Haberler

Hollanda Seçimlerinde Türklerin Partisi DENK 3 Milletvekili Çıkardı

Güncelleme:

Hollanda'da yapılan seçimlerde, İşçi Partisi'nden ihraç edilen Türklerin kurduğu DENK partisi, 3 milletvekilliği elde ederek seçimin asıl kazananı oldu. Türkleri ihraç edilen parti ise sandıkta büyük hüsran yaşadı.

Hollanda'da yapılan parlamento seçimlerinde Türklere karşı ırkçılık yapan partiler milletvekillerinin çoğunu alsa da, seçimin kazananı katıldıkları ilk seçimde 3 milletvekili çıkaran Türklerin partisi DENK oldu.

PARTİDEN İHRAÇ EDİLMİŞLERDİ

PvdA'nın entegrasyon politikasına güvenoyu vermedikleri için ihraç edilen Türk milletvekilleri Tunahan Kuzu ve Selçuk Öztürk'ün kurduğu DENK Partisi 3 sandalye elde etti.

İHRAÇ EDEN PARTİ ÇAKILDI!

Seçimde en çok kaybı 2012 seçiminde 38 sandalye elde ederek hükümet ortağı olan Lodewijk Asscher liderliğindeki İşçi Partisi (PvdA) yaşadı. Türk milletvekillerini ihraç eden PvdA bu sefer ancak 9 milletvekili çıkarabildi.

3 VEKİL PSİKOLOJİK OLARAK ÇOK ÖNEMLİ

Son yıllarda Hollanda'da Müslüman ve Türk karşıtlığının giderek artması üzerine sesi duyulmayan insanların sesini duyurmak için siyasi arenaya giren DENK'in katıldığı ilk seçimde milletvekili çıkarması önem arz ediyor.

DENK KOALİSYON DENKLEMİNDE ÖNEMLİ ROL ALABİLİR

Bir partinin hükümet kurabilmesi için parlamentodaki 150 milletvekilinden en az 76'sının desteğini alması gerekiyor.

Hollanda ve Türkiye arasındaki krizin ardından, Müslümanların kurduğu Denk Partisi'nin, çıkardığı milletvekilleriyle koalisyon dengelerini etkilemesi bekleniyor. DENK'in koalisyon denkleminde önemli rol üstlenmesi öngörülüyor.

FLEMENKÇE'DE "DÜŞÜN" ANLAMINA GELİYOR

Flemenkçe "düşün" anlamına gelen DENK, milletvekilleri Tunahan Kuzu ve Selçuk Öztürk tarafından kuruldu. Son yıllarda Hollanda'da Müslüman ve Türk karşıtlığının giderek artması üzerine sesi duyulmayan insanların sesini duyurmak için siyasi arenaya giren DENK, Müslüman ve Türklerin yanı sıra Hollandalılardan da destek beklediğini açıklamıştı.

27 TÜRK ADAY YARIŞTI

Seçimlerde farklı partilerden 27 Türk kökenli aday, milletvekili olmak için yarıştı.

Kaynak: Haberler.com

Kaynak: Haberler.com / Güncel

selçuk öztürk Tunahan Kuzu Hollanda Politika Dünya Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title