Haberler

İbb Meclisi'nde Sur Gerginliği...

İstanbul büyükşehir Belediyesi'nin bugünkü Meclis oturumunda gerginlik yaşandı.

İstanbul büyükşehir Belediyesi'nin bugünkü Meclis oturumunda gerginlik yaşandı. CHP'li Meclis üyesi Ferhat Epözdemir'in, Meclis kürsüsünden Sur'da bulunan Tarihi Kurşunlu Camii'nin havadan bombalandığını iddia etmesi tansiyonu artırdı.

İBB'nin CHP'li Meclis üyesi Ferhat Epözdemir, İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi'nin Aralık ayı oturumlarında, "10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü için konuşmak üzere kürsüye çıktı. Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi'nin öldürülmesinin ardından Sur'da yaşanan gelişmelere değinen Epözdemir, "Biz o bölgede insanların çatışma ortamında bırakılmasına karşıyız, hendek siyasetine de karşıyız, hendek siyasetine topuyla tüfeğiyle saldıranlara da karşıyız şeklinde ifadeler kullanınca, Meclis karıştı. AK Parti'li Meclis üyeleri sıra kapaklarına vurarak Ferhat Epözdemir'in sözlerine tepki gösterdi.

EPÖZDEMİR: KURŞUNLU CAMİİ HAVADAN ATILAN BOMBALAR SEBEBİYLE YANDI

Devletin terörle mücadele ederken insan haklarına saygılı davranması gerektiğini vurgulayan Epözdemir'in, tarihi Kurşunlu Camii'nin havadan atılan bombalar sebebiyle yandığını söylemesi, tansiyonu daha da artırdı. Tarihi Kurşunlu Camii'nin 500 yıllık bir geçmişe sahip olduğunu belirten Epözdemir, "Şehrin içinde hendek kazarak, bölge halkını bir mevzi haline getirip, ardından bu mevziyi görüp insanları görmeden, orada saldırıda bulunarak, havadan bombalarla tarihi Kurşunlu Camii yandı. Bunu gözlemciler, herkes biliyor dedi.

Oturumu yöneten Meclis Başkanvekili Ahmet Selamet'in Meclis'te sükuneti sağlamasıyla, Epözdemir konuşmasını, "Bir devletin hukuk içinde kalarak terörle mücadele etme hakkı vardır. Ama bir bölgeyi susuz, aç bırakmak hukuk devleti ilkesiyle bağdaşmaz diyerek tamamladı.

AK Parti'li üyelerin tepki gösterdiği konuşma sonrasında, CHP'li Meclis üyeleri tansiyonun daha fazla yükselmesini engellemek için Epözdemir'i yerine oturttu.

AK PARTİ'Lİ ARI POLİSİN HEDEF TAHTASINA KONULMASI DOĞRU DEĞİL

Epözdemir'in konuşmasına cevap vermek için söz alan AK Parti Grup Sözcüsü Ömer Lütfi Arı, Kurşunlu Camii'nin devlet tarafından bombalandığı iddialarına değinerek, "Bu konuda net bir delil olsa, bu ortamda bunlar saklanabilir mi dedi.

Arı, "Tahir Elçi kardeşimiz katledilmiştir. Ama hırsızın hiç mi suçu yok O ortamı oluşturanlara en ufak bir şey atfedilmeden, orada mücadele eden güvenlik güçlerinin, polisin hedef tahtasına konulması doğru değildir şeklinde konuştu. - İstanbul

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ferhat Epözdemir Ak Parti Kurşunlu Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ünal Aysal kimdir, daha önce GS başkanı oldu mu? Ünal Aysal zengin mi, serveti ne kadar? 2 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 2 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 2 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 2 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 2 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Sasa Obradovic Zeljko Obradovic kardeş mi? Sait Toktaş kimdir? Şehit Piyade Uzman Çavuş Sait nereli, kaç yaşında, memleketi neresi? Cenaze namazı nerede kılınacak? PSG Şampiyonlar Ligi kazandı mı? PSG Şampiyonlar Ligi kupası var mı? PSG - B.Dortmund kaç kaç, maç bitti mi? PSG – B.Dortmund ÖZET – GOLLER izleme linki var mı? Süheyl Batum kimdir? Süheyl Batum zengin mi, serveti ne kadar? FED faiz kararı ne oldu? FED faiz indirdi mi, artırdı mı 1 Mayıs 2024? Ankara'da yarın okullar tatil mi 2 Mayıs Perşembe? Fenerbahçe Beko Monaco maçı hangi kanalda, saat kaçta? EUROLİG Fenerbahçe Beko Monaco Basket maçı CANLI ŞİFRESİZ izleme linki var mı? Giresun Belediye Başkanı hangi partiden? Giresun Belediye Başkanı Fuat Köse kimdir? Al Nassr Al Khaleej maçı ne zaman,sat kaçta? Al Nassr Al Khaleej CANLI izleme linki var mı, Ronaldo oynuyor mu? PSG - B.Dortmund CANLI izleme linki var mı? PSG - B.Dortmund ŞİFRESİZ yayın var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title