Haberler

Hrant Dink Röportajında Diasporayı Uyarmıştı: 1915'e Takılı Kalmayın

Güncelleme:

2007 yılında öldürülen gazeteci Hrant Dink, Ermeni meselesiyle ilgili röportajında Ermeni diasporasına seslenip "1915 olaylarına takılı kalmayın. Dünyanın bu konuda ne dediğine kendinizi zincirlemeyin." demişti.

Agos gazetesinin genel yayın yönetmenliğini yaptığı sırada öldürülen Hrant Dink, son röportajında Ermeni diasporasına seslenip "1915'e takılıp kalmayın" demişti.

Türkiye Ermenisi gazeteci Hrant Dink öldürülmeden önce verdiği röportajda Ermeni meselesi ve 1915 olayları ile ilgili fikirlerini dile getirmişti. Şimdi sizleri o günlere götürelim ve Hrant Dink'in sözlerine kulak verelim.

"ERMENİLER TÜRKLERİN, TÜRKLER DE ERMENİLERİN DOKTORU"

İşte o röportajdan satırbaşları:

"Hasta iki toplumuz biz. Türkler ve Ermeniler... Ermeniler büyük bir travma yaşıyor Türklere yönelik. Türkler ise Ermenilere yönelik büyük bir paranoya yaşıyor. Tam klinik vakayız. Kim tedavi edecek. Fransız Senatosu'nun kararı mı? Amerikan Senatosu'nun kararı mı? Kim reçeteyi verecek. Kim doktorumuz bizim? Ermeniler Türklerin doktoru. Türkler de Ermenilerin doktoru. Bunun dışında ilaç, doktor yok. Diyalog tek çözüm.

"DİASPORAYA SESLENİYORUM..."

Diasporaya sesleniyorum; 1915'e takılıp kalmayın. Kendinizi dünyadaki insanların bu soykırımı kabul edip etmemesine zincirlemeyin. Anadolu'da hoş bir laf vardır ve biz Anadolu insanıyız; 'acıyı onurla sırtlayıp taşımak' yaygara yapmadan, patırtı yapmadan sırtlar taşırsın.

Dünya insanına diyorum ki, senin Ermeni soykırımını tanımış olman veya tanımamış olman beş para ifade etmez. Ermeniler Türkleri öldürmediler mi? Öldürdüler. 1918'li yıllarda Ruslar yukarıdan tekrar gelirken, lanet ettiğim kavram olan intikam kavramıyla oldu bunlar."

VİDEOYU İZLEYENLERİ DUYGULANDIRAN HİKAYE

Hrant Dink röportajın devamında dokunaklı bir Anadolu hikayesi anlatarak röportajı tamamlıyor. O hikaye videoyu izleyen herkesi duygulandırıyor.

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Hrant Dink Türkiye Belgesel Komik - İlginç Güncel Haberler

500

Yorumlar (44)

LazikoMobil-IOS:

Ulan cikariniz icin mezardaki oluyu bile kulanirsniz adami katlettiniz simdi de olusunu kulaniyorsunuz nasil br devlet lan bu

14
27
yanıtYanıtla
mehmetMobil-IOS:

hırant ı ermeni diasporası öldürdü,,bunu inkar edemez kimse

25
9
yanıtYanıtla
ajajdjdhdnnmobilWeb@haberler.com:

ermeniden yunandan dost olmaz su uyur düşman uyumaz bunu hic birşey değiştirmez akilli olun yarin ulkemiz kotu günlere düşse arkamızdan vuracak ülkeler belli bizim.bizden başka dostumuz yok bu böyle

22
11
yanıtYanıtla
Stuttgart bozkurtumobilWeb@haberler.com:

Çok da umurumda bu adamìn ne dediği..kaç sene olmuş bizim medyada şimdi bu adamì hatìrlatìyor..önceden hiç kimsenin umurunda değildi Ve bu adamì milliyetci veya ülkücü yapmadì Arkasìnda devlet veya gizli adamlar var..bir gencin beynini yìkamìşlar..olaydan sonra ben milliyetciyim bilmem ülkücüyüm..TÜRKIYE de son 8 senedir milliyetci TÜRK gençliğe oyunlar oynanìyor Bunun arkasìnda devlet de var...ama boşuna..hiç bir zaman yìkamazlar milliyetcilik ülkücü bozkurt cephesini Bugün gözler ÇANAKKALE de...MUSTAFA KEMAL ATATÜRK ve onunla beraber savaşan askerler ve komutanlarìnì rahmetle anìyoruz Nurlar içinde yatìn..bu VATAN için ölmeye her zaman hazìrìz Rahat uyun..

12
21
yanıtYanıtla
kartaLmobilWeb@haberler.com:

E kaçan balik büyuk olurmuş adamı katletiler hiç yere oylar Hdp ye demokrasi için

18
12
yanıtYanıtla
ev hanimimobilWeb@haberler.com:

Birinci dunya savasinda ermenileri kiskirtip size ermeni imparatorlugu kuracagiz diyen Fransa ve Rusya bugun erivandaki torenlere katildilar... Kimin dost oldugu iyice karisti ...

20
7
yanıtYanıtla
avashinmobilWeb@haberler.com:

İşte bu guzel insani katleden tetikçi karakolda vatan kurtarmiş edasiyla polislerle fotoğraf cçektirmiş kendi kafasinda dunyayi kurtarmiştir faşizm hastaliktir kökü kurutulmalidir

18
9
yanıtYanıtla
mustafamobilWeb@haberler.com:

Sunu masum gostermeyi birakin bu herifin pis turkiyenin kani kurulacak buyuk ermenistanla temizlencek diye mansetler attigini hatirliyorum

14
11
yanıtYanıtla
HsMobil-IOS:

Şerefsizler öldürdüler

21
4
yanıtYanıtla
ZırzopMobil-IOS:

Oyları hdp ye verin.soykırımı tanıyalım

7
15
yanıtYanıtla
Tüm 44 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title