Haberler

İç Güvenlik Paketi Görüşülmeye Başlanıyor

Güncelleme:

İç Güvenlik Paketi, TBMM Meclis Genel Kurulu'nda görüşülmeye başlanacak. Paketin 17 Şubat-6 Mart tarihleri arasında ara vermeksizin görüşülerek yasalaştırılması planlanıyor.

CHP, MHP VE HDP'nin "geri çekilmesi" yönünde çağrıda bulunduğu TBMM Genel Kurulu'nda görüşmeleri iki haftadır ertelenen "İç Güvenlik Paketi" yani "Polis Vazife ve Salahiyet Kanunu, Jandarma Teşkilat, Görev ve Yetkileri Kanunu, Nüfus Hizmetleri Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısının görüşülmesine bugün saat 15.00'te Genel Kurul'da başlanacak.

BAKAN İSLAM, KADINA YÖNELİK ŞİDDETE İLİŞKİN KONUŞMA YAPACAK

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, kadına yönelik şiddete ilişkin bir konuşma yapacak.

Temel kanun olarak 5 bölüm halinde görüşülecek 132 maddelik tasarı önemli düzenlemeler içeriyor. Tasarıyla; kolluk amirinin yazılı, acele hallerde sözlü emriyle kişinin üstü, eşyası, aracı aranabilecek. Bu yapılırken arama gerekçesini de içeren belge verilecek. Polis, başkalarının can güvenliğini tehlikeye düşürenleri, fiilleri ayrı bir suç oluşturmadığı takdirde, kişinin can güvenliğinin sağlanması bakımından koruma altına alabilecek ya da olay yerinden uzaklaştırabilecek. Polis sadece, "müşteki, mağdur ve tanıkların istemesi halinde" evde veya iş yerinde ifadelerini alabilecek.

MOLOTOF ATANA BEŞ YILA KADAR HAPİS CEZASI VERİLECEK

Toplantı veya gösteri yürüyüşlerinde, "havai fişek, molotof, demir bilye ve sapan" bulundurulmayacak ve taşınmayacak. Polis; okul, kamu binası, ibadethane gibi yerlere molotof, patlayıcı, yanıcı, yakıcı, boğucu, yaralayıcı ve benzeri silahlarla saldıranlara karşı silah kullanabilecek. Terör örgütünün propagandasına dönüştürülen yürüyüşlerde, yüzünü tamamen veya kısmen kapatanlara 5 yıla kadar hapis cezası verilecek.

Yasa dışı örgüt ve topluluklara ait amblem, işaret taşıyarak veya bunları üzerinde bulunduran üniformayı andırır giysiler giyerek katılanlar; kanunların suç saydığı afiş, pankart, döviz, resim, levha, araç, gereçler taşıyarak, bu nitelikte sloganlar söyleyerek veya ses cihazlarıyla yayınlayarak katılanlar 6 aydan 3 yıla kadar hapis cezası alacak.

Hakim kararı veya gecikmesinde sakınca bulunan hallerde Emniyet Genel Müdürü veya İstihbarat Dairesi Başkanının yazılı emriyle, telekomünikasyon yoluyla yapılan iletişimin tespit edilip, dinlenip, sinyal bilgileri değerlendirilirken, gecikmesinde sakınca bulunan hallerde verilen yazılı emir, artık 24 saat yerine 48 saat içinde yetkili ve görevli hakimin onayına sunulacak.

POLİS ALIMINDA YAŞ SINIRI 28 OLACAK

Bonzai, uyuşturucu ve uyarıcı madde imal ve ticareti suçuna verilecek cezalar Türk Ceza Kanunu (TCK) kapsamına alınacak. Bu maddelere yönelik ceza yarı oranında artırılacak. Polis alımında yaş sınırı mevcut düzenlemedeki gibi 28 olacak. İçişleri Bakanı; Jandarma Genel Komutanlığı'nda daire başkanları ile il ve ilçe jandarma komutanlarını, Sahil Güvenlik Komutanlığı'nda kurmay başkanı, karargahta görevli başkanlar ve bölge komutanlarını atayacak. Belediye sınırları içinde, hizmet gerekleri bakımından uygun görülen yerler jandarmanın görev alanına verilebilecek.

