Haberler

İbb Başkanı Kadir Topbaş: "Kurbağalıdere Bu Yıl Sonuna Gelmeden Ağustos Sonrası Tertemiz Hale...

İBB Başkanı Kadir Topbaş: "Kurbağalıdere bu yıl sonuna gelmeden Ağustos sonrası tertemiz hale geliyor" Başkan Topbaş, Kadıköylülerle buluştuİSTANBUL - İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Kadıköy'de yapılan ve yapımı devam eden projelerle ilgili vatandaşlara bilgi verdi.

İBB Başkanı Kadir Topbaş : "Kurbağalıdere bu yıl sonuna gelmeden Ağustos sonrası tertemiz hale geliyor"

Başkan Topbaş, Kadıköylülerle buluştu

İSTANBUL - İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Kadıköy'de yapılan ve yapımı devam eden projelerle ilgili vatandaşlara bilgi verdi. Kurbağalıdere ile ilgili açıklamalarda bulunan Başkan Topbaş, "Kurbağalıdere bu yıl sonuna gelmeden Ağustos sonrası tertemiz hale geliyor." ded.i

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Kadıköy'de yapılan ve yapımı devam eden projelerle ilgili vatandaşlara bilgi verdi. Topbaş, Kendisini Türk bayrakları ve çiçekler ile karşılayan çok sayıda vatandaşa çalışmaları devam eden metro ve tramvay projeleriyle ilgili açıklamalarda bulundu. Topbaş, kendisini dinleyen coşkulu kalabalığa karanfil de dağıttı.

"İnsan olan her yere hizmet götürmeye çalışıyoruz"

Gerçekleştirilen çalışmalarla ilgili açıklamalarda bulunan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, " Kadıköy'e yaptığımız yatırımlar toplamı 3.3 milyar Türk Lirası. Siyasi mülahazalarla değil, insan olan her yere hizmet götürmeye çalışıyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımız belediye başkanlığı döneminde Adalar'a denizin altından su götürdü, biz de denizin altından doğal gaz götürdük. Şu parti bu parti demedik. Kadıköy'de de böyle. Kadıköy-Kartal Metro Hattı, en hızlı biten metro hatlarından biridir. Şu anda Kadıköy'de bir dizi metro hatları buluşması var. Bu buluşma Kadıköy'ü çok daha farklı ve her tarafa erişebilir hale getirecek. Özellikle Dudullu-Bostancı hattı yakında hizmete giriyor. İnşallah Halkalı-Marmaray hattını da birlikte açacağız. Bu hatların çalışması şu anda devam ediyor. Göztepe-Ümraniye metro hattı 2019'da devreye girecek. İncirli-Edirnekapı-Gayrettepe-Sögütlüçeşme hattı var. Bu hat 3 katlı tünelden geçerek Bakırköy'e kadar gidecek ve Söğütlüçeşme hattıyla da birleşecek olan önemli bir buluşma hattı. Zeytinburnu- Kadıköy metro hattı var bu da Gaziosmanpaşa-Eyüp üzerinden gelip Beşiktaş üzerinden geçecek yeni bir hat Libadiye Caddesi'nde bir tramvay projesi var çalışmaları devam ediyor. Kadıköy-Ataşehir-Sancaktepe- Sultanbeyli metro hattımız var ki bu çok önemli bir hat. Kadıköy'den Sultanbeyli'ye TEM otoyolunu takip eden önemli bir erişim hattı olarak hizmete girecek" dedi.

İlçelerdeki sorunlara çözüm bulabilmek için yürütülen çalışmalardan bahseden Başkan Topbaş, " Kadıköy'ün en önemli sorunların bir tanesi Kurbağalı Dere sorunu. 63 km'lik bir dere bu. Yıllarca maalesef atık sular buraya akıtılmış. Yıllarca gecekondular bunun çevresinde yapılaşmış ve müdahale edilmemiş. Yıllarca pis sular, evsel atıklar oralara akmış ve kirletmiş. Çökeltileri maalesef dipte katmanlar oluşturmuş. Yaz aylarında bakteri ürüyor ve koku yapıyor. Çok ciddi ve hummalı bir çalışmayla bunu çözmeye çalıştık ve sonuna geldik. Geçen sene yarısına geldiğimizde Kadıköy Belediye Başkanı medyaya şöyle bir ifade kullandı; "yapamıyorlarsa bize versinler" demiş. Belediye meclisinde sayın başkan da oradayken söyledim. Bugüne kadar 170 milyon Türk Lirası harcadık. Bir o kadar daha gerekiyor. Hemen veriyorum, buyur gel yap ben de seni milletin önünde tebrik edeceğim dedim. Niye böyle desteksiz atıyorsun, niye mangalda kül bırakmıyorsun. Nasıl olsa bu laftır, siyaset olur, böyle olmaması lazım" şeklinde konuştu.

Kurbağalı Dere sorunuyla ilgili açıklamalarda bulunan Başkan Topbaş, "Ne gücü ne projeleri yeter bunların. Ama maalesef sırf kafa bulandırmak, ortaya bir şeyler atmak için Yoğurtçu Parkı'nda ana muhalefetin milletvekilleriyle gelip gösteriler yaptılar. Kendileri kirletti, biz temizlerken neden bitmiyor, çabuk olmuyorsunuz diye gösteriler yaptılar. Nasıl bir iştir anlamak mümkün değil. Milletimiz olarak bunlara prim vermediğiniz için 3 dönemdir hizmet veriyoruz.Şu anda son aşamaya geldik. Takriben 400 Milyon Türk Liralik bir yatırım. Biz laf ebesi değiliz biz taş üstüne taş koyan insanlarız. Bu yıl sonuna gelmeden Ağustos sonrası tertemiz hale geliyor. Şu anda balıklar girmeye başladı. Daha sonra Güney Kore Seul'de yapılan ve dünya çevre ödülü kazanan bir dere ıslahının benzerini Cendere'de, Ayamama'da, Çırpıcı'da ve arkasından da Kurbağalıdere'de yapacağız. Burada insanların dere kenarında yürüyüş yapabilecekleri farklı bir yer olsun" diye konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Genel

Kadir Topbaş Sultanbeyli İstanbul Kadıköy Genel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title