Haberler

İcra Müdürüne 'Tehdit ve Hakaret' Davası

Zonguldak'ın Devrek İlçesi İcra Müdürü Ferhat Özek hakkında, icra takibi yaptırmak isteyen avukat Mustafa Özdede ve çalışanı 31 yaşındaki Hilal Maloğlu'na hakaret ve tehditte bulunduğu iddiasıyla dava açıldı.

Zonguldak'ın Devrek İlçesi İcra Müdürü Ferhat Özek hakkında, icra takibi yaptırmak isteyen avukat Mustafa Özdede ve çalışanı 31 yaşındaki Hilal Maloğlu'na hakaret ve tehditte bulunduğu iddiasıyla dava açıldı. İcra Müdürlüğü'nde güvenlik kamerasına da yansıyan olayla ilgili hakim karşısına çıkan Ferhat Özek, şikayetçilerin organize olarak kendisini tahrik ettiğini ileri sürdü.

Olay, 12 Aralık 2014'te Devrek Adliyesi İcra Müdürlüğü'nde meydana geldi. Ödenmeyen iki senet için icra takibi başlatmak isteyen Mustafa Özdede, yanında çalışan Hilal Maloğlu'nu İcra Müdürlüğü'ne gönderdi. Hilal Maloğlu, iddiaya göre işlem yaptırmak için sıra almasına rağmen işlemi yapılmadı. Maloğlu'nun haber vermesiyle gelen avukat Özdede, önce icra memuru ile tartıştı. Özdede, daha sonra odaya gelen İcra Müdürü Ferhat Özek ile tartıştı. Odadaki güvenlik kamerasına yansıyan tartışma sırasında Ferhat Özek, avukat ve çalışanına hakaretde bulundu. Sinirlenen Özek'in, "Getiriyorum silahı" diyerek odasına gitmesi üzerine avukat Özdede, adliyenin zemin katında bulunan odanın penceresinden kaçtı.

4.5 YIL HAPSİ İSTENİYOR

Avukat Özdede ve Maloğlu'nun şikayeti üzerine Özek hakkında, 'Hakaret' ve 'Basit tehdit' suçlamasıyla dava açıldı. 4.5 yıl hapis istemiyle tutuksuz yargılandığı Devrek Asliye Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıkan Ferhat Özek, şikayetçilerin kasıtlı bir şekilde ve organize olarak kendisini tahrik etmeleri sonucu olayın yaşandığını ileri sürdü. Özek, "İddianamede geçen sözleri müştekilere bu nedenle söyledim. Sözlerime karşılık şikayetçiler de hakaret içerikli sözleri aynen bana iade ettiler. Takdiri mahkemeye bırakıyorum. Hakkımda şikayetten vazgeçme olursa kabul ederim" dedi.

'SENİ GÖRÜNCE YÜZÜNE TÜKÜRMEK İSTİYORUM'

Müşteki Hilal Maloğlu ise olay günü sabah erkenden 3 ve 4 numaralı sıra aldığını belirterek şöyle konuştu:

"Beklememize rağmen icra dairesinde sıra bize gelmedi. Bu yüzden avukatımızı aradım. Öğleden sonra gelip tekrar sıra aldım. İcra katibi sıramızı beklememiz gerektiğini bize söyledi. Mustafa Bey de dosyalarımızı sıraya koymak istedi ancak icra katibi ve icra müdürü buna müsaade etmedi. Müdür Bey bana, 'Seni görünce yüzüne tükürmek istiyorum' gibi sözler söyledi. Ben de kendisi hakkında aynı şeyleri düşündüğümü söylemiştim. Olayın devamında müdür bey iyice sinirlenerek Mustafa Beye hakaret etti. Sonra da 'Nerede benim silahım, öldüreceğim onu' diyerek odasına yöneldi.  Sanıktan şikayetçiyim."

Mustafa Özdede'nin katılmadığı duruşma, tanıkların dinlenmesi için ertelendi. Gazetecilere konuşan Mustafa Özdede, adliyede böyle bir olay yaşanmasına rağmen İcra Müdürü'nün hala görevde olduğunu ve hiçbir soruşturma açılmadığını söyledi. - Devrekzonguldak

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Zonguldak Devrek Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (1)

?Mobil-ANDROID:

burası Türkiye

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title