Haberler

Huawei Dünyanın En İyi 100 Markası Arasında Yerini Aldı

Güncelleme:

Huawei, Interbrand tarafından 9 Ekim'de açıklanan 'Dünyanın En İyi 100 Markası' listesinde bu yıl ilk kez yer alma başarısını gösterdi.

Huawei, Interbrand'ın gerçekleştirdiği 'Dünyanın En İyi 100 Markası' sıralamasında 94'üncü sıraya yerleşti. Huawei, aynı zamanda bu listeye adını yazdırmayı başaran ilk Çinli şirket unvanına da sahip oldu.

4 milyar 313 milyon dolarlık marka değeriyle listeye 94'üncü sıradan giriş yapan Huawei, aynı zamanda bu listeye girmeyi başaran ilk Çin şirketi oldu.

Interbrand'ın yayınladığı liste küresel markaları finansal performansına, rolüne ve gücüne göre sıralamayı amaçlıyor. Markaların listede yer alabilmesi için en az 3 ana kıtayı kapsayan ve gelişmekte olan pazarları da içine alan geniş bir alanda faaliyet göstermesi gerekiyor. Ayrıca listeye girecek şirketlerde gelirlerinin en az yüzde 30'unun şirketin kurulduğu ülke dışından gelmesi ve tek bir kıtadan elde edilen gelirlerin toplam gelirin yüzde 50'sini aşmaması şartları aranıyor.

Huawei'nin bu yıl listede ilk kez yer almasına dair bir açıklama yapan Interbrand yöneticisi Jez Frampton, "2014'ün ilk çeyreğinden itibaren akıllı telefon satışlarında yakaladığı ivmeyle 2014 yılında dünyanın ilk 100 markası arasında yer alma başarısını gösteren Huawei'nin çabalarını hız kesmeden sürdüreceğine inanıyoruz" dedi.

Dünyada ve Türkiye'de Huawei'nin Bilinirliği Artıyor

Huawei, gösterdiği hızlı büyüme ve uzun dönemli marka yatırımlarıyla dünyanın en değerli markaları arasındaki yerini her geçen gün daha da sağlamlaştırıyor. Sunduğu kurumsal ve altyapı çözümlerinin yanı sıra son kullanıcılara odaklı ürünleriyle de tüketicilerin beğenisini kazanan Huawei, gelişmiş ve gelişmekte olan ülkelerde yaygın bir bilinirliğe ulaşmış durumda.

Interbrand'ın dünyanın en değerli 100 markası sıralamasında yer almaktan gurur duyduklarını ifade eden Huawei Tüketici Ürünleri Grubu Pazarlamadan Sorumlu Başkan Yardımcısı Shao Yang, "Dünyanın her yerinde insanların hayatını kolaylaştırmak için 'Mümkün Kıl' (Make it Possible) adını verdiğimiz felsefe eşliğinde nitelikli çözümler sunuyoruz. Tüketiciler de onlara verdiğimiz değerin farkında. IDC verilerine göre bugün dünya genelinde piyasaya sürülen akıllı telefon adedi bazında 3'üncü sıradayız. Türkiye dahil tüm bölgelerde marka bilinirliğimiz her geçen gün artıyor. Huawei marka bilinirliğini ve marka değerini güçlendirmek için çalışmaya devam edeceğiz" şeklinde konuştu.

Emin Adımlarla Zirveye Doğru

Huawei, küresel ölçekte markasını güçlendirmek için uzun süredir Ar-Ge, tasarım ve marka bilinirliği alanında güçlü yatırımlar yapıyor. Huawei'nin son dönemde kazandığı başarılar ve yaptığı yatırımlar arasında öne çıkanlar şöyle:

· Dünyanın en büyük 3'üncü akıllı telefon üreticisi olan Huawei, telekomünikasyon ve ağ altyapıları konusunda dünyanın önemli oyuncuları arasında yer alıyor.

· Asya'da tanınan bir marka olan Huawei, batılı pazarlarda da hızla bilinirliğini artırıyor. Özellikle Latin Amerika ve Merkez Asya'da pazar lideri olan Huawei, Kanada'da da güçlü bir marka algısına sahip.

· Huawei'nin Ascend marka akıllı telefonları, yüksek nitelikli ürünleri ulaşılabilir fiyatlarla tüketiciye sunarak markanın değer algısını güçlendiriyor. Mayıs 2014'te Paris'te tanıtılan Huawei Ascend P7 ve Almanya'daki IFA 2014 Fuarında tanıtılan Huawei Ascend Mate7, kendi sınıfında en etkileyici tasarıma ve performansa sahip ürünler arasında gösteriliyor.

· Haziran 2013'te tanıtılan ve 100'ün üzerinde ülkede satışa sunulan Ascend P6, inceliği ve tasarımıyla EISA ve iF Design Award gibi itibarlı tasarım ödüllerinin sahibi oldu.

· Huawei, marka bilinirliğini artırmak üzere gerçekleştirdiği sponsorluklar aracılığıyla dünyanın önde gelen spor kulüpleriyle iş birliği yapıyor. Huawei'nin sponsorlukları arasında İspanya'da Liga de Fútbol Professional (LFP), İtalya'da AC Milan, Almanya'da Borussia Dortmund, İngiltere'de Arsenal Football Club, Fransa'da Paris Saint-Germain ve Türkiye'de Galatasaray Sportif A.Ş yer alıyor.

· Küresel pazarlama araştırmaları şirketi IPSOS'un verilerine göre Huawei'nin marka bilinirliği 2013 yılında dünyada yüzde 52, Çin'de yüzde 68'e ulaştı. IPSOS'un yaptığı araştırmaya Türkiye verileri de dahil.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Çin Halk Cumhuriyeti Almanya Türkiye Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title