Haberler

Hükümet, 5 milyon Gurbetçi İçin 'Aile Ataşelikleri' Kuruyor

Güncelleme:

Hükümet, 5 milyon gurbetçi için "aile ataşelikleri" kuruyor. Emine Erdoğan'ın başlattığı "Gönül Elçileri" projesi de yurt dışına açılıyor.

Hükümet, 5 milyon gurbetçi için "aile ataşelikleri" kuruyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın başlattığı "Gönül Elçileri" projesi de yurt dışına açılıyor

İlki bu ay Düsseldorf'ta açılacak ataşelikler, peyderpey 22 farklı merkezde faaliyete geçecek. Ataşeliklerin en önemli görev konusu, Alman Gençlik Daireleri (Jugendamt) tarafından ailelerinden alınan Türk çocukları olacak.

Ayrıca Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan tarafından Türkiye'de koruyucu aileliği yaymak için başlatılan "Gönül Elçileri" programı da yurt dışına açılacak. First Lady Erdoğan himayesinde gerçekleştirilecek bu uygulama ile Türk ailelerin koruyucu aile olması sağlanacak.

ÖNCELİK ÇOCUKLAR

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, ilki Düsseldorf'ta faaliyete geçecek, ardından da 22 ana merkezde açılacak "aile ve sosyal politikalar ataşeliklerinin" Türk ailelerinin sosyal sorunlarıyla bizzat ilgileneceğini söyledi. Özellikle yurtdışında yaşayan ve çocukları ellerinden alınan Türk ailelerine yönelik ciddi bir çalışma içinde olduklarını ifade eden Bakan İslam, "Burada çok önemli sıkıntılar var. Çocukların Türk kültüründen uzak şekilde yetiştirildiğine yönelik şikâyetler alıyoruz. Bunu çözümlemek üzere, söz konusu temsilciliklerimiz de görevlendirilecek. Temsilciliklerin önceliği bu çocuklarımız olacak" ifadelerini kullandı.

FIRST LADY'NİN HİMAYESİNDE

Bakan İslam'ın verdiği bilgilere göre, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan öncülüğünde Türkiye'de koruyucu aile sayısını artıran "Gönül Elçileri" projesi de önümüzdeki süreçte yurt dışına açılacak. Erdoğan'ın himayesinde gerçekleştirilecek bu uygulamada, "gönül elçilerinin" yurt dışında tanınması, bilinmesi ve aktif hale getirilmesi sağlanacak. Bu uygulama ile Türk ailelerin de koruyucu aile olması sağlanacak.

"TÜRKİYE'YE BİLDİRİLECEK"

1963'te yapılan Viyana Konsolosluklar Anlaşması'na göre, ailesinden alınan çocukların vatandaşı olduğu konsolosluklara bildirilmesi gerektiğine dikkat çeken Bakan İslam, "Yasa hiç uygulanmamış bugüne kadar. İlk defa Almanya'da bir sivil toplum kuruluşu ile yaptığımız ortak girişim sonucunda birkaç ay evvel yasayı fiiliyata geçirmeyi başardık. Bu yasa bir kere işledikten sonra 'kazanılmış hak' olacağı için, önümüzdeki süreçte Alman makamlarından bu yasanın daha iyi işletilmesini isteyeceğiz" dedi. İslam, bu çerçevede ailesinden alınan bir Türk çocuğunun anında yurt dışı temsilciliklerine bildirileceğini, aile temsilciliklerinin de çocukla ilgili gereken girişimleri yapabileceğini belirtti.

(Kaynak: Sabah)

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Emine Erdoğan Ayşenur İslam Türkiye Politika Dünya Güncel Haberler

500

Yorumlar (12)

fikret yaman:

50 yasindayim ilk defa bir hükümet gurbetcileri destekliyor onun icin oyum AKP ye.

1
15
yanıtYanıtla
c f oğlu:

akp için mubak allah birdeseler ona inanın kalan yalan haramzadeler hırsız akp

13
3
yanıtYanıtla
DrMobil-IOS:

AKP %50'in üstündedir. CHP %20-25' MHP %15-20 ve sonunda HDP %10'un altında.. Göreceksiniz;)

3
13
yanıtYanıtla
gurbetciMobil-ANDROID:

ssn kimsin be simdimi akliniza geldik

9
1
yanıtYanıtla
afyokMobil-ANDROID:

oy mu lazım ...oylar mhp ye artık

9
0
yanıtYanıtla
gurbetciMobil-ANDROID:

ssn kimsin be

8
0
yanıtYanıtla
omermobilWeb@haberler.com:

Aalmanya tedbirlidir insanlara deger verilir aileden cocuk bos yere alinmaz ve alinan cocuk egitilir buyutulur. Turkiyede cocuk siddetten dolayi aileden alininca ilk yaptiklari is bir yolunu bulup cocugu yine ailesine teslim etmektir cocuk korkutulur boylece bir daha evden kacmaz ve sonucta siddete devam ve bazen oldurulur alman makamlari turkiyenin durumunu bizden iyi biliyor almanyayi turkiyeye benzetmezler. Emine erdogan cahil kafasiyla neyi basarmak istiyor almanya hakli olarak bu konuda taviz vermez bosa para harciyorsunuz.

7
1
yanıtYanıtla
hasan tahsin:

helal olsun akp''ye. tabi ülkede 13 yıldır chp, mhp, hdp, sp, bbp iktidarda olduğu için hiçbir şey yapmadılar. ama onlar gelirse çok şey yapacaklar. emekliyi ihya edecekler, diğer partiler gibi hırsızlık yapmayacaklar, 13 yıldır yurtdışındaki gurbetçileri ihmal eden chp zihniyetinin aksine, gurbetçilere sahip çıkacaklar. kutu mutu işleriyle uğraşmayacaklar. CHP liderinin oğlu gibi vakıf kurup, malları götürmeyecekler, gemicikle başlayıp filo da kurmayacaklar. AKP''nin işi hizmet, hadi bakalım. bakara makara da yok haaaaaaa!. .

4
0
yanıtYanıtla
xxccmobilWeb@haberler.com:

Suriyeli leriiçin de kurar lar sa sas mayın.

4
0
yanıtYanıtla
Ottoman is back bad dream of ab!!Mobil-IOS:

Doğru bir girişim bati ülkeleri türklerden alinan çocuklari türk kültüründen uzak yetiştirildiği gibi. Türke düşman bir anlayiş enjekte ediyorlar o cocuklarin beynine avrupa bati ülkeleri. Dilerim herşey yukaridaki yazilan haberdeki gibi işler türk cocuklari. Gavurlarin elinden alinir. Destekliyoruz. Milletce. !!

1
2
yanıtYanıtla
Tüm 12 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title