Haberler

Erdoğan Çıkışınca İbadi Çark Etti: Türkiye ile Barış İçinde Yaşamak İstiyoruz

Güncelleme:

Erdoğan'ın 'haddini bil' diyerek uyardığı Irak Başbakanı İbadi, Türkiye başta olmak üzere tüm komşu ülkelerle barış içinde yaşamak istediklerini belirtti.

Irak Başbakanı Haydar el İbadi, terör örgütü DEAŞ'ın ülkede tamamen ortadan kaldırılmasının son sürecine girildiğini söyledi.

İbadi, DEAŞ'ın elinde tuttuğu Kerkük'ün Havice ilçesinin geri alınması için yapılan hazırlıkları yerinde görmek üzere kente geldi.

BASIN TOPLANTISI DÜZENLEDİ

Kentteki güvenlik güçleri ve Haşdi Şabi (Şii milis gücü) komutanlarıyla bir süre görüştükten sonra Kerkük Valisi Necmeddin Kerim ile bir araya gelen Başbakan İbadi, daha sonra basın toplantısı düzenledi.

"DAEŞ'İN ORTADAN KALDIRILMASININ SON SÜRECİ"

Irak ordusuna bağlı güvenlik güçlerinin Musul'u kurtarma operasyonuna çok yakın olduğunu belirten Haydar el İbadi, " Irak'ta DEAŞ'ın ortadan kaldırılmasının son sürecine girildi." dedi.

DEAŞ'ın elinde tuttuğu Havice ilçesinin geri alınması için de tüm hazırlıkların yapıldığını kaydeden İbadi, ilçenin en kısa sürede kurtarılacağını aktardı.

"TÜRKİYE İLE BARIŞ İÇİNDE YAŞAMAK İSTİYORUZ"

Irak olarak bölgedeki ülkelerle iyi ilişkiler kurmak istediklerini de dile getiren Başbakan İbadi, "Türkiye başta olmak üzere tüm komşu ülkelerle barış içinde yaşamak istiyoruz. Kimsenin topraklarında gözümüz yok." diye konuştu.

ERDOĞAN "HADDİNİ BİL" DEMİŞTİ

İstanbul'da düzenlenen Avrasya İslam Şurası'nda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türk askerinin Irak topraklarını terk etmesini isteyen Irak Başbakanı İbadi'yi sert sözlerle eleştirmiş, "Irak'ın Başbakanı, istediğin kadar bağır, çağır. Biz bildiğimizi okuyacağız. Önce haddini bil" demişti.

Erdoğan'ın, İbadi'ye yönelik sözleri şu şekilde:

Şu anda Irak'ta, yakında da Musul'da yapılacak operasyonlara aynı anlayışla, nasıl Cerablus'ta katıldıysak, nasıl Rai'de katıldıysak, evet şimdi yine söylüyorum. Şahsıma hakaretler ediyor, sen benim zaten muhatabım değilsin, seviyemde değilsin, kıratımda değilsin, kalitemde değilsin, Irak'tan senin bağırman çağırman bizim için hiç de önemli değil, biz bildiğimizi okuyacağız, bunu böyle bilesin. Kim bu? Irak'ın Başbakanı. Önce haddini bil... Şu anda kendileri Başika üssünü kurmamız için Sayın Davutoğlu döneminde bizlere talepleri var, bunların hepsinin canlı kayıtları var ve bugün yarın bunların hepsi televizyonlarda yayınlanacak. Buna rağmen Başika üssüne girilmiştir, şimdi diyor ki; 'Buradan çekilin.' Türkiye Cumhuriyeti'nin ordusu sizlerden talimat alacak kadar kalitesini kaybetmiş değildir. Gereği neyse bunu biz gerektiği şekilde bugüne kadar nasıl yaptıysak yapmaya devam edeceğiz.

Kaynak: AA / Güncel

Kerkük Irak Politika Dünya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Kral Charles öldü mü, sağlık durumu nasıl? Cenaze planları güncellendi Arda Güler maçı hangi kanalda 26 Nisan Cuma? 28 Nisan Pazar 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 28 Nisan burç yorumları nedir? 26-27 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Real Sociedad Real Madrid maçı CANLI izle! 26 Nisan Arda Güler'in Real Madrid maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Arda Güler GOL izle! Real Sociedad – Real Madrid Arda Güler GOL izleme linki var mı? Süper Lig puan rekoru kaç? Süper Lig'de en çok puanı hangi takım aldı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title