Haberler

Hollandalı 40 Yıllık Gurbetçiden Koçarlı'ya Yumurta Çiftliği

Hollanda'da 40 yıl çalıştıktan sonra yurda kesin dönüş yapan 57 yaşındaki Süleyman Yimsel, Aydın'ın Koçarlı İlçesi'nde 120 dönümlük araziye yumurta çiftliği kurdu; 'Sülo Dede' ismiyle markalaştı.

Hollanda'da 40 yıl çalıştıktan sonra yurda kesin dönüş yapan 57 yaşındaki Süleyman Yimsel, Aydın'ın Koçarlı İlçesi'nde 120 dönümlük araziye yumurta çiftliği kurdu; 'Sülo Dede' ismiyle markalaştı.

Hollanda'da 40 yıl çalıştıktan sonra yurda kesin dönüş yapan Süleyman Yimsel, Koçarlı'da 'Yumurta Köy' adlı tavuk çiftliğini kurdu. 120 dönüm arazi üzerine 2 bin tavuğun olduğu çiftlikte 'Sülo Dede' markasıyla üretime başladı.

Hollanda'da bir oğlu, bir de kızı olduğunu söyleyen Yimsel, "Oradaki çocuklarıma ve torunlarıma has ve onların rahatlıkla yiyebilecekleri bir ürün yaratalım istedik. Beş tane torunum var. Onların fotoğraflarını da aracımın üstüne koydurdum. Torunlarımın yiyebileceği bir ürün ürettim ve tüm çocukların yemesini temenni ediyorum" dedi.

DOĞAL ÜRETİM AMACI

Doğal ürünler üretme amacını güttüğünü belirten Yimsel, "Burası büyük bir çiftlik. 120 dönüm arazi içinde meyve ve sebzede bulunuyor. Burada her şey var. Tavukların içtiği su bile doğal yerden çıkan sudur. Tavuklar en çok kuru ve yaş yoncayı seviyor. Doğada bulduğu birçok şeyi yiyerek tamamen doğal ortamda besleniyorlar. Bu köyün özelliği şehirden yaklaşık 600 metre yükseklikteyiz. Baca, duman ve egzoz kokusu yok. Her şey doğal olduğu içinde yumurtalar tamamen organik oluyor. Çünkü hiçbir kimyasal ilaç kullanmıyoruz. Yaklaşık 2 bin tavuğumuz var. Alan geniş olduğu içinde tavuklar tamamen özgürce yaşıyorlar. 'Sülo Dede' markası adı altında günlük 1300 yumurta satiyoruz. Aydın'da 65 yumurta satış noktamız var. Bunun yanında Kuşadası ve Didim'de de müşterilerimiz yoğun durumdalar. Yumurtamız nerede tüketiliyorsa mutlaka bizi aramaya başlıyorlar. Amacım burayı 'Yumurta Köy' olarak ülkede tanıtmak olacak. İnşallah bunu da başaracağız" dedi.

"HERKESE YARDIMCI OLUYORUM"

Herkese yardımcı olmaya çalıştığına değinen Süleyman Yimsel, "Birçok arkadaşımız bu bölgede bizi örnek alarak bu işi yapmaya çalışıyor ve yardım istiyor. O arkadaşlar içinde elimizden gelen yardımı yapmaya çalışıyoruz. Şu an bulunduğum arazi Hollandalının elinde olsaydı güllük gülistanlık olurdu. Sadece burası değil, Türkiye güllük gülistanlık olurdu. Çünkü insanlarda girişimcilik var. Tabii ki bazı şeyler devlet desteğiyle oluyor" diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Hollanda Koçarlı Aydın Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İstanbul Cuma namazı saat kaçta? İstanbul Cuma selası ne zaman okunacak? 26 Nisan Cuma İstanbul cuma namaz saati! KIZILCIK ŞERBETİ İZLE | Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı yayınlandı mı? Kızılcık Şerbeti fragman izle! ÖĞRETMEN ATAMALARI | Öğretmen atama kadro ve branş dağılımı ne zaman açıklanacak? Yusuf Tekin açıklama yaptı mı? 26 NİSAN CUMA HUTBESİ | Bu haftaki Cuma hutbesi konusu nedir? Cuma hutbesi oku! 36 BİN SÖZLEŞMELİ SAĞLIK PERSONELİ BAŞVURU EKRANI! 36 bin sözleşmeli sağlık personeli alımı başvurusu nereden yapılır? Mehmet Büyükekşi aday olacak mı? TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi aday oldu mu? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu çalışanlarına mobbing mi uyguladı? Eski Patiswiss CEO'su çalışanları azarladı! Devlet Bahçeli'nin Ferdi Tayfur göndermesi Erdoğan'a mı? Semih Yalçın ne dedi? Recep Tayyip Erdoğan, Özgür Özel görüşmesine Kemal Kılıçdaroğlu ne dedi? Kemal Kılıçdaroğlu, Özgür Özel'i neden uyardı? Noterde kredi kartı geçiyor mu? Noterlerde kredi kartı ile ödeme yapılır mı, kartla ödeme geçer mi? ESRA EROL'DA çocuk gelin skandalı nedir? Esra Erol son bölümde ne oldu, olay ne? Yalı Çapkını 67. bölüm 2. fragman canlı izle! Yalı Çapkını Seyran'a ne oldu? LİLA Kağıt kurucusu kimdir? Lila Kağıt sahibi Abdullah Öğücü kimdir? Lila Kağıt halka arz oldu mu? Lila Kağıt katılım endeksine uygun mu? HALKA ARZ TAKVİMİ 26 Nisan hangi burç? 26 Nisan'da doğanlar hangi burç oluyor? 26 Nisan tarihi hangi burç olur?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title