Haberler

İbb'de Toplu İş Sözleşmesi

İstanbul Büyükşehi·r Beledi·yesi (İBB) ile İSKİ ve İGDAŞ çalışanlarından 6 bin 200 kişiyi kapsayan toplu i·ş sözleşmesi· i·mzalandı. Toplu sözleşmeyle işçilerin çıplak ücretlerine sözleşmenin birinci yılında yüzde 11, ikinci yıl ise enflasyon oranında zam yapıldı.

İstanbul Büyükşehi·r Beledi·yesi (İBB) ile İSKİ ve İGDAŞ çalışanlarından 6 bin 200 kişiyi kapsayan toplu i·ş sözleşmesi· i·mzalandı. Toplu sözleşmeyle işçilerin çıplak ücretlerine sözleşmenin birinci yılında yüzde 11, ikinci yıl ise enflasyon oranında zam yapıldı.

Saraçhane'deki İBB binasında düzenlenen törene İBB Başkanı Kadir Topbaş, İBB Genel Sekreteri Hayri Baraçlı, İBB Genel Sekreter Yardımcısı Eyyüp Karahan, İGDAŞ Genel Müdürü Mehmet Çevik, İSKİ Genel Müdürü Fatih Turan, TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay, TES-İŞ Sendikası Genel Başkanı Mustafa Şahin ve şube başkanlarıyla işçiler katıldı.

Törende konuşan Topbaş, kente birlikte hizmet ettikleri arkadaşlarının toplu iş sözleşmesinde birlikte olduklarını belirterek, 6 bin 200 çalışanı ilgilendiren sözleşmeye imza koyacaklarını anlattı.

Belediyenin yatırımlarının önümüzdeki dönemde artacağını, bu yıl 16,3 milyar lira yatırımları olduğunu ve gelecek yıl bunu daha da yükselteceklerini dile getiren Topbaş, toplu sözleşmedeki zammı bütçeyi dikkate alarak hazırladıklarını dile getirdi.

Topbaş, "1 Mart 2016'dan 28 Şubat 2018 yılına kadar 2 yıllık bir sözleşme, yıllık TEFE, TÜFE yüzde 8,78 olmasına rağmen yüzde 11'de anlaşıldı. Bundan dolayı teşekkür ediyorum. Çıplak ücret dışındaki sosyal ödemeler de aynı oranda artacak. İşçimize enflasyon üzerinde ücret artışı sağladık. Yılda 4 ikramiye zaten var. Farklar da bugün yatacak." dedi.

İGDAŞ'ın özelleştirilmesine de değinen Topbaş, "İGDAŞ'ı asla özelleştirmeyi düşünmedim. Halka açmayı düşündüm. Sendika temsilcimiz de dert yanıyordu. 'Satmayın, etmeyin' diye. İGDAŞ'ın halka açılmasını doğru gördük ve yaparsak halka açacağız. Asla blok satışını düşünmüyorum." diye konuştu.

TÜRK-İŞ Genel Başkanı Atalay da şunları söyledi:

"Sayın Büyükşehir Belediye Başkanım bir sıkıntımız var. Ocak ayında aldığımız ücretten, yıl sonunda ortalama yüzde 9 civarında vergiden dolayı az bir ücret alıyoruz. Ocak ayında 2 bin 500 lira net alan arkadaşımızın maaşı yıl sonunda 2 bin 200'e düşüyor. Sayın Başbakan ve Cumhurbaşkanımızın haberi var. Özellikle bu şehrin patronu sizsiniz. Önümüzdeki süreçte bu konuyla ilgili çalışma yaparsanız, mutlu oluruz. Katkınızdan dolayı teşekkür ediyoruz."

Topbaş da "Bu bir yasal düzenleme gerektirir. Bu hükümetin yapabileceği bir çalışmadır. Onu mutlaka sendikalar olarak, sizler görürsünüz. Karar, merkezi hükümetin ve parlamentonun kararıdır. Hayırlı olur inşallah." dedi.

Konuşmaların ardından imza koyulan toplu iş sözleşmesiyle 1 Mart 2016-28 Şubat 2018 tarihleri arasında geçerli olacak ve 6 bin 200 işçiyi ilgilendiren toplu sözleşmeye göre işçilerin çıplak ücretlerinde sözleşmenin birinci yılında yüzde 11 zam yapıldı. İkinci yılda ise ücretlere birinci yılda gerçekleşen enflasyon oranı kadar zam yapılacak.

Kaynak: AA / Güncel

Hayri Baraçlı Kadir Topbaş Ergün Atalay İstanbul Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title