Haberler

Hükumet Adım Atmazsa Çözüm Süreci Tıkanmayla Karşı Karşıya

Güncelleme:

Demokratik Toplum Kongresi (DTK) hükümetin adım atmaması nedeniyle çözüm sürecinin tıkanma tehlikesi ile karşı karşıya olduğunu belirtti.

Demokratik Toplum Kongresi (DTK) 1 Eylül Dünya Barış Günü dolayısıyla yazılı bir açıklamada bulundu.

21 Mart 2013 Nevrozunun barışçıl toplumsal yaşam için önemli bir mihenk taşı olduğu ve o tarihten itibaren yıllardır görülmeyen bir atmosfer oluştuğu kaydedilen DTK 1 Eylül mesajında şu ifadelere yer verildi:

"Bu atmosferin oluşumu için Kürt halkı ve Kürt hareketi üzerine düşen tüm yükümlülükleri yerine getirmiş ve Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan tarafından başlatılan Demokratik Kurtuluşla Özgür Yaşamı İnşa hamlesine katılmıştır. Halklarımızın özlemini duyduğu kalıcı barışın oluşması için tek taraflı adımlar yetmemektedir. 1 Eylül'e girerken Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan tarafından başlatılan demokratik çözüm sürecinin Hükümetin adım atmaması nedeniyle tıkanma tehlikesi söz konusudur.

"ÇETELERİN YAPTIĞI KATLİAMLAR, ÇOK BÜYÜK BİR FELAKET DÜZEYİNE ULAŞMIŞTIR"

Türkiye kamuoyunun, barış ve demokrasiden yana olan tüm çevrelerin, halklarımız için yaratılan bu tarihsel fırsatın kaçırılmaması için, etkili demokratik mücadelelerini yükseltmeleri gerekmektedir. Öte yandan Rojava halkı, bir yandan çetelere karşı, diğer yandan da faşist Baas rejiminin güçlerine karşı kendisini korumak için, insanlık onurunun yüz akı olan bir mücadeleyi geliştirmektedir. Hem Baas rejiminin Suriye halklarına yaşattığı kıyım ve yıkım ile çetelerin yaptığı katliamlar, çok büyük bir felaket düzeyine ulaşmıştır. Suriye halkları yaşadıkları bu karanlık tabloya ek olarak, bir de sonu belli olmayan, nereye gideceği ve ortaya nasıl bir sonuç çıkaracağı belli olmayan bir dış müdahalenin arifesinde bulunuyorlar.

"ROJAVA'NIN KADERİ DÖRT PARÇADAKİ KÜRTLERİN GELECEĞİNİ BELİRLEYECEKTİR"

Rojava'yı sahiplenmek Kürt yurtseverliğinin harcıdır. Çünkü Rojava'nın kaderi dört parçadaki Kürtlerin geleceğini belirleyecektir. Bu yıl 1 Eylül Dünya Barış Günü bu iki temel zemin üzerinden önemli olmaktadır. Halklarımız bu temelde meydanlarda olacak ve çözüm taleplerini dile getirecektir. Amed, Van, İstanbul ve Mersin başta olmak üzere yapılacak mitingler vesilesi ile tüm halkımızı Demokratik Kurtuluş ruhuyla alanlara çıkmaya çağırıyoruz. Bu temelde barıştan, demokrasi ve özgürlüklerden yana olan tüm halkların 1 Eylül Dünya Barış Günü kutluyor, başta Ortadoğu olmak üzere tüm Dünya'da barış mücadelesinin yükselmesine vesile olmasını diliyoruz"

Kaynak: Temsilci / Güncel

Dünya Barış Günü Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Kral Charles öldü mü, sağlık durumu nasıl? Cenaze planları güncellendi Arda Güler maçı hangi kanalda 26 Nisan Cuma? 28 Nisan Pazar 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 28 Nisan burç yorumları nedir? 26-27 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Real Sociedad Real Madrid maçı CANLI izle! 26 Nisan Arda Güler'in Real Madrid maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Arda Güler GOL izle! Real Sociedad – Real Madrid Arda Güler GOL izleme linki var mı? Süper Lig puan rekoru kaç? Süper Lig'de en çok puanı hangi takım aldı? Cumhurbaşkanı Erdoğan ABD'ye ne zaman gidiyor? 9 Mayıs'taki ziyaret ertelenmişti Adana Demirspor Galatasaray maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Adana Demirspor GS maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Icardi kaç gol oldu, gol krallığında kim önde? İcadi 2024 kaç gol attı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title