Haberler

Hristiyan Dünyasını Sarsacak İncil

Güncelleme:

Bin 500 yıllık olduğu öne sürülen İncil, Ankara Etnografya Müzesi'nde basına gösterildi.

Ankara Adliyesi Adli Emaneti'nde bulunan ve bin 500 yıllık olduğu öne sürülen İncil, teslim edildiği Ankara Etnografya Müzesi'nde basına gösterildi.

Ankara Adliyesi Adli Emanet kısmında 8 yıldır bekletildiği öğrenilen 40 milyon lira değerinde ve bin 500 yıllık olduğu öne sürülen İncil, bir süre önce Etnografya Müzesi'ne teslim edilmişti. İlk incelemelerde Süryanilere ait olduğu belirlenen deri üzerine yazılmış İncil'in Aramice diliyle Süryanice alfabeyle yazıldığı tespit edildi.

Güvenlik güçlerinin düzenlediği tarihi eser kaçakçılarına yönelik operasyonda Akdeniz Bölgesi'nde bir çeteden 2000 yılında ele geçirilen İncil'in tarihi dokusunu koruduğu ve döneme ait birçok iz taşıdığı belirlendi. Tarihi eser operasyonunda gözaltına alınan zanlıların yerel mahkemedeki yargılama sürecinin tamamlandığı ve haklarında verilen cezaların da Yargıtay tarafından onaylandığı öğrenildi.

Mahkeme sürecinde adli emanette korunan İncil, dava sürecinin tamamlanmasının ardından Etnografya Müzesi'ne teslim edildi. Vatikan'ın İncil'le ilgili inceleme talebi olduğu iddia edilirken, Kültür ve Turizm Bakanlığı yetkilileri bu iddiayı henüz doğrulamadı. Yapılan ilk incelemelerde İncil'in Arami dilinde ve Süryanice alfabeyle yazılmış olduğu belirlendi.

Etnografya Müzesi'nde basının görüntü almasına izin verilirken, konuyla ilgili yapılan yazılı açıklamada, "Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Suç Eşya Emanet Müdürlüğü'nün 5 Ocak 2012 tarih ve 2003/920 sayılı yazısı üzerine 1 adet el yazması İncil teslim alınmış ve müzelik değerde görüldüğünden 28391 nosuyla müzemiz envanterine kayıt edilmiştir. Bahse konu İncil ile ilgili envanter çalışmaları henüz tamamlanmamış olup, çalışmalar devam etmektedir. Yapılan iddialarla ilgili hiçbir bilgi müdürlüğümüze ulaşmamıştır" denildi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

İncil Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title