Haberler

Hükümet Süryani Açılımı İçin Düğmeye Bastı

Güncelleme:

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Başbakanlığı döneminde açıklanan demokratikleşme paketiyle beraber hakları teslim edilen Süryaniler için yeni bir açılım daha geliyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Başbakanlığı döneminde açıklanan demokratikleşme paketiyle beraber hakları teslim edilen Süryaniler için yeni bir açılım daha geliyor.

MANASTIR'DAN SONRA BÜYÜK AÇILIM

Geçen yılın Şubat ayında Süryaniler, kendileri için ikinci 'Kudüs' sayılan Mor Gabriel Manastırı'nın arazilerinin tapusunu almıştı. Şimdi Süryaniler'in isteklerine cevap verilecek.

Hükümet yurtdışında yaşayan Süryaniler için şu mesajı verecek "Yurdunuza ve köylerinize dönerseniz size her türlü destek verilecek"

MADDİ MANEVİ BÜYÜK DESTEK VERİLECEK

Yetkililerden aldığımız bilgiye göre, Süryanilerle ilgili çalışmada sona gelinmiş. Geçmiş dönemde eğer yaşanmış bir mağduriyet varsa devlet bunu giderecek. Dönmek isteyen Süryaniler'e toprak ve mali destek verilecek. Süryanilerin büyük çoğunluğu Mardin'de ikamet ediyor. En büyük göç de zamanında buradan verilmiş. Mardin'e dönecek Süryaniler burada yapacağı işe göre gerekli kurumlar tarafından desteklenecek.

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Mardin Kudüs Politika Dünya Güncel Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500

Yorumlar (10)

Yazık:

Çok açılmasa bari sonra kapanamazlar . Osmanlının kapitülasyonları gibi bakalım sonumuz ne olacak

21
5
yanıtYanıtla
kendi vatanımda esir gibiyim:

Türklere vergi adı altında zulm yapıyorsunuz asıl açılım Türklere lazım

14
4
yanıtYanıtla
Allah sonumuzu hayır etsin:

AKAPE nin verdiği hasar 100 yılda giderilemez. ortalığı boş buldular her türlü gereksiz işleri yapıyorlar. Türkün faydasına değil, süryaninin arabın kürtün ermeninin, yahudinin faydasına yarar bu yaptıkları

8
8
yanıtYanıtla
ayasofya,yi görmezler:

herkese özgürlük var, sadece osmanli ve ecdad eserlerine yok. . iste AKP, nin gercek yüzü, , , , ???

10
1
yanıtYanıtla
cizreliMobil-ANDROID:

ya bunlarla herşeye açılıyor yoksa bunlar zombimi

7
3
yanıtYanıtla
adana 01Mobil-ANDROID:

acilim acilim bitmedi gitti. yurt dişinda da türk aculu.i yapiyorlarmi aacaba. ne acilimmis bitmedi

7
0
yanıtYanıtla
TOKAT:

AÇILA AÇILA AÇ AÇ OLACAKLAR NE DEMEK İSTEDİĞİMİ ANLAMIŞSINIZDIR

5
2
yanıtYanıtla
sahramobilWeb@haberler.com:

Herkese acilim var sadece bize yani türklere yok. Kendi vatanimiz da korkuluyuz..oysa turkiyenin en güzel yerlerin de onlar oturuyor.mesela büyük ada,heybeli ada vs vs .oturmalarına sözüm yok ama bu özgürlük ve demokrasi herkes için olsun....obama iyani nasıl bastirdi ornek alinsin..

4
2
yanıtYanıtla
bir vuruş kaç kuruşMobil-ANDROID:

eşşek bile süremez çünkü hayvanlarin yemini caliyor lar ondan hayvanlarda gidecek güç kalmıyor

2
2
yanıtYanıtla
Ihsan KonyamobilWeb@haberler.com:

Birde Turk acilimi yapin, asgari ucretli gecinemiyor, en azindan kirayi bari devletimiz odesin. Bende acilim istiyorum hemde Turk acilimi.

3
1
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title