Haberler

Hrant Dink Cinayeti Davası

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in 19 Ocak 2007'de öldürülmesine ilişkin kamu görevlilerinin de aralarında olduğu 35 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in 19 Ocak 2007'de öldürülmesine ilişkin kamu görevlilerinin de aralarında olduğu 35 sanığın yargılanmasına devam edildi.

İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada tutuklu sanıklardan dönemin Trabzon İstihbarat Şube Müdür Yardımcısı Ercan Demir'in savunmasına geçildi. Yargılamanın yanlış ilerlediğini öne süren Demir, "Bu dava bu düzlemde gittiği sürece cinayetin katilini bulamayız. Biz katil değiliz. Bu iddianameden Ercan Demir ve adamlarının katil olduğu anlamı çıkmaz. Ben bunu kanıtlayacağım" ifadesini kullandı.

Demir, yardımcı istihbarat elemanı Erhan Tuncel'in Dink'in öldürülmesi konusu dışında verdiği doğru bir bilginin bulunmadığını dile getirerek, "Öncelikle şunu açık ve net söyleyeyim. Kim yardımcı istihbarat elemanıyla görüşmüşse, görüşme tutanakları diye tabir ettiğimiz F3 ve F4 tutanaklarını o yazar. Sonra o tutanaklar gerekli idari amirlerin onayından geçer. Tutanaklara yansıyan konuşmaların anlaşılması için bazı düzenlemelerin yapıldığı olur. Ama o raporlardan asla bir şeyin çıkarıldığı söz konusu dahi değildir. Raporlara yansıyan bilgiler hiçbir şekilde rapordan çıkarılamaz" dedi.

Dink'in öldürülmesi konusunda sorumlu kişilerin görmezden gelindiğini iddia eden Demir, şunları söyledi:

"2009 yılında yasadışı olarak telefonum dinlenildi. Ankara'da mağduru olduğum bir davada beni dinleyenlerle bu davada sanık olarak yargılanıyorum. Bana şikayetçi olup olmadığım bile sorulmadan, Ankara'daki davada mağdur olarak gösterildim. Yanlış anlaşılmasın ama bu da iddianamenin benim açımdan mesnetsiz olduğunu gösteriyor."

- "Atalay Filiz'le aynı konumdayım"

Yargılamanın cinayetin faillerini ortaya çıkamaya yönelik olması gerektiğini vurgulayan Demir, şöyle devam etti:

"Yargılama, cinayet üzerine olması gerekirken siz burada istihbarat faaliyetlerini yargılıyorsunuz. Ben 18 aydır tutukluyum. Başka davada mağduru olduğum bir konu üzerine burada sanık durumundayım. Örgüt üyesi olduğu iddia edilenler tarafından yasadışı telefonları dinlenen bir kişiyim. 'Tasarlayarak adam öldürmek' suçundan yargılanıyorum. Kısacası Atalay Filiz'le aynı konumdayım. Bazı şeylerin izahı yok."

Mahkeme heyeti, Demir'in savunmasını tamamlaması için duruşmayı 23 Haziran'a erteledi.

Kaynak: AA / Güncel

Ercan Demir Hrant Dink İstanbul Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title