Haberler

Hollanda'da Irkçılık Tartışmaları

Hollanda'da Türk kökenli milletvekilleri tarafından kurulan Denk Partisi mensubu Hollandalı televizyon sunucusu Sylvana Simons, kendisine yönelik dile getirilen ırkçı söylemler hakkında şikayet başvurusunda bulunacak.

Hollanda'da Türk kökenli milletvekilleri tarafından kurulan Denk Partisi mensubu Hollandalı televizyon sunucusu Sylvana Simons, kendisine yönelik dile getirilen ırkçı söylemler hakkında şikayet başvurusunda bulunacak.

Surinam asıllı Simons, partinin kurucuları Tunahan Kuzu ile Selçuk Öztürk ile mecliste basın toplantısı düzenledi.

Sosyal medya dahil farklı platformlarda şahsına yönelik ırkçı ve cinsiyetçi hakaretlerde bulunanların cezalandırılması için şikayette bulunmaya karar verdiğini belirten Simons, bu kişilerin tespit edilerek yargılanmasını istedi.

Simons, partisinin ırkçılık ve ayrımcılıkla daha etkili mücadele edilmesi için konuyu meclis gündemine de taşıyacağını ifade etti.

Simons'un, bir süre önce katıldığı Denk Partisi'den gelecek yıl mart ayında yapılacak genel seçimlerde milletvekili adayı olması bekleniyor.

Simons'a yönelik sosyal medyada yapılan ırkçı yorumlar da toplumun büyük tepkisini çekmişti. Başbakan Mark Rutte ırkçı sözlere tepki gösterirken, Lahey Savcılığı söz konusu hakaretlerle ilgili soruşturmanın ancak Simons'un şikayetiyle başlatılabileceğini duyurmuştu.

Kuzu ve Öztürk, 2014'te üyesi oldukları iktidar ortağı İşçi Partisi'nden uyum konusundaki politikaları eleştirdikleri gerekçesiyle ihraç edildikten sonra kendi partilerini kurmuştu.

Mecliste bu iki milletvekiliyle temsil edilen Denk Partisi, önümüzdeki yıl yapılacak genel seçimlere hazırlık kapsamında farklı kesimlerden önemli isimleri bünyesine katmaya başlamıştı. Partiye bu çerçevede Simons'un yanı sıra bir süre önce Fas kökenli ülkedeki tanınmış isimlerden Farid Azarkan da katılmıştı.

Kaynak: AA / Güncel

selçuk öztürk Tunahan Kuzu Hollanda Surinam Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500

Yorumlar (1)

pistof:

Butun batili ulkelerde cifte kanunlar uyguluyorlar bir hollandali herturlu hakareti yapabiliyor ama bir yabanci o hakareti yaptigitaktirde cezalandirliyor butun batili ulkeler cikarilan kanunlari yabancilar icin uyguluyorlar gecenlerde hollandada bir turk kirala hakaret etti dort gun sorulsuval vermeden iceriattilar bugibin ornekler cok isde buna nasil kanit verirsin demokirasi insanhaklari kanunlar hepsi cigneniyor buda cifte kulanis yada sanavar banayok

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title