Haberler

Husiler, Sana'daki Çadırları Kaldıracak

Güncelleme:

Yemen'deki Husi yetkililerden Bukeyti, ''Sana'daki çadır ve kamplarımızı, yeni başbakanın yemin etmesiyle kaldırmaya devam edeceğiz.'' dedi.

Yemen'de ordu ile Ensarullah Hareketi arasında Eylül ayında çıkan çatışmaların ardından başkent Sana'da kontrolü sağlayan Husiler'in, yeni hükümetin kurulmasıyla kentten çekileceği bildirildi.

Husiler'in siyasi yetkililerinden Muhammed el-Bukeyti, yaptığı açıklamada, "ilk adım" olarak nitelendirdiği kontrol noktaları, barikatlar ve çadırların, hükümeti kurmakla görevlendirilen Halid Mahfuz Bahhah'ın başbakan sıfatıyla yemini sonrasında kaldırılacağını belirtti.

Açıklamanın ardından Sana Uluslararası Havalimanı yolunda Eylül ayından beri çadır kurup, burada yaşamaya başlayan silahlı Husi militanlar, akşam saatlerinde çadırlarını sökmeye başladı.

Husiler ile yönetim arasında 21 Eylül'de imzalanan "Barış ve Ulusal Ortaklık" anlaşması gereği Husiler'in, Sana'daki kamp ve çadırlar ile silahlı varlığını bitirmemesi başta Islah Partili kişilerce protesto edilmişti.

Husi militanlar, Elektrik Bakanlığı, İletişim Bakanlığı ve birkaç önemli askeri birimde kontrolü elinde tutuyor. Sana Üniversitesi önündeki çadırlar ise Husiler'in düzenlediği gösteri ve yürüyüşlerin merkezi konumunda bulunuyor. - Sana

Kaynak: AA / Güncel

Eylül Yemen Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title