Haberler

Hz. Mevlana'nın 22. Kuşak Torunu Tokat'ta

Mevlevilik merkezlerinden birisi olan Tokat’a gelen Hz. Mevlana’nın 22. kuşaktan torunu Uluslararası Mevlana Vakfı Başkanı Esin Çelebi Bayru, yaz aylarında sema grubu ile tekrar Tokat’a gelmeyi arzu ettiğini söyledi.

Mevlevilik merkezlerinden birisi olan Tokat'a gelen Hz. Mevlana'nın 22. kuşaktan torunu Uluslararası Mevlana Vakfı Başkanı Esin Çelebi Bayru, yaz aylarında sema grubu ile tekrar Tokat'a gelmeyi arzu ettiğini söyledi.

Mahperi Hatun Teknik ve Meslek Anadolu Lisesi'nin "Mevlana'nın 742. Vuslat Yıl Dönümü" programına katılmak üzere Tokat'a gelen Esin Çelebi Bayru, Gaziosmanpaşa Lisesi konferans salonunda "Hz. Mevlana, Mevlevilik ve Sema" konulu bir konuşma yaptı. Tokat Vali Yardımcısı Mehmet Suphi Küsbeci, eski Devlet Bakanı Metin Gürdere, davetliler ile öğrenciler katıldığı programın açılış konuşmasını Okul Müdiresi Sevil Alaçam yaptı. Gaziosmanpaşa Üniversitesi Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanı Ekrem Anaç, Edebiyat Öğretmeni Saffet Çakar ve Hasan Akar'ın konuşmalarının ardından Uluslararası Mevlana Vakfı Başkanı Esin Çelebi Bayru, konuşma yaptı. Basın mensuplarının Hz. Mevlana'nın "Tokat'a gitmek gerek, çünkü Tokat'ta insan ve iklim mutedil" diye övdüğü tek şehir olduğunu hatırlatması üzerine Bayru, "Benim maalesef bugüne kadar Tokat'a ilk gelişim, bu benim için büyük bir kayıp. Ama gelmiş olmak benim için büyük bir şans, Rabbimin bir hediyesi. Tokat'a akşam saatlerinde geldim yarın gezeceğim inşallah. Ama Mevlevihane'nin resmini daha önce görmüştüm. Mevlevihane'nin restore edilerek yeninden hayata kazandırılması önemli. Tokat Mevlevihane'si hazırlayıp Unesco'ya kabul ettirdiğimiz projenin güzel örneği" dedi.

Tokat'a yaz aylarında sema grubu ile tekrar gelmeyi arzu ettiğini ifade eden Bayru, belediyeden destek alarak bu çalışmayı yapmayı arzuladığını belirterek, "Tokat'a birçok defalar gelerek Tokatlıları yakından tanımayı arzu ediyorum" diye konuştu. - TOKAT

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Mevlana Çelebi Tokat Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title