Haberler

Dink Cinayeti Soruşturmasında 25 Şüpheli Hakkında İddianame Düzenledi

Güncelleme:

Hrant Dink cinayeti soruşturmasında, 25 şüpheli hakkında iddianame düzenlendi. İddianamenin eksiklikler nedeniyle Başsavcılıkça iade edildiği öğrenildi.

Hrant Dink'in 17 Ocak 2007'de öldürülmesinde ihmalleri oldukları gerekçesiyle 25 kişi hakkında iddianame hazırlandı. İstihbarat eski Daire Başkanı Ramazan Akyürek, Emniyet İstihbarat Daire Başkanı Engin Dinç, dönemin İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah'ın da şüpheli olarak yer aldığı iddianamenin eksiklikler nedeniyle Başsavcılıkça iade edildiği öğrenildi.

140 SAYFALIK İDDİANAME BAŞSAVCILIĞA GÖNDERİLDİ

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in öldürülmesine ilişkin yürütülen soruşturma tamamlandı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu savcılarından Gökalp Kökçü tarafından hazırlanan 140 sayfalık iddianame onay için Başsavcılığa gönderildi.

İDDİANAMEDE 24 KİŞİ ŞÜPHELİ OLARAK YER ALDI

Başsavcılığa sunulan iddianamede, Emniyet İstihbarat Daire Başkanı Engin Dinç, İstanbul eski Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah, Trabzon eski Emniyet Müdürü Reşat Altay, İstanbul eski İstihbarat Şube Müdürleri Ahmet İlhan Güler ve Ali Fuat Yılmazer, İstihbarat eski Daire Başkanı Ramazan Akyürek ve İstihbarat eski Daire Başkan Yardımcısı Coşkun Çakar'ın da bulunduğu 25 kişi şüpheli olarak yer aldı.

BAŞSAVCILIK EKSİKLİK NEDENİYLE İADE ETTİ

Şüphelilerin "Suç işlemek amacıyla örgüt kurma", "Kasten öldürme", "Resmi belgede sahtecilik", "Resmi belgeyi bozmak, yok etmek veya gizlemek" ve "Görevi kötüye kullanmak" gibi suçlardan suçlandığı iddianame onay için Başsavcılığa gönderildi. Başsavcılığa onay için gönderilen iddianamenin eksiklik gerekçesiyle savcılığa iade edildiği öğrenildi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Celalettin Cerrah Ramazan Akyürek Engin Dinç Hrant Dink Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 26 Nisan Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 26 Nisan Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı? Arka Sokaklar CANLI izle! 26 Nisan Cuma KANAL D Arka Sokaklar yeni bölüm full HD canlı yayın izle! Ateş Kuşları CANLI İZLE! 26 Nisan Ateş Kuşları 52. Yeni bölüm CANLI YAYIN! Ateş Kuşları FULL İZLE! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Tolga Daşkıran neden tutuklandı? İkinci Kadir Şekerci davası olayı ne, ne zaman oldu? Kara Ağaç Destanı canlı izle! Kara Ağaç Destanı 9. bölüm TRT 1 HD izleme linki! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Göz seğirmesi neden olur? Göz seğirmesi belirtileri, ne anlama geliyor? Fatih Mehmet Maçoğlu'nun yeni işi ne? Maçoğlu'nun yeni mesleği ne oldu? ANOREKSİYA NEDİR? Nihal Candan'ın hastalığı anoreksiya ne, belirtileri neler? İntegral müfredattan ne zaman kaldırılacak? Yeni müfredat belli oldu mu? Yeni müfredat hangi sınıfları kapsayacak? Yurtiçi Kargo hafta sonu açık mı? Yurtiçi Kargo hafta sonu dağıtım yapıyor mu, çalışıyor mu 2024? İNTEGRAL Müfredattan kaldırılacak mı? 12. Sınıf konusu integral kaldırıldı mı?
500

Yorumlar (17)

şahin:

40, 000 VATAN ŞEHİDİ 1HIRANT DİNK ETMEDİ

29
7
yanıtYanıtla
1453:

Akp olmasaydi . boyleleri yüzunden .türkiye karanlik olurdu .temizle tayipbim. Temizle .sen gelirsin bunlarin imanindan

13
20
yanıtYanıtla
Orhan:

Ermeni yargı isbasında

6
16
yanıtYanıtla
Trol olmayan VATANDAS:

Tayyibin yeni yargisi laf etme bak iceri atar

yanıt0
yanıt0
Ceyhanlı:

Akp kürt ermeni dostu

2
16
yanıtYanıtla
maarif:

Bu kadar yalanın, bu kadar partizanlığın, bu kadar hukuksuzluğun içerisinde devlet tarafından yapılan açıklamalara kim inanır. ??

12
4
yanıtYanıtla
AdaletMobil-IOS:

Celalettın cerrah pala bıyıklı birgün mutlaka hukuk önünde hesap vereceksin

2
12
yanıtYanıtla
jesus:

Bir Kurt kuzuyu kapsa kızıl denizin kenarında allah tayyibe soracak acaba kuzu Türk müslüman mı olması lazım hz ömer öylemi demek istemiş acaba daha kaç kurt kuzuyu kapacak

5
7
yanıtYanıtla
dogrucu:

Suçlu paralel yapılanma. . . . . emniyet ozaman onlarda idi

yanıt0
yanıt1
AHMET:

NE ERMENİYMİŞ ARKADAŞ ÖLÜSÜ DE DİRİSİDE BELA

6
5
yanıtYanıtla
Tüm 17 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title