Haberler

Hz. İsa'nın Doğum ve Vaftiz Ediliş Günü

Güncelleme:

Fener Rum Patrikhanesi'ndeki ayinin ardından denizden haç çıkarma töreni yapıldı.

İSTANBUL (A) - Hristiyan inancına göre Hz. İsa'nın doğumu ve vaftiz edilişinin yıl dönümü, Fener Rum Patrikhanesi'nde düzenlenen ayin ve denizden haç çıkarma töreniyle kutlandı.

Balat'taki Fener Rum Patrikhanesi'ne sabah saatlerinden itibaren gelmeye başlayan ziyaretçiler, Patrikhane'nin bahçesindeki Aya Yorgi Kilisesi'nde düzenlenen ayine katıldı. Yaklaşık 4 saat süren ayinin ardından, cemaat ve din adamlarının oluşturduğu kortej, Patrikhaneden çıkarak dualar eşliğinde Fener İskelesi'ne doğru yürüdü.

Haç çıkarma törenine gribal enfeksiyon geçirdiği belirtilen Patrik Bartholomeos katılamazken, tören Metropolit Tranupoltos Germanos tarafından yönetildi.

Tören, Germanos'un haçı denize atmasıyla başladı. Daha sonra haçın atılmasını teknelerde bekleyenler denize atladı. Su üzerindeki haça ilk ulaşan isim ise Yunanistan'ın Ptolemaida bölgesinden gelen 47 yaşındaki Giorgos Alexandridis oldu.

Meropolit Tranupoltos Germanos, haçı kendisine getiren Giorgos Alexandridis'e ucunda haç bulunan altın kolye hediye etti. Alexandridis, törenin ardından basın mensuplarına yaptığı açıklamada çok mutlu olduğunu belirterek, dedesinin Trabzonlu olduğunu söyledi.

Bugünün kendileri için çok önemli olduğunu dile getiren Alexandridis, gelecek nesillerin de ilerleyen zamanlarda bunun devamını getirmesini istediğini ifade etti. - İstanbul

Kaynak: AA / Güncel

Aya Yorgi Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title