Haberler

    Htc Desire 820

    Tayvanlı üreticinin orta segmentte yer alan modelini inceledik.

    Hasan Uğur Nayır - -

    HTC Desire 820 IFA'da tanıtıldı. 816'nın yerini alan telefon ülkemizdeki kullanıcıların beğenisine sunuldu. İnceleme konuğumuz olan 820'yi tepeden tırnağa kadar inceledik. Lafı daha fazla uzatmadan cihazın neler sunduğuna birlikte bakalım.


    Klasik HTC tasarım dili


    Tayvanlı şirket One M7'le birlikte telefonlarındaki tasarımda ortak bir dile geçti. Evet Desire ve One serisi arasında tasarımda farklılıklar var, ancak temel olarak HTC'nin benimsediği hatları sunuyorlar. Desire 820 için de durum bu şekilde. Telefon çift renge sahip, bana gelen cihaz mavi ve beyaz renkte. Ana kamera ve flaşın çevresinin, düğmelerin, cihazın kenarlarının ve arkadaki HTC yazısının mavi renkle olması gayet hoş bir görünüm sağlıyor.



    Yüksek çözünürlüklü videoyu izlemek için buraya tıklayın.


    5.5 inç'lik telefonun aslında phablet'in demeliyim kasası plastik ve yekpare. Kaliteli bir görünüşü var, fakat kasa biraz kaygan, cihazın büyüklüğüyle birleştiğinde elden kayabiliyor. Bu açıdan dikkat etmek gerekli. Telefonun sol tarafında kapakçık altında sim ve microSD kart girişleri var. Kapakçığı açması ve kapatması kolay, ama kapak kopacakmış gibi hissiyat verdi bana. Güç ve ses düğmeleri sağ üst kenarda üste konumlandırılmış. Düğmeler sert değil yumuşak, bu yüzden rahatlık sunuyorlar. Ancak güç düğmesine basarken çok çok hafif bir boşluk hissettim, bana gelen test cihazında böyleydi en azından. Üst tarafta kulaklık alt tarafta ise USB girişi var. BoomSound hoparlörler her zamanki gibi ön kısımdaki yerlerini almış durumdalar. Ancak ekranın kenarlarındaki siyah çerçeve, HTC logosu ve sanal tuşlar yine ekranı küçültüyor.


    #Sayfa#


    Ekran nasıl?


    Cihazda 5.5 inç'lik 1280x720 çözünürlüğünde LCD ekran var. Tabii şu başta bahsettiğim HTC logosu ve sanal tuşlarla birlikte 5.5 inç'lik boyut 5 inç'e inmiş. PPI değeri ise 267. Bu PPI değeri çok keskinlik sunmuyor, ama kabul edilebilir. Genel olarak ekran ideal, ama birazcık soğukluk var. Renk, kontrast, parlaklık gibi konularda kesinlikle iyi. Bununla birlikte güneş altında da gözüküyor, ama parlaklığı biraz açmak gerekli. Dokunmatik performansı ise yüksek.



    Donanım ve yazılım bulmacası


    Desire 820'nin öne çıkan özelliklerinden biri ise 64 bitlik ilk 8 çekirdekli telefon pardon phablet olması. Cihazın kalbinde Snapdragon 615 sistem çipi yatıyor. Bu çipte 8 çekirdeğin hepsi Cortex-A53. Fakat 4 tane A53 1.5 GHz'de, geri kalan 4 tanesi ise 1 GHz'de çalışıyor. Yongada Adreno 405 GPU'su var. 2 GB RAM ve 16 GB dahili depolama alanı ise yongaya eşlik ediyor. depolama alanının 9.2 GB'ı kullanıcıya bırakılmış, geri kalansa Android 4.4.4 işletim sistemi ve Sense arayüzüne ait. Bu arada 128 GB'a kadar microSD kart desteğinin olduğunu da belirteyim.


    Sense 6 arayüzüyle birlikte Desire 820 son derece akıcı. Rutin kullanımda cihaz uçuyor. Daha önce kullandığım One M8'de de arayüzden son derece memnundum. 820'de Facebook, Twitter, Instagram gibi normal uygulamaları açması ve uygulamadan ana ekrana geri dönmesi hızlı. Arayüzün güzel optimize edilmesi telefonun hızlı olmasını sağlıyor. HTC'nin Sense 4, 4.1 ve 4+ sürümlerini pek beğenmiyordum. Bazı sorunlarla karşılaşmıştım. Ancak Sense 5'le birlikte şirket ciddi olarak arayüzü sağlam toparladı. Sense 6 da doruk noktası oldu. Klasik olarak Sense arayüzünde BlinkFeed'ten haber kaynaklarına ve sosyal ağlara bakabilirsiniz. HTC Guide, HTC Yedekleme, Zoe gibi uygulamalar Tayvanlı şirketin kullanıcılara sunduğu kendi yazılımları. Zoe'yi bilmeyenler için kısaca açıklayayım, bu uygulama cihazınızda bulunan videoları ve fotoğrafları kullanarak, bunları vurgulayan videolar oluşturmayı sağlıyor.


