Haberler

İçişleri Bakanı Soylu Edirne'de: (2)

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Ne yaparlarsa yapsınlar kararımız nettir.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Ne yaparlarsa yapsınlar kararımız nettir. Kıymetli Cumhurbaşkanımızın ortaya koyduğu hedeflerle, Başbakanımızla, şu güzel kadrolarla birlikte biz dünyanın ilk on büyük devletinden birisi olacağız" dedi.

Soylu, AK Parti Edirne İl Başkanlığında yaptığı konuşmada, modern ipek yolunun yeniden canlanması için bölünmüş yollar yaptıklarını söyledi.

Türkiye'yi ve Anadolu coğrafyasını doğunun ile batının vazgeçilmez bir ülkesi yapmak için iyi işler ortaya koyduklarını belirten Soylu, şunları ifade etti:

"Peki niçin yaptık 56 havalimanını? Sadece uçaklarla daha iyi ulaşabilmek için mi? Hayır tahammül edemediler. Neye tahammül edemediler? Sayın Cumhurbaşkanımızın defalarca söylediği Yüksekova havalimanına tahammül edemediler. Neden tahammül edemediler? Çünkü eğer Yüksekova havalimanı olursa PKK terörizminin tekelinden ve birilerinin tekelinden orası çıkar İran'dan ve etrafındaki coğrafyadan oraya gelirler uçak seferleri günde 3-4 sefer İstanbul'a, Ankara'ya, Avrupa'ya olur ve orası PKK'nın ve birilerinin istediği tekelden çıkarak milletin kendi yeri, kendi alanı bu milletin parçası olarak bütün dünyayla bütünleşen ve birleşen bir hal alır diye."

Soylu ne olursa olsun bundan vazgeçmeyeceklerini dile getirerek, şu değerlendirmede bulundu:

"Yine bir taraftan havalimanları, bir taraftan bölünmüş yollar, peki biz Marmarayı Avrupa ve Asya birleştirilsin diye mi yaptık? Cumhurbaşkanımız bir vizyon proje olarak ortaya koydu. Sadece o değil, bizim ecdadımızın bir Süveyş Kanalı iddiamız vardı. Bunu en iyi büyük devlet, imparatorluk bakiyesi bu şehir bilir. Bize yaptırmadılar. Don ve Volga arasında iddiamız vardı. Bize yaptırmadılar. Güzel cumhuriyetimiz kurulduktan sonra, yolumuzu ve hedefimizi aldıktan sonra 21. yüzyılda şu güzel insanlar ortaya koyduğu iradeyle beraber bilesiniz ki biz sadece Avrupa ile Asya'yı denizin altından birleştiren bir Marmaray yapmadık. Biz bütün dünyanın her noktasına ay yıldızlı bayrağı dikerek dedik ki dün yaptırmadınız ama bugün yapabiliyoruz, becerebiliyoruz ve bütün dünyaya Türkiye'nin ve ay yıldızlı bayrağı anlatma kabiliyetini ortaya koyabiliyoruz."

Türkiye'nin hedeflerine kararlılıkla devam ettiğini, bunu engellemeye çalışanlara asla müsaade etmeyeceklerini vurgulayan Soylu, "Ne yaparlarsa yapsınlar kararımız nettir. Kıymetli Cumhurbaşkanımızın ortaya koyduğu hedeflerle, Başbakanımızla, şu güzel kadrolarla birlikte biz dünyanın ilk on büyük devletinden birisi olacağız. Bundan da hiçbir zaman vazgeçmeyeceğiz."diye konuştu.

-"Türkiye bir hukuk devletidir"

Bakan Soylu, Türkiye'nin bir hukuk devleti olduğunu, hukuk kuralları dışına kimsenin çıkmasına müsaade etmeyeceklerini belirtti.

Avrupa'nın belediyelere yapılan görevlendirmeleri istemediğini aktaran Soylu, şöyle dedi:

"Peki bu belediyeler sabahtan akşama kadar terör örgütüne bomba taşıyacaklar, bu belediyeler insan kaynaklarına verdiği maaşla birlikte terör örgütlerinin finansmanını sağlayacaklar, her ihaleden terör örgütüne pay ayıracaklar. Neymiş, eş başkanlara yasak getirmişiz. Kandil'in atadığı eş başkanlara yasak da getiririz, 'Hayır' da deriz, öyle bir şeyi de kabul etmeyiz. Hukuk devletinin kuralları burada Edirne'de belediye başkanı neye tabi ise Diyarbakır'daki, Amasya'daki belediye başkanı da öbür taraftaki belediye başkanı da herkes aynı kurallara aynı hukuka tabidir. Size kim dedi oyu alacaksınız da bir belediyeyi terör örgütüne peşkeş çekeceksiniz? Siz devleti ne zannediyorsunuz? Siz milleti ne zannediyorsunuz? Demokrasiyi istismar edeceksiniz, aldığınız oyla bu ülkeyi bölmek için çaba sarf edeceksiniz biz de sessiz kalacağız öyle mi? Devleti tanımamışsınız, size devleti tanıtacağız, bu milleti tanıtacağız. Şunu çok açık ve net söyleyeyim, bunları söyleyen ve söyleten millettir."

