Haberler

HSYK'nın Yapısında Değişiklik Öngören Teklif

Teklifin TBMM Adalet Komisyonu'ndaki görüşmelerinde, anayasaya aykırılık konusunda usul tartışmaları başladı Komisyon Başkanı İyimaya'nın tutumunu protesto eden CHP milletvekilleri sıralara vurarak, slogan attı.

HSYK'nın yapısında değişiklik öngören yasa teklifinin TBMM Adalet Komisyonu'ndaki görüşmelerinde, CHP milletvekilleri, Komisyon Başkanı Ahmet İyimaya'nın tutumunu protesto ederek, sıralara vurdu ve slogan attı.

Muhalefet partisi milletvekilleri, TBMM Adalet Komisyonu'nda görüşülen, HSYK'nın yapısında değişiklik öngören teklifin üzerindeki usul tartışmasında görüşlerini aktarmaya devam etti.

CHP İstanbul Milletvekili Ali Özgündüz, imza atan hiçbir AK Parti'li milletvekilinin teklifi anlatamayacağını iddia ederek, "Görüşmeleri kapatın, tali komisyon raporlarını bekleyin, HSYK temsilcisi gelsin" dedi.

CHP Mersin Milletvekili Ali Rıza Öztürk, AK Parti'nin teklifleri şekli olarak komisyonlardan geçirmek için buraya getirdiğini ileri sürerek, "Bize incelememiz için sadece iki gün veriyorsunuz, teklifi hazırlayanlar iki günde mi hazırladı? Komisyon üyeleri maraba gibi çalıştırılıyor. Bizim nasıl katkı sunmamızı bekliyorsunuz. Amacınız, konuşmadan, görüşmeden, kimse duymadan buradan geçirmek. Yargıdaki savaş ortamında bunu tartışıyoruz. Siz bu yasayla istediğiniz kişileri dize getiremeyeceksiniz, onlar sizi dize getirecek. Yasa çıkartarak yolsuzlukları örtemezsiniz" diye konuştu.

CHP Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk, teklifin meşru olmadığını iddia ederek, "Bu teklif, faşizmin, diktanın kurulduğunu gösterir. O zaman siz de yetkilerinizi Adalet Bakanı'na devredin" ifadesini kullandı.

CHP istanbul Milletvekili Müslim Sarı, Komisyon Başkanı Ahmet İyimaya'ya tepkisini, "Bir şey söylüyoruz hep 'o konuya geleceğim' diyorsunuz. Nereye geliyorsunuz, hiçbir yere geldiğiniz yok. Bir şey söylüyoruz, 'geliyoruz' diyorsunuz. 6 saattir bir şey söylemediniz" diyerek ortaya koydu.

Bu sırada, CHP Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı, "O HSYK buraya gelecek" diye bağırdı. Bunun üzerine AK Parti Bursa Milletvekili Hakan Çavuşoğlu, "HSYK Başkanı burada" dedi. CHP'li milletvekilleri bu sözlere tepki gösterdi.

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay da teklifin bu şekliyle geçebilmesinin mümkün olmadığını savunarak, "Ben 4+4+4 görüşmelerinde yerlerde tekmelendim, inşallah aynı manzaralar olmaz. Bu hırsla ve panik refleksiyle alınan tavırdan vazgeçin. Benim cesedim çiğnenmeden İçtüğüzün çiğnenmesi mümkün değildir. İçtüzüğü ölürüm de çiğnetmem" diye bağırdı.

Komisyon Başkanı İyimaya, daha sonra Anayasa'ya aykırı olduğu iddialarına ilişkin müzakerelere başlanması için teklifin ilk imza sahibi AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç'a teklifini sunması için söz verdi.

Tunç'un konuşmaya başladığı sırada CHP'li milletvekilleri Adalet Bakanı Bekir Bozdağ dışında HSYK'nın temsilcisi bulunmamasına yönelik itirazlarını sürdürdü.

İyimaya'nın itirazları dikkate almaması ve Tunç'un sunumuna devam etmesi üzerine CHP milletvekilleri, sıralara vurmaya başladı. CHP'li milletvekilleri bu eylemi uzun süre devam ettirirken, Grup Başkanvekili Engin Altay, Başkanlık Divanı'nın önüne gelerek, Anayasa ve İçtüzük kitabını yere attı.

CHP'li milletvekilleri de "Faşizme geçit yok", "Her yer rüşvet her yer yolsuzluk" diye bağırdı.

Teklifin anayasaya aykırılığı iddialarına ilişkin usul tartışmalarında ilk sözü CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan aldı.

Tezcan, iktidarın İstanbul merkezli operasyon sonrası yargı ve emniyete açıkça müdahale ettiğini savunarak, "Eşkıyalara yakışır şekilde mütecavizlik yapıyorsunuz. Bu yaptığınız Anayasal düzeni cebren bozma suçudur. Kozmik odaya girildi, Genelkurmay karargahına girildi, garnizonlarda arama yapıldı, üniformalı askerler gözaltına alındı, Başbakan'ın oğluna iş gelip dayandığında mı paralel yapıyı ve çeteyi söylüyorsunuz" diye konuştu.

Tezcan, AK Parti'nin Anayasayı değiştirecek çoğunluğu kalmadığı için HSYK'nın yapısını kanunla değiştirmeye çalıştığını öne sürdü.

Bu arada, teklifin TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda gergin ve zaman zaman kavgalı geçen görüşmelerinde, yer darlığı nedeniyle milletvekilleri salon dışarıdan getirilen sandalyelerde oturdu. MHP Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri, oturduğu sandalyenin kırılması sonucu düşmekten, yanındaki masayı tutarak son anda kurtuldu. - TBMM

Kaynak: AA / Politika

Ahmet İyimaya İstanbul Ak Parti Mersin Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

5 MAYIS BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 5 Mayıs Cumartesi Survivor yeni bölüm! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 5 Mayıs Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 5 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Hangi renkleri karıştırırsak kırmızı olur? Kırmızı rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Hangi renkleri karıştırırsak mor olur? Mor rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Fuşya rengi nasıl elde edilir? Fuşya hangi renklerin karışımı ile yapılır? Turuncu nasıl elde edilir? Turuncu hangi renklerden oluşur, guaj boya ile nasıl yapılır? 5 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 5 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 5 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 5 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500

Yorumlar (1)

Ahmet Taha Yasina.taha.yasin06@yahoo.com:

işte chp,mhp bu yüzden iktidar olamaz saygısızlar milletin oyu ile gelmiş ak partiye ve secmenlerine hakarettir bu ben önceleri siyaset ve parti tutmazdım bunların antidemokratik hareketi beni ve benim gibi milyonlarca sağduyulu insanları demokrasi ve iktidarına sahip çıkmaya mecbur etti yazıklar olsun chp,yazıklar olsun mhp bunumu yapıyorsunuz halbuki halk sziden kavga ve çamur değil proje bekliyor eğitim seviyesi çoğu sizden yüksek olan halk onun için size inanmıyor ve iktidar yapmıyor daha yüksek sesle bağırın,yatın,haykırın belki size oy gelir....Türkiye Genç STK Der FedBaşkanı

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title