Haberler

İBB'den Uyarı: Şiddetli Rüzgar ve Yağış Geliyor

Güncelleme:

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden büyük uyarı. İstanbul gece yarısı itibariyle şiddetli rüzgarların ve yağışın etkisi altına girecek. İBB tüm birimleri alarma geçti.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) yazılı bir açıklama yaparak, İstanbul bu gece yarısı itibariyle şiddetli rüzgarların ve yağışın etkisi altına gireceğini açıkladı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi, meteoroloji raporlarına göre tüm birimlerini uyararak alarma geçtiğini bildirdi.

MARMARA'DA SEL VE SU BASKININA SEBEP OLABİLECEK YAĞIŞLARA DİKKAT

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, akşam saatleri itibariyle Marmara'nın güneyinde başlayacak olan yağışların, bu gece saatlerinde şiddetini artıracağı, yarın Edirne, Kırklareli, Tekirdağ, Çanakkale ve Balıkesir'in kuzeyinde şiddetli (76-100 kg/metrekare), İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Yalova, Bursa, Bilecik, Balıkesir, Çanakkale'de ise yerel olarak kuvvetli olacağının beklendiğini açıkladı.

FIRTINA SEVİYESİNE ULAŞACAK

Yapılan açıklamada, sağanak ve şiddetli yağışın yanı sıra kuvvetli rüzgârın hafta başına kadar aralıklarla fırtına seviyesinde saatte 30 ila 100 km hıza ulaşacağı tahmin edildiği bildirerek şunlara yer verildi:

"Cumartesi sabah itibariyle İstanbul'un Avrupa yakasından başlayarak, öğleye doğru il genelinde kuvvetli ve çok kuvvetli gök gürültülü sağanak yağmur geçişleri olacağı tahmin ediliyor. Radar görüntülerine göre saatte 21-75kg/m2 yağış düşeceği gözleniyor. Pazar akşam saatlerine kadar aralıklarla kuvvetli yağış olması beklenirken fırtınanın Salı günü akşam saatlerinde ise etkisini azaltması bekleniyor.

ÇATI VE TABELA UÇMASI, AĞAÇ DEVRİLMESİ...

Rüzgârın açık deniz seferlerini aksatması, çatı ve tabela uçması, ağaç devrilmesi, denizde dalga yüksekliğini artırarak (2 ila 5m arası) olumsuzluklara neden olması bekleniyor.

TÜM BİRİMLER ALARMDA

Muhtemel olumsuzluklara karşı, İtfaiye Daire Başkanlığı, Yol Bakım ve Onarım Daire Başkanlığı, Park ve Bahçeler Daire Başkanlığı, İSKİ ve Trafik Müdürlüğü, Atık Yönetim, Beyaz Masa, Destek Hizmetleri, Zabıta Daire Başkanlığı, İl Emniyet Müdürlüğü, İETT, İGDAŞ, İDO, Şehir Hatları, ilgili müdürlük personeli muhtemel olumsuzluklara karşı hazır bekletiliyor. Oluşabilecek olumsuzluklara karşı kriz yönetimi AKOM'dan yönetilecek."

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meteoroloji Genel Müdürlüğü Marmara Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 26 Nisan Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 26 Nisan Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı? Arka Sokaklar CANLI izle! 26 Nisan Cuma KANAL D Arka Sokaklar yeni bölüm full HD canlı yayın izle! Ateş Kuşları CANLI İZLE! 26 Nisan Ateş Kuşları 52. Yeni bölüm CANLI YAYIN! Ateş Kuşları FULL İZLE! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Tolga Daşkıran neden tutuklandı? İkinci Kadir Şekerci davası olayı ne, ne zaman oldu? Kara Ağaç Destanı canlı izle! Kara Ağaç Destanı 9. bölüm TRT 1 HD izleme linki! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Göz seğirmesi neden olur? Göz seğirmesi belirtileri, ne anlama geliyor? Fatih Mehmet Maçoğlu'nun yeni işi ne? Maçoğlu'nun yeni mesleği ne oldu? ANOREKSİYA NEDİR? Nihal Candan'ın hastalığı anoreksiya ne, belirtileri neler? İntegral müfredattan ne zaman kaldırılacak? Yeni müfredat belli oldu mu? Yeni müfredat hangi sınıfları kapsayacak? Yurtiçi Kargo hafta sonu açık mı? Yurtiçi Kargo hafta sonu dağıtım yapıyor mu, çalışıyor mu 2024? İNTEGRAL Müfredattan kaldırılacak mı? 12. Sınıf konusu integral kaldırıldı mı?
500

Yorumlar (4)

Ay Parçası:

Herşeyi de AKP''ye bağlayın zaten. Ne kadar komik ve dar görüşlüsünüz ya :)

8
4
yanıtYanıtla
KAAN:

AKP PARALEL YÜZÜNDEN BEN BU ÜLKEDE TUSUNAMİ BEKLİYORUM

6
5
yanıtYanıtla
Ay Parçası:

Dikkat et sen miğferle gez Kaan. Allah muhafaza AKP yüzünden taş falan yağar :)

yanıt0
yanıt0
HADİ YA:

BİR BAKAN DEMEMİŞMİYDİ BİZE PARAYI TANRI VERİYOR DİYE BELKİ BUNADA BİR ÇARE BULUR BU BAKAN

0
2
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title