Haberler

Hüseyin Yayman: Türklerin Rüyası Gerçek Olabilir

Güncelleme:

Irak'ta yaşanan kargaşa ortamıyla ilgili en farklı yorum Vatan gazetesi yazarı Hüseyin Yayman'dan geldi.

CNN Türk ekranlarında yayınlanan "Ankara Günlüğü" programında Hande Fırat, Utku Çakırözer ve Hüseyin Yayman, IŞžİD'in Musul'u işgal etmesini tartıştı.

TÜRKLERİN RÜYASI

Irak'ın bölünebileceği uyarısında bulunan Hüseyin Yayman, "Ben önümüzdeki dönemde Irak'ın bölünme senaryoları üzerinden tekrar Türklerin rüyası Musul- Kerkük tartışmalarının daha fazla gündeme gelebileceğini düşünüyorum" dedi.

KÜRDİSTAN BÖLGESİ TÜRKİYE'YE BAĞLANABİLİR

Irak'ın üçe bölünme tartışmalarının oluduğunu söyleyen Yayman, Musul-Kerkük'ün yani Kürdistan bölgesinin Türkiye'ye bağlanabileceğini söyledi.

"BİZ DE ARKALARINDAYIZ"

Programın bir diğer konuğu CHP Genel Başkan Yardımcısı Aytun Çıray da, Irak’ta yaşanan son gelişmelerin ardından Musul ve Kerkük’ün Türkiye’ye katılması yönünde yapılan tartışmalara değinerek, "Bu iş bu kadar kolaysa hemen yarın girsinler ne bekliyorlar. Biz de arkalarındayız. Biz barıştan yanayız. 21. yüzyılda ne bizim başkalarının topraklarında gözü olmalı ne de başkalarının bizim topraklarının gözü olmalı" ifadelerini kullandı.

"HEMEN YARIN GİRSİNLER NE BEKLİYORLAR"

Irak krizi vesilesiyle Misak-ı Milli tartışmasının gündeme geldiğinin anımsatılması üzerine Çıray, “Kim istemez Musul-Kerkük Türk toprakları içinde olsun. Ama dış dış politikada ‘yurtta sulh, cihanda sulh’ lafı bir korkaklığın eseri değildir. Bu 600-700 yıllık o tecrübenin bir sonucudur. Bütün bu problemlerin petrol ve enerjiden çıktığına itirazı olan var mı? bütün bu meselelerin petrolün nasıl çıkartılacağına ve nasıl paylaşılacağı konusu üzerinden çıktığına itirazı olan var mı? Yok. Bu tür hayallerin peşinden koşmak Türkiye’yi böler” dedi.

Musul ve Kerkük’te her şeyin zayıfladığını kaydeden Çıray, "Bu kadar basitse, ne bekliyoruz? Hemen 3 tane uçak… 8 bin tane IŞİD’linin aldığını 700 bin tane Türk ordusu alamıyorsa ayıptır. Ama bu doğru değildir" değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Hüseyin Yayman Kerkük Musul Irak Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500

Yorumlar (91)

BENN:

asla bu olmaycak bir kürt olark tek başınma mücadele ederim ..yine trkiyey bağlanmayız....araplarla belki ama türkiye ile aslaaaaaaaaaa

31
26
yanıtYanıtla
mami aşknmami @hotmail.com:

Türkçe Konusma o Zaman Eşşk

yanıt0
yanıt0
mehmet dumanseksierkek-16@hotmail.com:

Turkiyeye kurban ol sen serefsizzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz

yanıt0
yanıt0
ELAZIĞLI:

MUSULU BİLMEM..AMA TEK KÜRT KALANA KADAR KERKÜK KÜRTEN ALINMAYACAK....KERKÜK KÜRDÜN CAN DAMARIDIR...YAŞASIN ARAP-KÜRT HALKININ BİRLİĞİ DİYORUM..RABBİM MAZLUM ARAP-KÜRT HALKINI KORUSN..

26
22
yanıtYanıtla
fatih:

hadi ordan. çok istiyorsanız Türkiye Kürdistan''a bağlansın. Ortak Ülke de Kürdistan olsun.

11
21
yanıtYanıtla
Muratcohem_murat1@hotmail.com:

yakında oralar bizim olur üzülme sen..... kürdistan ne dir ya varmı tarihte böle bir yer.... amerika ile israil sizi öle derin uykuya daldırmış ki.... uyanın be kurtulun rüyanın etkisinden.

yanıt0
yanıt0
cuggacugga@hotmail.com:

bu kürt kardeşim de çok hayalci. tarih te büyük bi söz vardır ortadoğuda herkes bunu bilir kürt hayal kurar TÜRK yapar arap bakar.

yanıt0
yanıt0
serkeswasimahmed544@gmail.com:

murat kardes dediklerin eskidendi simdiye bakican israil abd geride kaldi he bu arada kurtler uyandi sikinti yok yani

yanıt0
yanıt0
derrr:

ırakta türkmen yokki bide kerkük kürtlerindir ey rezil adam cahil

5
23
yanıtYanıtla
KAAN:

BUNLAR NASIL BİR HAYAL DÜNYASINDA YAŞIYOR SİZE YEDİRİRLERMİ ABD IRAĞA SIRF BU SEBEPDEN GİRMEDİMİ ?

26
0
yanıtYanıtla
Tüm 91 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title