Haberler

Hollanda 12 Eylül-deki Erken Genel Seçime Hazırlanıyor

Hollanda-da 12 Eylül-de yapılacak erken genel seçime hazırlanan ana muhalefetteki İşçi Partisi (PvdA), milletvekili aday listesini kesinleştirdi.

Hollanda-da 12 Eylül-de yapılacak erken genel seçime hazırlanan ana muhalefetteki İşçi Partisi (PvdA), milletvekili aday listesini kesinleştirdi.

Utrecht kentinde yapılan parti kongresinde kabul edilen listede 8 Türk kökenli adaya yer verildi. Geçen hafta açıklanan taslak listede de yer alan Türk kökenli adayların yerleri değişmedi.

Parti lideri Diederik Samsom-un ilk sırada yer aldığı listede, iki dönem önce milletvekilliği yapan Keklik Yücel 26-ncı, Rotterdam Belediyesi Meclis üyesi Tunahan Kuzu 27-nci sıradan aday gösterildi.

PvdA-nın Türk kökenli mevcut milletvekilleri Nebahat Albayrak ile Metin Çelik-in kendi istekleriyle yer almadığı listede, Limburg eyalet meclisi üyesi Selçuk Öztürk 39-uncu, Uden Belediyesi encümen üyesi Sultan Günal Gezer 42-nci, Gelderland eyalet meclisi üyesi Yasemin Cegerek 44-üncü, Eindhoven Belediyesi meclis üyesi Yasin Torunoğlu 45-inci, Nurten Karışlı 52-nci ve Emre Ünver ise 53-üncü sırada yer aldı.

2007-2010 arasında Adalet Bakanlığı Müsteşarlığı yapan Nebahat Albayrak üç dönemdir görev yaptığı meclise geri dönmeyeceğini daha önce açıklarken, Metin Çelik ise aday listesindeki yerini beğenmediği için başvurusunu son anda geri çekmişti.

Mecliste 30 milletvekiline sahip PvdA-da Türk kökenli adayların seçilmeleri daha çok alacakları tercihli oylara bağlı.

Mevcut milletvekillerinin önemli bir bölümünü yeniden aday gösteren İşçi Partisi-nin hazırladığı 74 kişilik listenin 2-nci sırasında Jetta Klijnsma ve 3-üncü sırasında ise Ronald Plasterk yer alıyor.

Öte yandan PvdA-nın yanı sıra muhalefetteki Sosyalist Parti-yle (SP) Yeşil Sol da (GL) milletvekili aday listelerine son şeklini verdi.

Kamuoyu anketlerine göre sandıktan birinci ya da ikinci çıkması beklenen SP-nin kesinleşen listesinde Sadet Karabulut 6-ncı sırada yer alırken, GL ise Huri Şahin-i 16-ncı ve Ahmed Harika-yı 33-üncü sıradan aday gösterdi.

Muhabir: Yasin Yağcı

Yayıncı: Ercan Halıcı - LAHEY

Kaynak: AA / Güncel

Nebahat Albayrak İşçi Partisi Hollanda Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title