Haberler

HÜDA PAR: Seçime Girmesek de Köşeye Çekilmeyeceğiz

Güncelleme:

1 Kasım'da seçime girmeyeceğini açıklayan Hür Dava Partisi'nin lideri Zekeriya Yapıcıoğlu, "Köşemize çekilip oturmayacağız" dedi.

Zekeriya Yapıcıoğlu, Doğu ve Güneydoğudaki çatışma ortamında çözüm sürecine ilişkin düşüncelerini yüksek sesle söylemeye devam edeceklerini belirtti.

Yapıcıoğlu, çözüm önerilerinin oy kaygısıyla değil samimi bir çağrı olarak duyulmasını istediklerini kaydetti: "Biz, çözüm süreci başladığından beri bu sürece ilişkin yanlışları dile getirdik. Bu sürecin bir gün tıkanacağını ve olayların patlak vereceğini dile getirdik. Fakat sanki bunu bizim siyasi iktidar hesabıyla, sesimizi duyurabilmek için veya daha fazla oy toplayabilmek için söylediğimiz yönünde bir algı oluştu. Bu da bizim seçime girmeme nedenlerimizden biri."

'SEÇMENİ ŞİMDİLİK BİR YERE YÖNLENDİRMEYECEĞİZ'

HÜDA PAR, 1 Kasım'da başka partilerle ittifak yapmayacak. Bağımsız adaylar göstermeyecek. "Bugünkü şartlarda" seçmenlerine destek vereceği bir adres göstermeyecek.

Partinin lideri Zekeriya Yapıcıoğlu yaptığı açıklamada "Biz seçmenimize sandığa gidin veya gitmeyin demiyoruz" dedi.

"Sandığa gittiklerinde de kendi hür iradeleriyle, memleketin milletin menfaatinin nerede olduğunu düşünüyorlarsa, ona oy vermekte özgürdürler" diye konuşan Yapıcıoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"İleride şartlar değişir, o zaman bir başka açıklama yapma gereği hasıl olursa bir açıklama yaparız. Memleketin menfaatinin bir yerde olduğuna inanırsak, o zaman deriz ki arkadaşlar memleketin menfaati şuradadır, şu tarafa yönelmenizi tavsiye ederiz, deriz. Bunu da açık söyleriz."

'BÖLGEDEKİ OLAYLARI RAPORLAŞTIRACAĞIZ'

HÜDA PAR lideri, 8 gün sokağa çıkma yasağı uygulanan Cizre'deki olaylara da değindi. Yaşananlarla ilgili rapor hazırladıklarını söyleyen Yapıcıoğlu, "Seçime girmeyeceğiz ama köşemize çekilip oturmayacağız" şeklinde konuştu.

Yapıcıoğlu, "Bundan sonra da bölgedeki gelişmeleri raporlayarak paylaşacağız. Bu olaylardaki taraflarla iletişim kuracağız. Kim yanlış yapıyorsa da onun yanlışını yüksek sesle dile getireceğiz" diye ekleyerek seçim dönemindeki faaliyetlerine açıklık getirdi.

EN FAZLA OYU BATMAN'DAN ALMIŞTI

HÜDA PAR, 2013 yılında kurulmuş bir parti. Tabanı daha çok Doğu ve Güneydoğu illerinde. Parti daha önce Diyarbakır'da oylarını yaklaşık yüzde 5'e kadar yükseltmişti. Bu oran son genel seçimde yüzde 3,34'e gerilemişti. HÜDA PAR, 7 Haziran'da en fazla oyu ise yüzde 5,40 ile Batman'da almıştı. (Kaynak: BBC Türkçe)

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Zekeriya Yapıcıoğlu Batman Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500

Yorumlar (26)

aç gözunu:

ak parti desene

34
10
yanıtYanıtla
wan 65:

bir az dürüst olun başaramadık deyin gidin irana

20
15
yanıtYanıtla
bitlisliMobil-ANDROID:

yine fitne peşindeler.

21
12
yanıtYanıtla
bahçeli mhp sayende battı:

adamlar akp için çalışacaklarını anons ediyorlar.

23
8
yanıtYanıtla
metoo:

bu insanlar dindar kürt oldukları için öldürülüyor pkk tarafından pkk kendisinden başka hiç bir partiye müsade etmiyor doguda güç gerçekten pkk nın elinde olsa vay ordaki müslüman kürtlerin haline diyorum hepsini tek tek öldürecekler pkk nın kurucuları yüzde sekseni ermeni kökenli hepsi büyük ermenistan için savaşıyor saf kürtleri sadece daga çıkartıp öldürtüyorlar

13
16
yanıtYanıtla
arsiz:

kosenize cekilsenizde cekilmesinizde bu olaylarin icinde sizlerde varsiniz yani sende suten cikmis ak kasik deyilsin cozumden bahsediyon bozanin yaninda olanda sizsiniz

16
13
yanıtYanıtla
var bunda bişey:

akp ıle anlastıkoylarımızı satcaz desenıze

15
13
yanıtYanıtla
Mustafa Kemal Çetin:

Kime çalışacaksınız peki Zekeriya efendi? Tayyipin değirmenine su mu taşıyacaksınız? Akanher damla sizn ve diğerlerinin günahı var. Allah sizi affedecek midir?

13
15
yanıtYanıtla
GaripMobil-IOS:

Bunlar lirt degill icine mit karismis cakma kirtler akp yalakacilari

17
8
yanıtYanıtla
LiceMobil-ANDROID:

Bir hdpli olarak oyumu Ak partiye vereceğim.

17
8
yanıtYanıtla
Tüm 26 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title