Haberler

Hükümet Uyuşturucu ile Mücadele İçin Harekete Geçti

Güncelleme:

Bonzai vakalarının artmasıyla uyuşturucuya karşı savaş açan hükümet; metruk binaların yıkımı, iş imkanı eğitim ve aile konularındaki alınacak önlemleri masaya yatıracak.

Türkiye'de son dönemde, başta bonzai olmak üzere, gençlerde uyuşturucu kullanımının artması üzerine hükümet harekete geçti. 28-29 Kasım'da Ankara'da, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun açılışını yapacağı "Uyuşturucu ile mücadele şurası" gerçekleştirilecek.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın koordinatörlüğünde gerçekleştirilecek olan Şura'ya, Adalet, Aile ve Sosyal Politikalar, Gençlik ve Spor, İçişleri, Milli Eğitim, Çalışma ve Sosyal Güvenlik ile Sağlık Bakanları ile üst düzey yetkilileri katılacak.

ÖNLEMLER ÜZERİNDE ÇALIŞILIYOR

Uyuşturucu ile mücadele konusunda ilk adım, Temmuz ayında "Uyuşturucu ile Mücadele Üst Kurulu"nun oluşturulmasıyla atılmıştı. 8 Bakanlıktan oluşan kurulda, uyuşturucu ile mücadele konusunda atılacak hukuki ve idari adımlar üzerinde çalışma başlatıldı. Kasım sonundaki Şura toplantısında da bu önlemler masaya yatırılacak.

Üzerinde çalışma yapılan uyuşturucu ile mücadele eylemleri şöyle;

METRUK BİNALAR YIKILACAK

Uyuşturucu kullanımı ve ticaretinin önlenmesi için ,özellikle büyük şehirlerde kentsel dönüşüme hız verilecek. Metruk binalar yıkılacak.

UYUŞTURUCUYU BIRAKANLARA İŞ KONTENJANI

Uyuşturucuyu bırakanlara devlette, tıpkı eski mahkumlara yapıldığı gibi, iş kontenjanı ayrılması gündemde. Bu konu üzerindeki çalışmalar sürüyor

NARKO TİMLER OLUŞTURULACAK

Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesinde, daha önce asayiş için oluşturulan Yunus timlerine benzer, narko timler oluşturulacak. Timler, uyuşturucu ile mücadele konusunda uzman polislerden oluşacak.

OKULLARDA EĞİTİM

Okullarda, uyuşturucu konusunda eğitim ve seminerlerle öğrencilerin bilinci arttırılacak.

AİLELER BİLGİLENDİRİLECEK

Uyuşturucu kullanımının belirtileri ve bununla mücadele yolları konusunda ailelerin bilinçlendirilmesi için bir program oluşturulacak.

YASAL ÖNLEMLER ARTACAK

Şura'da, uyuşturucu ile mücadele kapsamında yasal önlemler masaya yatırılacak. Uyuşturucu satışının cezasının arttırılması gündemde. (Kaynak: Hürriyet)

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Ahmet Davutoğlu Bülent Arınç Türkiye Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 4 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Kerim Rahmi Koç kimdir? Ali Koç'un oğlu Kerim Rahmi Koç kimdir? Fenerbahçe Beko Monaco maçında ne oldu? Fenerbahçe EUROLİG ceza alacak mı 2024? Kızılcık Şerbeti hangi üniversitede çekiliyor? Yalı Çapkını Seyran ölüyor mu? 4 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? Temel Karamollaoğlu bırakıyor mu, istifa edecek mi? 4 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 4 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! YALI ÇAPKINI 69. bölüm FRAGMAN İZLE! #127916 Yalı Çapkını 69. bölüm fragmanı yayınlandı mı? 4 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 4 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 4 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 4 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 4 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 4 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
500

Yorumlar (2)

muratmobilWeb@haberler.com:

Acaba o metruk binaları uyuşturucu ile mücadele için mi yıkacaklar yoksa oralara inşaat yapmak için mi. Başka mücadele yöntemi mi kalmadı

3
1
yanıtYanıtla
....:

hepsi hikaye devlet kendi ektiği agacı keser mi ?

3
1
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title