-"Nerede olurlarsa olsunlar tepelerine bineceğiz"

Bakan Soylu, ülkenin dört bir yanında operasyonların devam ettiğini aktararak, ülkeye başkaldırmanın bedelini terör örgütlerine ödeteceklerini belirtti.

"Neymiş sınırlarımızın dışına çıkmayacakmışız, öyle mi? Oradan IŞİD, DAEŞ bomba atacak, oradan PKK kamplar kuracak, hazırlıklar yapacak biz de kendi sınırlarımızda bekleyeceğiz. Nerede olurlarsa olsunlar tepelerine bineceğimizi bilmenizi isterim" diyen Soylu, konuşmasına şöyle devam etti:

"Şu anda onlarca operasyon yürüyor. Bir taraftan jandarmamız bir taraftan polisimiz, bir taraftan Türk Silahlı Kuvvetlerimiz, bir taraftan korucularımız şu anda şu dakikada dahil olmak üzere Rize'den Cudi'ye kadar her tarafta biliniz ki kışın bunlara rahat vermeyeceğiz. Hangi mağaralarda bulunuyorlarsa o mağaralara gideceğiz ve bu ülkeye baş kaldırmanın bedelini ödettireceğiz, o kadar basittir. Ne yapıyorlar? Güneydoğu'da sivil toplum örgütleri buluyorlar. Bunlara Avrupa'dan para aktarıyorlar. Bu aktardıkları paralarla birlikte masum isimler üzerinden terörün finansmanını, terörün insan kaynağını sağlamaya çalışıyorlar. ve bizim buna sessiz kalmayacağımızı herkesin bilmesini istiyorum. Doğru iş yapan, hukuk ve demokrasi içerisinde iş yapanın başımızın üzerinde yeri vardır. Emrine sonuna kadar amadeyiz. Altını çizerek söylüyorum, emrinin sonuna kadar amadeyiz ama verdiğimiz yetki hukuk ve demokrasi içerisindedir. Eğer hukuk ve demokrasinin dışına çıkılıyorsa yapılması gereken açık ve nettir. Hukukun ve demokrasinin kurallarını uygulamaktır. Kimsenin demokrasiyi truva atı olarak kullanmasına müsaade etmeyeceğimizi de bu milletin bize verdiği emanetlerden birisi olarak bildiğimizi herkesin anlamasını isteriz."

-"Hepimiz 7 Haziran ve 1 Kasım'ı yaşadık"

Türkiye'nin her 8-10 yılda bir darbe ve engellemelerle karşı karşıya kaldığını aktaran Soylu, "Amerika'da seçim oldu mu? Ertesi gün başkan ve yönetim belli. Fakat Türkiye'de ya bir koalisyon yada koalisyona ait anlayış söz konusu olursa hepimiz 7 Haziran ve 1 Kasım'ı yaşadık. PKK'nın şımarıklığını gördünüz değil mi o tarihte. Hep beraber gördük. Ne mavralar, ne tafralar ortaya koyuyorlardı. Öz yönetimlerden, özerk yönetimlerden bahsediyorlardı. Avrupalar, batılar, yukarıdan aşağıya bakmışlardı. Onlar bize 'İstediğimizi yapacaksınız' diyorlardı. Türkiye'yi bir müstemleke ülkesi olarak görmeyi istiyorlardı. ve Türkiye'nin başına türlü türlü oyunlar oynamaya başlamışlardı. Fakat 1 Kasım'dan sonra AK Parti şu kadroların ortaya koymuş olduğu çalışma ile milletimizin ferasetiyle birlikte yepyeni bir yolculuğa başladı. Ama o yine o anlara dönüş tehlikesiyle baş başa kalmamalıyız" diye konuştu.

Soylu, cumhurbaşkanlığı sistemi gibi sistemle Türkiye'nin 15 Temmuz'dan sonra kendisini en iyi şekilde ifade edebileceği, 'Ben irademle beraber buna adım atmak istiyorum' dediği bir anlayışla Türkiye'yi karşı karşıya bırakmak gerektiğini aktardı.

-Bakan Soylu, gözyaşlarına hakim olamadı

Adana'daki terör saldırısına da değinen Soylu, şehit olanlara Allah'tan rahmet, yaralılara ise başsağlığı diledi.

Yaralıları hastanede ziyaret ettiğini ifade eden Bakan Soylu, "Bugün ahirete uğurladığımız şehitlerimize cenabı Allah'tan rahmet diliyoruz. Biz inanıyoruz ki onlar aramızdadırlar, bizi gözetliyorlar ve bizlerle beraberler. Her bir yarası bu milletin şeref nişanesi olan yaralılarımıza acil şifalar temenni ediyoruz. Yüzünün bi çok yerine parça gelmiş, ve birçok yerinden dikiş almış bir hanımefendinin o gözünde bana anlatmak istediklerini hayatım boyunca unutmayacağımı ifade etmek istiyorum. Bu büyük bir sorumluluktur. Çok büyük bir sorumluluk ve (Allah sizin yardımcınız olsun, dualarımız sizinle beraberdir) diyor." sözlerine yer verdi.

Bakan Soylu'nun konuşmasının sonunda gözyaşlarını tutamadığı görüldü.

Edirne Valiliğini de ziyaret eden bakan Soylu, bir otobüs durağında bekleyen vatandaşlarla da sohbet etti.

(Bitti)

Kaynak: AA / Güncel

Süleyman Soylu Türkiye PKK Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
title