Haberler

HÜDA PAR'ın Gündemi 'Gelir Adaletsizliği'

Güncelleme:

HÜDA PAR'ın desteklediği Urfa bağımsız milletvekili adayı Mehmet Yavuz, gelir adaletsizliğinin haram olduğunu söyledi.

HÜDA PAR'ın desteklediği Şanlıurfa bağımsız milletvekili adayı seçim çalışmaları kapsamında İmam Bakır Mahallesi'nde düzenlenen mahalle toplantısına katıldı.

Burada toplanan halka hitap eden Yavuz, iktidarı ele geçiren siyasilerin halkın menfaatini önceleyen bir siyaset takip etmeleri gerektiğini söyledi.

"Komşusu aç iken kendisi tok yatan bizden değildir." hadisi şerifini hatırlatan Yavuz, birileri bu memlekette 50 bin lira maaş alırken öte taraftan asgari ücretle geçinen açlık sınırının altında milyonlarca insanın var olduğuna dikkat çekti.

Müslümanların yıllarca aldatılarak siyasetten uzak tutulduğuna dikkat çeken Yavuz, batının kendisine ait kavramları İslam toplumuna dayattığını belirterek şunları söyledi: "Siyaset İslami bir kelime olduğu gibi politika da yabancı dillerden bize geçmiştir. Batı, politikayı 'güçlünün zayıfı ezdiği ve ne kadar çok yalan söylenirse, iftira atılırsa ve ne kadar çok şahsi menfaat elde edilirse o kadar başarılı olunan' bir durum olarak lanse ediyor. Nasıl ki ticaret yapana faize bulaşman mecburidir, deniliyorsa siyasete girmiş insanlara da yalan söylemek zorundasın deniliyor.

Ama biz diyoruz ki madem bir siyasetçinin aldığı bir karardan; evladım, ticaretim, okulum ve ailem etkileniyorsa o zaman bize yalan söylemeyi bırakın biz Müslümanız ve Müslümanca yönetilmek istiyoruz. Mademki siyaset hayatın her yerine hâkim ise artık Müslümanlar lafı dolandırmadan İslami bir siyaseti hayata hâkim kılmalıdırlar. Bunun için dedik ki 'şimdi tam zamanı İslami muhalefet adına mecliste söyleyecek sözümüz var."
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci / Güncel

Yerel Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title