    #Sayfa#


    Gelelim işin benchmark ve oyun tarafına. 820 normal grafikli oyunlarda gayet başarılı. Temple Run, Subway Surfers gibi oyunları akıcı oynatıyor. Dead Trigger 2, Modern Combat 5 gibi ağır grafikli yapımlarda ise biraz tekleme yapıyor, özellikle grafik ayarlarını yükseltince. AnTuTu ve Geekbench 3 de olmazsa olmazlardan.



    Kamera detayları


    Desire 820'nin kuvvetli olduğu noktalardan biri kameraları. Arkada tek LED'li flaşın olduğu 13 MP ana kamera, önde ise özçekimler için 8 MP kamera var. Kamera uygulamasını başlatınca temiz bir arayüz karşınıza geliyor. Ayarların düğmelerin yeri belli, derli toplu. Ön kamera, çift çekim arasında geçiş yapması kolay. Bunun için ekranı sağa veya sola kaydırmak yeterli. Tüm modlara ise ekranın sağ alt köşesinde bulunan kare düğmeden ulaşabilirsiniz.


    Desire 820 fotoğraf konusunda yetenekli bir cihaz. Genel olarak fotoğraflar kaliteli. Tonlama, iyi pozlama, doğal korunmuş detaylar kameranın yeteneğinden kaynaklanıyor. Ancak birkaç fotoğrafta renkler biraz eksik çıkmıştı. Gece çekimlerinde ve düşük ışıklı ortamlarda da kamera performansı memnun edici. Özçekim veya diğer adıyla selfie kamerası da kaliteli.



    #Sayfa#


    Pil kullanımı


    HTC, 820'de 2600 mAh'lık pil kullanmış. Parlaklık orta seviyede Facebook, Instagram, Twitter gibi klasik uygulamaların kullanımları, radyo, biraz video izleme, dışarıdayken mobil bağlantı açık, iş yerinde ise WiFi açık olmak üzere kullandım. Bu kullanımla 820'nin pili akşam eve geldiğimde genelde %25-30 arası kalıyordu. Arada oyun oynadığımda ise pil yüzdesi %15'lere kadar düştü. Kısaca cihazın pili 1 gün rahatlıkla gidiyor. Kendi yaptığım video testinde 820'nin şarjı 9 saate yakın bir zaman dayandı. Tabii ki daha fazla oyun oynamak veya mobil bağlantıyı sürekli kullanmak pil süresini düşürebilir. Bunun haricinde phablet'te güç tasarruf modu ve üstün güç tasarruf modu var. Normal güç tasarruf modu açıkken işlemci, ekran, titreşim ve veri bağlantısı noktalarına eğiliyor ve daha uzun süre kullanım sağlıyor. Üstün güç tasarruf modu ise ekranı karartıyor ve temel işlevlerin kullanılmasını sağlıyor. Kısaca çok acil bir durum oldu ve şarjınız çok az diyelim. Üstün güç tasarruf moduyla Desire 820'yi daha uzun süre kullanabilirsiniz.



    HTC Desire 820'ye ses performansı konusunda diyecek fazla bir sözüm yok. BoomSound hoparlörler daha önce kendini kanıtlamıştı. Yine kalitelerinden ödün vermiyorlar. 820'nin yanında gelen kulaklıklar ise orta şekerli.


    Sonuç olarak genel manada Desire 820'den memnun kaldım. Rutin kullanımda performansı, ana ve ön kamerası gayet iyi. Tasarımda özellikle çift renk hoş bir görsellik sunuyor. Ama şu logo ve siyah çerçeve beğenmediğim kısımlar. Fiyatının da biraz daha düşük olması daha iyi olurmuş.



    Hasan Uğur Nayır - Teknokulis : http://www.teknokulis.com
    Kaynak: Teknokulis / Teknoloji

    Hasan Uğur Facebook Twitter Htc Teknoloji Haberler

    Bakmadan Geçme

    İntegral kaldırıldı mı? İntegral müfredattan çıkarıldı mı? Adana Demirspor Galatasaray maçı CANLI izle! 26 Nisan Adana Demirspor GS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Mesut Komiser döndü mü? Şevket Çoruh Arka Sokaklar'a geri döndü mü? Indiana Pacers vs Milwaukee Bucks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 27 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Gaddar 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Kızılcık Şerbeti 61. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 26 Nisan Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı?
    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title