Haberler

İçişleri Bakanlığı'ndan 'Yaka Kamera' Açıklaması

İçişleri Bakanı Efkan Ala, CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu'nun polis memurlarının kullanacağı yaka kameraları ile ilgili yazı soru önergesine cevap verdi.

İçişleri Bakanı Efkan Ala, CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu'nun polis memurlarının kullanacağı yaka kameraları ile ilgili yazı soru önergesine cevap verdi. Bakan Ala "Yaka kameraları kamuya açık alanda çalışan asayiş ve trafik birimlerince, polis ile vatandaş arasında yaşanan sorun ve şikayetlerin çözümlenmesi, şeffaf bir denetleme ortamının oluşturulması amacıyla görev esnasında kullanılmaktadır" dedi.

Aıçıklama şöyle; "Yaka kameraları kamuya açık alanda çalışan asayiş ve trafik birimlerince, polis ile vatandaş arasında yaşanan sorun ve şikayetlerin çözümlenmesi, şeffaf bir denetleme ortamının oluşturulması amacıyla görev esnasında kullanılmaktadır. Söz konusu kameraların kullanımı sırasında kullanıcı personel tarafından ilgili kişiler, sesli ve görüntülü kayıt işlemi yapıldığı konusunda öncelikli olarak bilgilendirilmektedirler." - Ankara

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İçişleri Bakanlığı Efkan Ala Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title