Haberler

Hsbc İsviçre Şubesinin Ceo'su Morra Açıklaması

"Banka, servislerin para aklama ya da kaçırmak amacıyla kullanılmasını engellemek için 2008 yılında radikal bir dönüşüm başlattı" "Bu kapsamda yeni üst düzey yönetim, işleri kapsamlı şekilde elden geçirdi ve yüksek standartlarımızı karşılamayan müşterilerin hesaplarını kapattı"

HSBC'nin İsviçre şubesinin Üst Yöneticisi (CEO) Franco Morra, bankanın, servislerin para aklama ya da kaçırmak amacıyla kullanılmasını engellemek için 2008 yılında radikal bir dönüşüm başlattığını belirterek, bu kapsamda yeni üst düzey yönetimin işleri kapsamlı şekilde elden geçirdiğini ve standartları karşılamayan müşterilerin hesaplarını kapattığını bildirdi.

HSBC'nin İsviçre CEO'su Morra, yaptığı yazılı açıklamada, bankanın, servislerin para aklama ya da kaçırmak amacıyla kullanılmasını engellemek için 2008 yılında radikal bir dönüşüm başlattığını bildirdi.

Mali suç uygunluk standartlarına önem verdiklerine işaret eden Morra, "Yeni üst düzey yönetim, işleri kapsamlı şekilde elden geçirdi ve yüksek standartlarımızı karşılamayan müşterilerin hesaplarını kapattı. Mali suç uygunluk standartlarına uymayan müşteri veya potansiyel müşterilerle iş yapma konusunda iştahımız yok" ifadelerini kullandı.

Morra, İsviçre özel bankacılığının eski modeline ilişkin ise, "Tarihsel iş uygulamalarıyla ilgili bu belgeler, İsviçre özel bankacılığının eski modelinin artık kabul edilemez olduğunun bir hatırlatmasıdır" değerlendirmesini yaptı.

Almanya'dan 2 bin 106 müşteri ve 3 bin 616 banka hesabı belirlendi

Öte yandan, "Swissleaks" adı verilen belgelere göre, bankanın İsviçre'deki merkezinde, İsviçre'den 11 bin 235, Fransa'dan 9 bin 187, İngiltere'den 8 bin 844, Brezilya'dan 8 bin 667, İtalya'dan 7 bin 499, İsrail'den 6 bin 554, ABD'den 4 bin 183, Arjantin'den 3 bin 625, Türkiye'den 3 bin 105 ve Belçika'dan 3 bin 2 hesap bulunuyor. Yaklaşık hacmi 120 milyar doları aşan 30 bin hesap içinde Türkiye'ye ait hesapların hacminin ise 3,4 milyar dolara yaklaştığı belirtiliyor.

Belgelerde, Almanya'dan da 2 bin 106 müşteri ve 3 bin 616 banka hesabı belirlendi. Hesapların toplam bakiyesi yaklaşık 3 milyar avro (4,4 milyar dolar) tutarında. Söz konusu hesaplarda Alman pasaportu taşıyanlar arasında sanayici aileler, iş adamları ve soylu ailelerin yanı sıra profesyonel sporcular ve iş adamları bulunuyor.

Listede Almanya'dan moda fotoğrafçılığının tanınan isimlerinden biri olan Helmut Newton ve Almanya'da daha önce kömür, çelik ve otomobil üreticisi Daimler'de dahil olmak üzere bir çok sanayi şirketinin hisselerine sahip Flick Ailesi yer aldı.

Söz konusu belgelere ilişkin Alman hükümet sözcülerinden ise henüz herhangi bir açıklama yapılmadı. - Hessen

Kaynak: AA / Güncel

İsviçre Türkiye Almanya Hsbc Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title