Haberler

Hocalı Katliamı'nın 24. Yıl Dönümü

AK Parti Bilecik Merkez İlçe Başkanı Fikret Karabıyık, 26 Şubat 1992 yılının insanlık tarihine kara bir leke olarak geçtiğini bildirdi.

AK Parti Bilecik Merkez İlçe Başkanı Fikret Karabıyık, 26 Şubat 1992 yılının insanlık tarihine kara bir leke olarak geçtiğini bildirdi.

Karabıyık, yaptığı yazılı açıklamada, yurtlarında bağımsız yaşamaktan başka bir istekleri olmayan, savunmasız yaklaşık 2 bin 500 masum canın yaşadığı Hocalı, acımasızca yakılıp, yıkılmış, dehşet verici olaylar yaşandığını kaydetti.

İnsanlık suçunun 24 yıl önce yaşandığını ve dünyanın Ermenilerin yaptığı zulmü sadece seyretmekle yetindiğini belirten Karabıyık, şunları ifade etti:

"26 Şubat 1992 yılı insanlık tarihine kara bir leke olarak geçmiştir. Yapanlar ve göz yumanlar belli, kamera çekimleri, fotoğraflar ortada, buna rağmen dünya hala sessizlik içinde. Katliamın sorumluları yargı önüne çıkarılmadı. Katliamın siyasi sorumluları ise kendi vicdanları ile hesaplaşmak yerine Avrupa ve ABD'de parlamentolarda Türklerin soykırım yaptığına yönelik kararlar çıkarmaya çalışıyorlar. Hocalı'da katledilenlerin çığlıkları hala yankılanıyor ve kendine insanım diyenlerin vicdanları hala sızlıyor. Bir kez daha vurgulama ihtiyacı duyuyoruz, Türk, yok edilmeye, soykırıma uğramaya ve sessiz kalmaya mahkum bir milletin adı değildir. Türk, insanlığın, ahlakın, faziletin ve doğruluğun bütünleştiği bir milletin adıdır. Türk milleti tarihin hiçbir döneminde soykırım gibi bir insanlık suçu işlememiştir. Ancak, arkasını her döndüğünde emperyalist güçlerin güdümündeki soysuzların katliamına maruz kalmıştır. Hocalı'da bunun en acı örneğidir. Unutulmamalıdır ki, zulüm asla payidar kalmayacaktır. Hocalı katliamını ne unutmamız ne de unutturmamız mümkündür."

Kaynak: AA / Güncel

Bilecik Merkez AK Parti Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title