Haberler

Hollanda Seçimlerinin Sürpriz Partisi Yeşil Sol Oldu

Güncelleme:

– Oyların yüzde 95'inin sayımının yapıldığı dünkü Hollanda seçimlerinin galibi Başbakan Mark Rutte'nin liderliğindeki Özgürlük ve Demokrasi için Halk Partisi (VVD) olurken parlamentodaki milletvekili sayısını dörtten 14 milletvekiline çıkaran Yeşil Sol 2017 seçimlerinin sürpriz partisi oldu.

Oyların yüzde 95'inin sayımının yapıldığı dünkü Hollanda seçimlerinin galibi Başbakan Mark Rutte'nin liderliğindeki Özgürlük ve Demokrasi için Halk Partisi (VVD) olurken parlamentodaki milletvekili sayısını dörtten 14 milletvekiline çıkaran Yeşil Sol 2017 seçimlerinin sürpriz partisi oldu.

SONUÇLAR, DİĞER AVRUPA BİRLİĞİ ÜYELERİNE NEFES ALDIRDI

Seçim sonuçları milliyetçilik dalgasıyla karşı karşıya olan diğer Avrupa Birliği ülkelerine nefes aldırdı.

Lahey'de toplanan parti taraftarlarına seslenen Rutte, "VVD Hollanda'da üst üste üçüncü kez en büyük parti olacak gibi görünüyor; bunu kutlayacağız. Bizim başarımız, aynı zamanda Brexit'ten sonra, ABD'deki seçimlerden sonra, Hollanda'nın yanlış popülizme 'dur' dediği bir gecedir" dedi.

PVV BEKLEDİĞİNİ YAPAMADI

Yabancı ve İslam karşıtı görüşleri ile bilinen Geert Wilders'in Özgürlük Partisi (PVV) ise beklediği patlamayı yapamadı. VVD' nin 33 milletvekiline karşın ırkçı PVV milletvekili sayısını 5 arttırarak 20 milletvekilliğine ulaştı.

İŞÇİ PARTİSİ 20 SANDALYESİNİ KAYBETTİ

Seçimlerin en büyük kaybedeni ise sosyal demokrat İşçi Partisi (Pvda) oldu. İşçi Partisi meclisteki 29 sandalyesinin 20'sini kaybetti. Parlamentonun 150 sandalyesi için yapılan seçimlere 28 parti katılırken seçimlerde oy kullanma oranı rekor düzeyde yüzde 81 olarak gerçekleşti.

EN BÜYÜK PARTİ, ÖZGÜRLÜK VE DEMOKRASİ İÇİN HALK PARTİSİ OLDU

Türklerin yoğun olarak yaşadığı Rotterdam kentinde ise Özgürlük ve Demokrasi için Halk Partisi (VVD) oyların yüzde 16,4 ünü alarak en büyük parti oldu. Rotterdam'daki seçimlerin kaybedeni ise ülke çapında olduğu gibi İşçi Partisi oldu. İşçi Partisi yüzde 32'den yüzde 6,6'ya geriledi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Dünya

Avrupa Birliği İşçi Partisi Mark Rutte Hollanda Politika Dünya Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title