Haberler

Hz. Hüseyin'in Kerbela'da Şehit Edilişinin Yıl Dönümü

Güncelleme:

Kars'ta Hz. Hüseyin ve 72 arkadaşının Kerbela'da şehit edilişinin yıl dönümü dolayısıyla anma programı düzenlendi.

Kars'ta Hz. Hüseyin ve 72 arkadaşının Kerbela'da şehit edilişinin yıl dönümü dolayısıyla anma programı düzenlendi.

Hz. Ali Çarşı Camisi önünde toplanan ve Türk bayrağı, Atatürk ve Hazreti Ali'nin posterlerini taşıyan kalabalık grup, Faikbey Caddesi üzerinden Merkez Ehlibeyt Camisi önüne kadar mersiyeler eşliğinde sine dövüp, zincir vurdu.

Okunan mersiyelerde özellikle bazı kadınların gözyaşlarını tutamadıkları görüldü.

Daha sonra Kars Garnizon Şehitliği önünde toplanan grup adına konuşan Kars Caferilerinin dini lideri ve Merkez Ehlibeyt Işıklı Camisi Alimi Seyyid Ahmet Erdem, Aşure gününün festival ve kutlanacak bir gün olmadığını söyledi.

Bazı Müslümanlar'ın farkında olmadan bugünü kutlama vesilesi olarak kullandığına dikkati çeken Erdem, "Bugün kutlanacak bir gün değildir. Bugün, peygamber efendimizin yüreğinin yaralandığı bir gündür. Bugün, peygamber efendimizin yaslı olduğu bir gündür. Aşure günü, peygamber efendimiz Hz. Muhammed'in kalbine bir hançer vurulmuş ve yara açılmıştır" dedi.

Erdem, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın son yıllarda işlediği politikayla ehlibeyti camilerde, diğer toplumlarda anlatma ve anlam yoluna gitmesini takdirle karşıladıklarını kaydetti.

Vali Günay Özdemir de meleklerin geldiği evde büyümüş, peygamberin terbiyesinden geçmiş, onun hayatını yaşamış ve onunla beraber olmuş, peygamberi örnek alarak yaşantısını insanlara örnek gösteren Hz. Hüseyin'i iyi anlamak gerektiğini belirtti.

Hz. Hüseyin iyi anlaşıldığında Kerbela'yı anlamanın daha kolay olacağını ifade eden Özdemir, "Çünkü o gün mazlumlar belki şehit edildi ama tarih boyunca Müslümanların kalbinden ve Müslümanların onu örnek aldığı bir an oldu. Kerbela, zaferin başlangıcı ve dünyada ki mazlumlara onur verecek bir anlayışın olduğu gündür" ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından deste grupları dua ve mersiyeler eşliğinde sine dövüp zincir vurarak Yeni Mahalle Asri Mezarlığı'na geldi.

Burada yakınlarının mezarlarını ziyaret eden gruba hayırsever vatandaşlar tarafından çay, şerbet ve helva ikramında bulunuldu. - Kars

Kaynak: AA / Güncel

Mustafa Kemal Atatürk Ahmet Erdem Kars Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Koton Mağazacılık Tekstil halka arz kaç lot verir? Koton Mağazacılık Tekstil halka arz kaç lot dağıtılacak? Survivor All Star'da talihsiz kaza! Nefise'nin sağlık durumu nasıl? Olay ne? ÇAYKUR İŞÇİ ALIMI 2024 NE ZAMAN? Çaykur işçi alımı başvuruları ne zaman? Başvuru şartları ne? #9749 KOTON HALKA ARZ | Koton halka arza açıldı mı? Koton katılım endeksine uygun mu? Cuma namazı nasıl kılınır, kaç rekat? Cuma namazı farz mı? ÖZGÜR DEMİRTAŞ KİMDİR? Özgür Demirtaş nereli, kaç yaşında, evli mi? MOR KOD NEDİR? Hastanelerde mor kod ne anlama gelir? #128657 Ankara Cuma namazı saat kaçta? Ankara Cuma selası ne zaman okunacak? 26 Nisan Cuma Ankara cuma namaz saati! İstanbul Cuma namazı saat kaçta? İstanbul Cuma selası ne zaman okunacak? 26 Nisan Cuma İstanbul cuma namaz saati! KIZILCIK ŞERBETİ İZLE | Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı yayınlandı mı? Kızılcık Şerbeti fragman izle! ÖĞRETMEN ATAMALARI | Öğretmen atama kadro ve branş dağılımı ne zaman açıklanacak? Yusuf Tekin açıklama yaptı mı? 26 NİSAN CUMA HUTBESİ | Bu haftaki Cuma hutbesi konusu nedir? Cuma hutbesi oku! 36 BİN SÖZLEŞMELİ SAĞLIK PERSONELİ BAŞVURU EKRANI! 36 bin sözleşmeli sağlık personeli alımı başvurusu nereden yapılır? Mehmet Büyükekşi aday olacak mı? TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi aday oldu mu? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu çalışanlarına mobbing mi uyguladı? Eski Patiswiss CEO'su çalışanları azarladı!
title