Haberler

Hükümet, Yolsuzluk Operasyonu İçin MİT'i Devreye Soktu

Güncelleme:

Gündemi sarsan yolsuzluk ve rüşvet operasyonu sonrası Emniyet ve MİT birlikte kapsamlı bir araştırma yapıyor.

17 Aralık sabahı başlayan ve bakan çocuklarınında aralarında bulunduğu çok sayıda kişinin gözaltına alındığı rüşvet ve yolsuzluk operasyonu sonrası hükümet harekete geçiyor.

"Psikolojik harp" olarak nitelediği operasyon süreci ve sonrasındaki gelişmelere karşı hükümet stratejilerini devreye sokuyor. Bu çerçevede, üç koldan tedbirlerin hızla devreye sokulacağı konuşuluyor.

MESAJI ARINÇ VERMİŞTİ

İdari ve siyasi tedbirlerin yanı sıra, işin yargı ve güvenlik boyutu da mercek altına alındı. Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, "Biz operasyon ve yargı makamı değiliz" diyerek, gerekli çalışmaları MİT Müsteşarlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü ve Başbakanlık Müsteşarlığı'nın yapacağını vurgulamıştı.

HÜKÜMET SIZINTI KAYNAĞININ PEŞİNDE

Türkiye gazetesinde yer alan habere göre; idari adımlardan biri Başbakanlık Teftiş Kurulu'nun harekete geçirilmesi olacak. Kurul, özellikle soruşturmaya konu edilen Halkbank'a dönük uluslararası yıpratma kampanyasını deşifre edecek. İdari adımlardan bir diğeri, ihmali bulunduğu tespit edilen bürokratların görev yerlerinin değiştirilmesi işlemine devam edilmesi. Başka emniyet müdürleriyle ilgili de inceleme başlatılması gündemde. Hükümet operasyonun yargı boyutundaki adımları da, gözden geçirmeye başladı. Gizli soruşturmanın görüntü, fotoğraf ve belgelerinin sızıntı kaynağının peşine düşüldü.

6 AY NEDEN İŞLEM YAPILMADI

Aynı zamanda HSYK'nın UYAP'a bilgi verilmeden operasyonun nasıl yapıldığını incelemesi sağlanacak. Dinleme işlemlerinin hukuka uygun olup olmadığı, 14 aylık dinlemenin 6 ay önce sonuçlanmasına karşın bugüne kadar işlem yapılmaması gibi detaylar değerlendiriliyor.

MİT ARAŞTIRMA YAPIYOR

Soruşturmanın gizliliğini ihlal eden savcılara dönük adımlar da atılacak. Olayın polisiye boyutunda ise, Emniyet'le birlikte MİT'in de kapsamlı bir araştırma yürüttüğü kaydediliyor.

EMNİYETTE GÖREV DEĞİŞİKLİĞİ DEVAM EDECEK

İstanbul'da 5 şube müdürüyle başlayan ve İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın'a kadar uzanan görev değişikliği sürecinin farklı illerle de devam edebileceği belirtiliyor. Operasyon konusunda yaşanan "istihbarat" zafiyeti araştırılan konular arasında.

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Emniyet Genel Müdürlüğü Bülent Arınç İstanbul Güncel - Operasyon Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 26 Nisan Cuma Survivor yeni bölüm! Müfredat değişiyor mu? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne demek? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne zaman başlayacak? Sağlık Bakanlığı 36 bin personel alımı başvuru tarihi ne zaman? #127973 Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel başvuru şartları neler? YEMEKTEYİZ 26 Nisan yarışmacısı Durmuş kimdir? Durmuş Çetin kaç yaşında, nereli? Tavuğa ihracat yasağı mı geldi? Tavuğa neden ihracat yasağı geldi, sebebi ne? Tavuğa neden ihracat yasağı getirildi? İhracat yasağı ile ilgili Ticaret Bakanı ne söyledi? Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) belirtileri ne? KKKA nasıl bulaşır, nasıl önlenir, ne yapılmalı? 26 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE #128105 Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye geri mi dönüyor? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye mi gelecek? ADANA DEMİRSPOR- GALATASARAY MAÇI CANLI İZLE Adana Demirspor- Galatasaray maçı canlı (HD) izleme linki! Cuma namazı kaçta bitiyor? Cuma namazı ne zaman biter, saat kaçta bitiyor? ADANA DEMİRSPOR- GALATASARAY maçı ne zaman? #9917 Maç saat kaçta, hangi kanalda? Survivor Nefise kaza mı geçirdi, ne oldu? Survivor Nefise'nin son durumu ne? 23 Nisan'daki Dilan Polat gösterisine soruşturma başlatıldı mı? Dilan Polat taklidi için bakanlık harekete geçti!
500

Yorumlar (83)

aliener0407@gmail.com:

Yaziklar olsun basbakan seni cok yanlis tanimisim,bundan sonra sana tek oy cikmaz

52
36
yanıtYanıtla
EMREMR1@windowslive.com:

Başbakanımızın yanındayız.

20
46
yanıtYanıtla
benben8756@hotmail.com:

yazıklar olsun

yanıt0
yanıt0
GAKKOyasinselim2@googlemail.com:

AKP YOKKEN ÜLKEDE YOKTU .ŞİMDİ KALKMIŞ ÜÇ BEŞ CHP MHP YANDAŞI BU ÜLKEYE YÖN VERMEYE ÇALIŞIYOR .AKP NİN YÜZDE ONU ETMEZSİNİZ BE. KINA YAKIN BİR YARİNİZE YORUMCULAR NE YAZSANIZ BU HALK YEMEZ BUNLARI

14
43
yanıtYanıtla
Türkiyempoyrazyeli@gmail.com:

genemi sen la makarna kafa, ayakkabı kutusu yalayıcısı? ne demek Akp'den önce ülke yoktu? madem yoksa sen hangi yumurtadan çıktın devekuşu beyinli..! Halk yemezmiş; görürsün seçimlerde bu halk sana nasıl yedirtiyor..! Akp'ni de al git lan..!

yanıt0
yanıt0
hasansmsk576.h@live.de:

basbakanin bir bildigi var aksi halde bir baba oglunu bukadar savunamaz kimse merak etmesin helal süt emmis adamlar var isin basinda kimse hoplayip ziplamasin hem sizene ben 10 kamyon altin gönderecem su veya bu ülkeye sizemi soracam basbakana sorsaydiniz adamsaniz anlatirdi gayri kimseye birsey anlatmak zorunda degil.durmakyok devam AK parti

19
34
yanıtYanıtla
keramettinkerim@gmail.com:

Makarna beyinliler ailesinden olan hasanlar yukarıdaki cümleler ile kendilerini aklamaya çalışmaları ile tanınmaktadır.

yanıt0
yanıt0
leventener0407@hotmail.com:

Koyun hasan Basbakin mal varligini sen alin teri olarakmi kazandigini saniyorsun.Bu cetenin lideri basbakan

yanıt0
yanıt0
turanahmetturnk@hotmail.co:

HASAN....niye bu kadar tatlı geliyor sana BASAN....

yanıt0
yanıt0
AKDENİZzumrudu_anka@hotmail.com:

Hasan beye nekadar saçma sapan cevaplar yazmışsınız.Asıl siz kendinizi anlatmışsınız.Yazıklar olsun sizin gibi saçmalayanlara.

yanıt0
yanıt0
Tüm 83 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title