Haberler

İçişleri Bakanı Ala: Cizre'de Operasyonlar Sona Erdi, Çok Başarılı Bir Biçimde

İçişleri bakanı Efkan Ala, Cizre'deki operasyonların bugün öğle saatleri itibariyle bittiğini belirterek, "Ama bundan sonra yine arama tarama faaliyetleri devam edecek.

İçişleri bakanı Efkan Ala, Cizre'deki operasyonların bugün öğle saatleri itibariyle bittiğini belirterek, "Ama bundan sonra yine arama tarama faaliyetleri devam edecek. Sokağa çıkma yasakları bir müddet daha Silopi'de olduğu gibi devam ettirilecek" dedi.

Bakan Efkan Ala, bu sabaha karşı molotoflu ve silahlı saldırıya uğrayan Yeni Akit Gazetesi'ni ziyaret etti. Gazetenin Halkalı'daki merkezinde Yeni Akit Gazetesi İcra Kurulu Başkanı Mustafa Karahasanoğlu ile görüşen Efkan Ala'ya, ziyareti sırasında İçişleri Bakan Yardımcısı Selami Altınok ve İstanbul Valisi Vasip Şahin de eşlik etti. Mustafa Karahasanoğlu tarafından girişte karşılanan Ala ve beraberindeki heyetin ziyareti basına kapalı gerçekleşti.

CİZRE'DEKİ OPERASYONLAR

Ziyaretin ardından gazetecilere açıklama yapan Bakan Efkan Ala, basın mensuplarının terör operasyonlarına ilişkin sorusunu yanıtladı.

Cizre'deki operasyonların sona erdiğini belirten Ala, şu bilgileri verdi:

"Bugün operasyonlar, biraz önce bitti. Cizre'de operasyonlar sona erdi, çok başarılı bir biçimde. Ama bundan sonra yine arama tarama faaliyetleri devam edecek. Sokağa çıkma yasakları bir müddet daha Silopi'de olduğu gibi devam ettirilecek. Çünkü tuzaklamalar var, bilinmeyen bazı bölgelerde insanlarımıza zarar verebilecek mayınlamalar olabilir. Yine çukurların kapatılması, bariyerlerin kaldırılması biraz zaman alabilir. Ancak bugün öğle itibariyle tamamen alandan bu meseleler bertaraf edilmiş, yani teröristler ve alana hakimiyet kurulmuştur. Dediğim gibi, arama, tarama faaliyetlerinin devam edebilmesi için ve vatandaşlarımızın Cizre'ye girdiklerinde zarar gelmemesini sağlayıcı tedbirlerin tam olarak alınması için biraz daha sokağa çıkma yasağı devam edecek. Operasyonel faaliyetler bugün öğle itibariyle sona erdi."

"TEDBİRLERİ GÖZDEN GEÇİRECEĞİZ"

Yeni Akit Gazetesi'ne geçmiş olsun ziyaretine geldiklerini belirten Ala, basın kuruluşlarına yapılan saldırıyı şiddetle ve nefretle kınadığını söyledi.

Bu tür saldırıların Türkiye'de şu ana kadar hiçbir netice alamadığını vurgulayan Ala, "Bundan sonra da alamayacaktır. Klasik ve doğru bir cümle. Yani böyle huzursuz eden, hele basın özgürlüğüne yönelik alçakça saldırıların elde edebileceği hiçbir şey yok. Biz aldığımız tedbirleri yeniden gözden geçiriyoruz. Her iki kuruluşumuzda da güvenlik birimlerimizin tedbirleri vardı. Ama anlaşılıyor ki, daha fazlasının yapılması gerekiyor. Bu tedbirleri gözden geçireceğiz. Daha fazlasını alacağız. Türkiye'de bu tür art niyetlilerin, terörist organizasyonların, bu provokatif organizasyonların netice almaması için her türlü tedbir alınacaktır. Böyle birtakım yerlerin maşası olanlar bilsinler ki, Türkiye'den alabilecekleri hiçbir şey yoktur. Türkiye'ye, kendilerine bir miktar zarar verebilirler ama ne basınımızı susturabilirler ne Türkiye'yi yolundan alıkoyabilirler" diye konuştu.

"BU MESELELERİ MİLLETE YAKIŞIR VAZİYETTE ÇÖZEREK YOLA DEVAM EDECEĞİZ"

"Bu meseleleri soğukkanlı biçimde, millete yakışır vaziyette çözerek yola devam edeceğiz" diyen Efkan Ala "Bu yaşananları sıfıra indirilemezse de, en aza indirmek için de her seferinde "Nerede eksiklik var?", "Nerede daha fazlası yapılabilir?", bunu da gözden geçirerek görevimizi yapıyoruz" ifadesini kullandı.

KARAHASANOĞLU'NA GEÇMİŞ OLSUN TEMENNİSİNDE BULUNDU

Karahasanoğlu'na geçmiş olsun dileğinde bulunan Ala, "Yanlarındayız. Her türlü tedbiri alacağız. Ama biliyoruz ki onları hiçbir şey yıldıramaz. Şimdiye kadar yıldıramadı ki bundan sonra yıldırsın. Biz de Allah'ın izniyle basınımızın özgür ve hür biçimde görevini yapması için gerekli huzur ve güven ortamını sağlayıcı tedbirleri alıp yola devam edeceğiz" diye konuştu. - İstanbul

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Efkan Ala Türkiye Silopi Cizre Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title