Haberler

IBM, Zika Tedavi Araştırması'nı Tanıttı

Güncelleme:

IBM, bilim insanlarının zayıf düşüren hastalıkları tedavi etmesine yardımcı olmak amacı ile geliştirdiği "Zika Tedavi Araştırması'" gönüllülerin kullanımına sunuldu.

IBM'in (NYSE: IBM) World Community Grid programı ve bilim insanları, Dünya Sağlık Örgütü tarafından küresel kamu sağlığı konusunda acil bir durum olarak duyurulan ve hızla yayılan bir virüs olan Zika virüsünü tedavi etmek amacıyla ilaç adaylarını belirlemek üzere uluslararası bir çalışma başlattı.

IBM ve bilim insanlarından oluşan küresel bir ekip, bilgisayarı veya Android aygıtı olan herkesi #OpenZika projesine katılmaya davet ediyor. Gönüllülerin yardımcı olmak için zaman, uzmanlık veya para sağlaması gerekmiyor; makinelerin başka şekilde boşta olduğu zamanlarda, bilim insanları için sanal deneyleri otomatik olarak gerçekleştiren Windows, Mac, Linux veya Android aygıtları üzerinde bir uygulama çalıştırmaları yeterli oluyor.

World Community Grid, OpenZika projesi aracılığıyla, ciddi nörolojik hastalıklarla ilişkilendirilen Zika virüsünü tedavi etmek için antiviral ilaçların temelini oluşturabilecek bileşikler üzerinde sanal deneylere güç kazandırıyor. Geleneksel bir laboratuvarda mümkün olandan çok daha yüksek hız sayesinde proje, mevcut molekül veri tabanlarından alınan bileşikleri, Zika'nın protein ve kristal yapılarına ilişkin modeller ile karşılaştırarak tarıyor. Tarama sonuçları, araştırma topluluğu ve halk ile hızlı şekilde paylaşılıyor. Daha sonra, umut verici bileşikler, birlikte çalışanların laboratuvarlarında test edilebiliyor.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Dünya Sağlık Örgütü Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Oya Okar Arka Sokaklar'a geri mi dönüyor? Arka Sokaklar'ın Selin Komiser'i diziye dönüyor mu? SAĞLIK BAKANLIĞI Personel alımları başladı mı? #128104 #128105 Personel alımı başvuruları ne zaman? Servisler kaldırılacak mı? Servisler neden kaldırılacak, sebebi ne? Servisler yasaklanıyor mu? Köklü tasarruf tedbirleri hayata geçiyor! Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 26 Nisan Cuma Survivor yeni bölüm! Müfredat değişiyor mu? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne demek? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne zaman başlayacak? Sağlık Bakanlığı 36 bin personel alımı başvuru tarihi ne zaman? #127973 Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel başvuru şartları neler? YEMEKTEYİZ 26 Nisan yarışmacısı Durmuş kimdir? Durmuş Çetin kaç yaşında, nereli? Tavuğa ihracat yasağı mı geldi? Tavuğa neden ihracat yasağı geldi, sebebi ne? Tavuğa neden ihracat yasağı getirildi? İhracat yasağı ile ilgili Ticaret Bakanı ne söyledi? Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) belirtileri ne? KKKA nasıl bulaşır, nasıl önlenir, ne yapılmalı? 26 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE #128105 Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye geri mi dönüyor? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye mi gelecek? ADANA DEMİRSPOR- GALATASARAY MAÇI CANLI İZLE Adana Demirspor- Galatasaray maçı canlı (HD) izleme linki! Cuma namazı kaçta bitiyor? Cuma namazı ne zaman biter, saat kaçta bitiyor?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title