Haberler

Hollanda'da Ermeniler 1915 Olaylarına İlişkin Anıt Açacak

Almelo kentinde kilise bahçesine yaptırılan anıtın 24 Nisan’da açılması planlanıyor Almelo Belediye Melis Üyesi Uğur Çete: "Belediye başkanıyla görüşüp endişelerimizi aktardım" "Şehrimizdeki Türk toplumu ile Ermeniler arasında şimdiye kadar büyük bir sorun yaşanmadı" "Açılması planlanan anıt nedeniyle.

Hollanda'nın Almelo kentinde Ermeniler tarafından 1915 olaylarına ilişkin yaptırılan anıtın 24 Nisan'da açılacağı bildirildi.

Yapımı büyük oranda tamamlanan Ermeni Havari Kilisesi bahçesindeki anıt için tören düzenlenmesi planlanıyor. Kilisenin internet sitesinde yer alan açıklamada, tören için yapılan hazırlıkların devam ettiği belirtildi.

Söz konusu anıttan haberlerinin olduğunu belirten Almelo Belediye Meclisi'nin Türk kökenli üyesi Uğur Çete, AA muhabirine yaptığı açıklamada, olayla ilgili belediye başkanıyla görüştüğünü ve endişelerini aktardığını söyledi.

Kilise yönetiminin anıt için belediyeye izin başvurusunda bulunmadığını belirten Çete, "Zaten belediye gündemine gelseydi kesinlikle haberimiz olurdu. Mecliste kesinlikle görüşülmedi" dedi.

Almelo'daki nüfusun yüzde 10'unun Türklerden oluştuğunu buna karşılık 2 bin 500 kadar Ermeni bulunduğuna değinen Çete, söz konusu anıtın toplumda rahatsızlıklara yol açabileceğini vurguladı.

"Şehrimizdeki Türk toplumu ile Ermeniler arasında şimdiye kadar büyük bir sorun yaşanmadı" diyen Çete, açılması planlanan anıttan dolayı endişeli olduğunu ifade etti. Endişelerini görüştüğü Almelo Belediye Başkanı'na da ilettiğini ifade eden Çete, şöyle konuştu:

"Yasal yollardan hakkımızı almak için hukuki çalışma başlattık. Belki anıtı kaldırmak mümkün olmayabilir ama en azından adını değiştirmek için çaba göstereceğiz. Hollanda'da bu olay soykırım olarak tanınmıyor dolayısıyla anıtta bu ismin verilmesi de mümkün değil bana göre."

Bu arada Hollanda Diyanet Vakfı (HDV) da yaptığı açıklamada, söz konusu anıtın Hollanda'daki barış ve huzura destek sağlamayacağını belirterek, kendilerine bağlı camilerde cuma günü bu yönde bir hutbe okunacağını bildirdi.

Hollanda'da benzer bir anıt 2001'de Assen kentindeki bir mezarlıkta açılmıştı. - Hollanda

Kaynak: AA / Güncel

Hollanda Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Manuel Lanzini Eyüpspor'a mı geliyor? Manuel Lanzini Eyüpspor'a gelecek? İNTEGRAL DERSİ KALKTI MI? MEB yeni müfredat 2024 hangi sınıfları kapsıyor? CAN DALTON KİMDİR? Can Dalton hangi çete? Oya Okar Arka Sokaklar'a geri mi dönüyor? Arka Sokaklar'ın Selin Komiser'i diziye dönüyor mu? SAĞLIK BAKANLIĞI Personel alımları başladı mı? #128657 Personel alımı başvuruları ne zaman? Servisler kaldırılacak mı? Servisler neden kaldırılacak, sebebi ne? Servisler yasaklanıyor mu? Köklü tasarruf tedbirleri hayata geçiyor! Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 26 Nisan Cuma Survivor yeni bölüm! Müfredat değişiyor mu? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne demek? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne zaman başlayacak? Sağlık Bakanlığı 36 bin personel alımı başvuru tarihi ne zaman? #127973 Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel başvuru şartları neler? YEMEKTEYİZ 26 Nisan yarışmacısı Durmuş kimdir? Durmuş Çetin kaç yaşında, nereli? Tavuğa ihracat yasağı mı geldi? Tavuğa neden ihracat yasağı geldi, sebebi ne? Tavuğa neden ihracat yasağı getirildi? İhracat yasağı ile ilgili Ticaret Bakanı ne söyledi? Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) belirtileri ne? KKKA nasıl bulaşır, nasıl önlenir, ne yapılmalı? 26 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE #128105 Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title