Haberler

Hollanda'da Türk Asıllı Siyasetçiyi AK Parti'yi Destekledi Diye İhraç Ettiler

Güncelleme:

Hollanda'nın Gorinchem kentinde belediye meclis üyeliği yapan İlhan Tekir, AK Parti'yi desteklediğini söylediği için partisi Yeşil Sol'dan ihraç edildi.

Hollanda'nın Gorinchem kentinde belediye meclis üyeliği yapan İlhan Tekir, basına yaptığı açıklamada AK Parti'yi desteklediğini söylediği için partisi Yeşil Sol'dan (Groen Links) ihraç edildi.

PARTİDEN AÇIKLAMA

Partiden yapılan açıklamada, Tekir'in sözlerinin parti içinde "yoğun tartışmalara" neden olduğu belirtilerek, "Bu tartışmalar, İlhan Tekin'in AK Parti'ye verdiği desteğin sonuçlarına ilişkin onunla bir anlaşma olmadığını gösteriyor." denildi. Tekir'i ihraç eden parti, belediye meclis üyeliğinden de ayrılmasını istedi.

"SIKINTI YARATACAK AÇIKLAMALAR"

Yeşil Sol Partisi'nin Genel Başkanı Marjolein Meijer ise "Meclis üyesinin yaptığı bu tür açıklamalar, parti içerisinde sıkıntı yaratacağı gibi meclis üyesinin güvenirliliğinin de kaybolmasına yol açacaktır." dedi.

"ÖZGÜR DÜŞÜNCEYE UYMUYOR"

Tekir ise kararın kendisine danışılmadan alındığını belirterek, "Bu konuda görüşümü dinlemeden partiden ihraç edildiğim için şaşkınlık içerisindeyim. Verilen bu karar, 10 yıldır üyesi olduğum Yeşil Sol Parti'nin temel unsurlarından biri olan kendini özgürce ifade edebilme düşüncesine uymuyor." ifadesini kullandı.

"İSTİFA ÇAĞRILARINI CİDDİYE ALMIYORUM"

Yerel seçimlerde gösterdiği çabaların sonucu olarak elde ettiği meclis üyeliğine devam edeceğini söyleyen Tekir, "Seçmenlerimi ortada bırakmaya niyetim yok. Belediye meclis üyeliğinden istifa çağrılarını ciddiye almıyorum." şeklinde konuştu

YEŞİL SOL'UN MECLİSTE 4 VEKİLİ VAR

Tekir, üç hafta önce Volkskrant gazetesine verdiği röportajda, seçimlerde AK Parti'ye oy verdiğini kaydetmişti. Tekir, 2010 yılında Yeşil Sol'dan aday olarak girdiği yerel seçimlerde Gorinchem Belediye Meclis Üyesi seçilmişti.

1990 yılında kurulan ve Doğa Partisi olarak bilinen Yeşil Sol'un mecliste 4 milletvekili bulunuyor.

Kaynak: AA / Dünya

İlhan Tekin AK Parti Hollanda Politika Dünya Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title