Haberler

İçişleri Başkanlığı: HDP'ye Saldıran Şahsın Suriye Bağlantısı Yok

Güncelleme:

İçişleri Bakanlığı, HDP'nin Adana ve Mersin'deki parti binalarına bombalı saldırı düzenleyen failin Suriye'ye gidip geldiği iddialarının gerçeği yansıtmadığı açıkladı.

İçişleri Bakanlığı, HDP'nin Adana ve Mersin'deki parti binalarına saldırıyı yapan failin Suriye'ye gidip geldiği ve oradaki gruplarla irtibatlı olduğu yönündeki iddialara ilişkin, şahsın herhangi bir pasaport ve yurt dışı giriş/çıkış kaydı ile Mernis sisteminde adresinin bulunmadığını açıkladı.

SURİYE BAĞLANTISI İDDİASIYLA İLGİLİ AÇIKLAMA YAPILDI

İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Adana/Seyhan ve Mersin/Akdeniz HDP parti binalarında 18 Mayıs 2015 tarihinde saat 10.00 sıralarında el yapımı bombaların patlaması neticesinde 4 vatandaşımızın çeşitli yerlerinden yaralanması ile ilgili olarak kamuoyuna olayın failinin Suriye'ye gidip geldiği ve oradaki gruplarla irtibatlı olduğu iddiaları yansımıştır" denildi.

"DHKP-C BAĞLANTISI NEDENİYLE GÖZALTINA ALINDI"

Açıklamanın devamında şunlar kaydedildi:

"Resmi kayıtların tetkikinden eylemi gerçekleştiren şahsın 21 Haziran 2007 tarihinde İstanbul ilinde DHKP/C terör örgütüne bağlı Devrimci Halk Güçleri (DHG) içerisindeki faaliyetlerinden dolayı gözaltına alındığı, 22 Haziran 2007 günü cumhuriyet savcılığından serbest bırakıldığı, yine Ankara ilinde yasadışı DHKP/C terör örgütünün yapılanması olan Halklar ve Özgürlükler Cephesi'nin (HÖC) ülke genelindeki mensuplarını Ankara'da toplayarak 23. Dönem Milletvekili Genel Seçimlerini 'Seçim çare değil, bağımsızlık ve demokrasi mücadelemize katıl-HÖC sloganlarının yazılı olduğu yelekleri giyerek protesto ettiği, adı geçen şahsın Adana'dan gelerek eyleme katıldığı, 16 Temmuz 2007 tarihinde saat 21.00'de gözaltına alındığı ve '2911 sayılı Kanuna muhalefet, görevli memura mukavemet ve kamu malına zarar vermek' suçlarından tutuklandığı, 18 gün süre ile tutuklu kaldıktan sonra 3 Ağustos 2007 tarihinde tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

"YURT DIŞI GİRİŞ/ÇIKIŞ KAYDI BULUNMAMAKTADIR"

Şahsın herhangi bir pasaport ve yurt dışı giriş/çıkış kaydı ile Mernis sisteminde adresinin bulunmadığı anlaşılmıştır. Kişinin bağlantıları ve kamuoyunda gündeme getirilen iddialar dahil yapılan saldırı tüm yönleri ile özenle incelenmektedir."

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

İçişleri Bakanlığı Mersin Akdeniz Suriye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500

Yorumlar (11)

vatandaşmobilWeb@haberler.com:

zaten vardeseydi şaşardım.a.k.p.son iki haftan kaldı .artık yola devam demiyorum.DUR

3
0
yanıtYanıtla
5000mobilWeb@haberler.com:

Ne pasaportu ya isid hergün posaportlami giris cikis yapiyor komik olma Zaten gidip gelmemis demiyor .pasaportu yok diyor bizde inandik

3
0
yanıtYanıtla
bedomobilWeb@haberler.com:

he he doğru sizinde zaten işidle hiç alakaniz yok

1
2
yanıtYanıtla
adam:

Sizde yalan bitmez utanmazlar!

2
0
yanıtYanıtla
HAKKIMIZ HARAM OLSUN:

PASAPORTA NE GEREK VAR KENDİNİZ GETİRİP GÖTÜRÜYONUZ ZATEN SİZİN NE HALTLAR CEVİRDİĞİZİ GÖRÜYORUZ İZLİYORUZ KİMSEYİ KANDIRAMAZSINIZ KONUŞTUKCADA BATIYORSUNUZ BU HALK SİZİ GÖMECEK

2
0
yanıtYanıtla
marasmobilWeb@haberler.com:

Bu kadar sey bilyonda niye yakalamiyon zizin kormaniz altinda niye sorusturmaya yasak getirdiniz

2
0
yanıtYanıtla
HdpmobilWeb@haberler.com:

MADEM Kİ SUROYEYLE BAGLANTİSİ YOK SORUSTURMA ACİK YURUTULSUN KİMDEN NEYİ SAKLİYORSUNUZ

2
0
yanıtYanıtla
Tey teymobilWeb@haberler.com:

Labi gidin isinize bakin bu adam isitli olacak bomba koyacak kimse olmeyecek 2007 de isitmi vardi basbaya hdp dhpc ye ismarlama is yaptirmis

2
0
yanıtYanıtla
remzimobilWeb@haberler.com:

Bu konuda akp yalan ve burdaki serefsiz pkk lilar suriye siniri da ayni kapi sizede kontrolsuz acik sirf iki gemi daha fazla almak icin

1
0
yanıtYanıtla
Malatyalı Mobil-IOS:

Aptal bunlar

1
0
yanıtYanıtla
Tüm 11 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title