POLİS KOLEJİ KAPATILACAK

Son beş yıl içinde meslekten çıkarılma cezası verilmesi gerektiği halde, zaman aşımı nedeniyle cezalandırılamayan emniyet teşkilatı personeli, resen emekliye sevk edilmeyecek. Polis koleji kapatılacak. Sahil Güvenlik Komutanlığı personeli, askerlik dışındaki suçları sebebiyle İçişleri Bakanı'nca görevinden uzaklaştırılabilecek.

Vatandaşlıktan ıskat edilmiş kişiler, milli güvenlik bakımından engel teşkil edecek bir halleri yoksa, Türkiye'de ikamet etme şartı aranmaksızın yeniden Türk vatandaşlığına alınabilecek. Soyadı Kanunu'na aykırı soyadları ile yazım ve imla hatası bulunan ad ve soyadları, bir defaya mahsus olmak üzere değiştirilebilecek. Emniyet Genel Müdürlüğünce yürütülen pasaport ve sürücü belgesi işlemleri, Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü'ne devredilecek.

HAFTA SONU DA DAHİL ARA VERMEKSİZİN GÖRÜŞÜLECEK

Bugün görüşmelerine başlanacak tasarının 6 Mart Cuma tarihine kadar Cumartesi ve Pazar dahil ara vermeksizin görüşülerek yasalaştırılması planlanıyor. Genel Kurul, tasarıyı yasalaştırmak için bu tarihler arasında Salı günleri saat 15.00'de, diğer günler saat 14.00'de toplanarak gece geç saatlere kadar mesai yapacak.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Sahil Güvenlik Komutanlığı Meclis Genel Kurulu Ayşenur İslam Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500

Yorumlar (4)

BİJİ HDP.BİJİ MHP:

MHP. . HDP. . . OMUZ OMUZA. . APOMUZU ASMAYANDA MHP. MİZ. . İDAMI KALDIRANDA MHP. MİZ. . . BİZ HDP. MHP AYNI ZİHNİYETİMİZ. . . HEM KAVGA YAPARIZ. . HEM GİZLİCE YEMEK YERİZ. . İŞİNİZE GELİRSE. . . HDP OLARAK BİZ MOLOTOF ATARIZ. . . MHP OLARAK TA ONLARIN ÜLKÜCÜLERİ YAKIP YIKAR. . . ÇATLASANIZDA PATLASINDA HDP. . MHP . . KARDEŞTİR AYNIYIZ ZİHNİYETTİR . . BİLMEYENLERE DUYURULUR. . . .

8
7
yanıtYanıtla
...:

mhp yan çizer destek verir. . . yapmadıkları şey değil malesef. . . sonra da çıkar bizi kandırdılar der olur biter. . . bunun örneği çoktur isteyen araştırsın öğrensin. . .

10
2
yanıtYanıtla
İşte Öyle:

''Toplantı veya gösteri yürüyüşlerinde, ''havai fişek, molotof, demir bilye ve sapan'' bulundurulmayacak ve taşınmayacak. Polis; okul, kamu binası, ibadethane gibi yerlere molotof, patlayıcı, yanıcı, yakıcı, boğucu, yaralayıcı ve benzeri silahlarla saldıranlara karşı silah kullanabilecek. Terör örgütünün propagandasına dönüştürülen yürüyüşlerde, yüzünü tamamen veya kısmen kapatanlara 5 yıla kadar hapis cezası verilecek'' maddesi dışındakiler çokta önemli değil. Uyuşuklanıp durmayın bununla ilgili yasayı bir an evvel çıkarın

4
2
yanıtYanıtla
akil:

bırakında güvenliği güvenlik güçleri yapsın siz ancak batırırsınız

1
1
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title