Haberler

Hollanda Adalet Bakanlığı Heyeti, Foça Cezaevi'ni İnceledi

17 kişilik heyet, Foça Tarım Yarı Açık Cezaevi'nin işleyişini, üretimini ve mahkumlara sağladığı iş olanaklarını yerinde görmek için İzmir'e geldi.

Hollanda Adalet Bakanlığı bünyesinde görev yapan, aralarında cezaevi müdürlerinin de bulunduğu 17 kişilik heyet, Foça Tarım Yarı Açık Cezaevi'nin işleyişini, üretimini ve mahkumlara sağladığı iş olanaklarını yerinde görmek için İzmir'e geldi. İzmir Cumhuriyet Başsavcısı Emin Özler, misafir heyete cezaevindeki işleyişi anlattı.

Adalet Bakanlığı'nın misafiri olarak İzmir'e gelen Hollanda Adalet Bakanlığı'na bağlı heyet, fabrika gibi üretim yapan ve mahkum işçi çalıştıran Foça Tarım Yarı Açık Cezaevi'ndeki çalışmaları yerinde inceledi. Cezaevine gitmeden önce İzmir Adalet Sarayı'na gelen Hollandalı heyete, Cezaevlerinden Sorumlu İzmir Cumhuriyet Başsavcı Vekili Celal Barutçu, Cezaevi Savcısı Yusuf Aslan ve Foça Cezaevi Müdürü Fikret Yüksek eşlik etti.

İzmir Adalet Sarayı'na girişlerinde, Balkanlar'ın en büyük adalet sarayının büyüklüğünü ve modern halini ilgiyle izleyen misafir cezaevi müdürleri, daha sonra en çok merak ettikleri, mahkumların çalıştığı alanlarda incelemelerde bulundu. Fotokopi makinesi, boya sandığı, sosyal tesislerdeki restoran, adliye içindeki kafeteryalar, kantin ve tuvaletlerde görev yapan mahkumları gören Hollandalı cezaevi müdürleri, mahkumların sosyal hayatla uyum içinde çalışıyor olmasını ve bundan dolayı herhangi bir sorun yaşanmamış olmasını ilgiyle dinledi.

Ülkelerindeki cezaevlerinde kalan mahkumların da çalıştırıldığını ancak bu çalışmanın daha çok onların zamanını değerlendirme ve meşguliyet verme anlamında olduğunu belirten misafir cezaevi müdürleri, Türkiye'de meşguliyetten çok, üretim ve hizmet anlamında bir çalışma ortamı gördüklerini, bu çalışma sistemini kendilerinin de uygulamaya çalışacaklarını dile getirdi. Mahkumların, disiplinli şekilde gündüz çalıştıklarını, gece yine cezaevlerine döndüklerini şaşkınlık içinde dinleyen heyete, Hollanda Adalet Bakanlığı'nda görevli bir tercüman eşlik etti.

Misafir cezaevi müdürleri, İzmir Adalet Sarayı'nı gezdikten sonra İzmir Cumhuriyet Başsavcısı Emin Özler'i de ziyaret etti. Emin Özler, Foça Tarım Yarı Açık Cezaevi'nde üretilen sebze, ekmek, zeytin, et ve süt ürünlerinin Adalet Bakanlığı'na gelir sağlandığını, 5 bin dönüm alana kurulu Foça Yarı Açık Cezaevi'nde arazinin büyük bölümünün verimsiz olması yüzünden kısıtlı yerde tarım ve hayvancılık yapıldığını söyledi.

Özler, "Sebze seralarını çoğalttık. Süt, yoğurt, taze kaşar, Edirne tipi peynir, beyaz peynir ve İzmir teneke tulumu üretip, bunları cezaevinde, Karşıyaka Adliyesi ve Bayraklı Adliyesi'ndeki satış noktalarında halka sunuyoruz. Ürünlerimiz büyük ilgi görüyor, talebi karşılamakta güçlük çekiyoruz. Ürünlerimizde hiçbir katkı maddesi kullanılmıyor. Tarımsal faaliyetlerle ilgili bir ziraat mühendisi ile teknisyen süt ürünleri ve hayvancılıkta da iki veteriner cezaevi kadrosunda çalışıyor. Ayrıca iki fırınımız var. Burada ekmek çeşitleri üretip isteyen bakkal ve marketlere satıyoruz" dedi.

Hollandalı heyet daha sonra Foça Yarı Açık Cezaevi'ne gitti. Cezaevlerinden Sorumlu Başsavcı Vekili Cevat Barutçu, projenin AB kapsamında olduğunu, heyetin Foça Cezaevi'ndeki incelemelerinin ardından Uşak, Kütahya ve Bursa cezaevlerinde de inceleme yapacaklarını belirtti. - İzmir

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

CAN DALTON KİMDİR? Can Dalton hangi çete? Oya Okar Arka Sokaklar'a geri mi dönüyor? Arka Sokaklar'ın Selin Komiser'i diziye dönüyor mu? SAĞLIK BAKANLIĞI Personel alımları başladı mı? #128657 Personel alımı başvuruları ne zaman? Servisler kaldırılacak mı? Servisler neden kaldırılacak, sebebi ne? Servisler yasaklanıyor mu? Köklü tasarruf tedbirleri hayata geçiyor! Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 26 Nisan Cuma Survivor yeni bölüm! Müfredat değişiyor mu? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne demek? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne zaman başlayacak? Sağlık Bakanlığı 36 bin personel alımı başvuru tarihi ne zaman? #127973 Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel başvuru şartları neler? YEMEKTEYİZ 26 Nisan yarışmacısı Durmuş kimdir? Durmuş Çetin kaç yaşında, nereli? Tavuğa ihracat yasağı mı geldi? Tavuğa neden ihracat yasağı geldi, sebebi ne? Tavuğa neden ihracat yasağı getirildi? İhracat yasağı ile ilgili Ticaret Bakanı ne söyledi? Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) belirtileri ne? KKKA nasıl bulaşır, nasıl önlenir, ne yapılmalı? 26 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE #128105 Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye geri mi dönüyor? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye mi gelecek? ADANA DEMİRSPOR- GALATASARAY MAÇI CANLI İZLE Adana Demirspor- Galatasaray maçı canlı (HD) izleme linki!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title