Haberler

Iğdır'da Kan Toplama Kampanyası Düzenlendi

Güncelleme:

Kızılay Van Bölge Kan Toplama Merkezi, Hz. Hüseyin'in Kerbela'da şehit edilişinin yıl dönümü dolayısıyla Iğdır'da kan toplama kampanyası düzenledi.

Türk Kızılayı Van Bölge Kan Toplama Merkezi tarafından, Hz. Muhammed'in torunu Hz. Hüseyin'in Kerbela'da şehit edilişinin 1374. yıl dönümü dolayısıyla Iğdır'da kan toplama kampanyası düzenlendi.

Kızılay'ın, Asri Mezarlık ve belediye binası önünde kurduğu çadıra gelen vatandaşlar, Hz. Hüseyin'in şehit edilişinin yıl dönümü dolayısıyla kan bağışında bulundu.

Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği programda yaklaşık 4 saat içerisinde 40 ünite kan toplandı.

Türk Kızılayı Van Bölge Müdürü İbrahim Çelik, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Aşure ayı nedeniyle kan toplama kampanyası düzenlediklerini belirterek, halkın ilgi gösterdiğini söyledi.

İnsanların çadırlara gelerek, bağışta bulunduğunu anlatan Çelik, "Belediye önünde kurduğumuz çadırda yaklaşık 40 ünite kan toplandı. Burada kurduğumuz kan bağışı çadırımız gün boyunca açık olacak. Her yıl olduğu gibi Iğdır halkı kan bağışına yoğun ilgi gösteriyor. İnsanlar artık kanlarını akıtarak, bu matemi tutmak yerine kan bağış kampanyasında kan vererek hem bir insanın hayata tutunmasına yardımcı oluyorlar hem de bu anlamlı günde bu kampanyaya destek oluyorlar" dedi.

Gün içerisinde yaklaşık 300 ünite kan toplamayı hedeflediklerini belirten Çelik, "Topladığımız kanları Ağrı, Kars, Van, Hakkari ve Iğdır'da bulunan hastanelerimize ulaştırıyoruz. Bugün anma etkinleri dolayısıyla daha yoğun bir gün oldu. Vatandaşlar kan vermek için sıraya girdi" ifadelerini kullandı. - Iğdır

Kaynak: AA / Güncel

Türk Kızılayı Kızılay Iğdır Politika Güncel Haberler

title