Haberler

Hizmet-İş Sendikası'nın 34. Yıl Dönümü

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Erdem, sendikacılık yapmadığını ama sosyal sorumluluk içinde sendikacılarla hep iç içe olduğunu ifade etti.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Erdem, sendikacılık yapmadığını ama sosyal sorumluluk içinde sendikacılarla hep iç içe olduğunu ifade etti.

Ankara Dedeman Otel'de Hizmet-İş Sendikası'nın 34. kuruluş yıl dönümü kutlamaları çerçevesinde konuşan Erdem, kendisinin sendikacılık yapmadığını ama sosyal sorumluluk içinde sendikacılarla hep iç içe olduğunu söyledi.

Hizmet-İş Sendikası'nın yaptıklarıyla ve ortaya koyduklarıyla gurur duyduğu önemli bir sendika olduğunu belirten Erdem, "Gerçekten değişen, gelişen Türkiye, paralel olarak yeni bir anlayışla bu gelişmelere ayak uyduran, kavgacı değil ama hakkını alabilen, aklını devreye sokan bir anlayışı ortaya koyan bir sendikadır" dedi.

Erdem, sendikanın 34. yıl dönümünde dünyanın önemli meselelerinden biri olan insanların sağlıklı suya kavuşması olduğuna dikkati çekerek, "Böyle bir konuya da parmak basıp uluslararası bir toplantı yaptığı için sizlerle gurur duyuyoruz. Bugün Türkiye artık sınırları aşan, problemlere duyarlı olan bir ülke haline geldi. Bu anlayışla sendikalarımızın aktif olması da bizim için ayrı bir gurur vesilesidir" ifadesini kullandı.

-"Türkiye'nin 2. büyük sendikası"-

Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan da insan hayatı için 34 yılın yolun yarısı ama sivil toplum örgütü olarak genç bir yaş olduğunu söyledi. Sendikanın henüz gençlik çağında bulunduğunu vurgulayan Arslan, Hizmet-İş Sendikası'nın Türkiye'nin ikinci büyük ve Hak-İş'in de en büyük sendikası olduğunu kaydetti.

Arslan, bin civarında belediyede örgütlü, 50'nin üzerinde şubesi ve temsilcileriyle büyük bir aile olarak bugün buralara geldiklerini dile getirdi.

"Su-Sanitasyon-HIV" konusunda uluslararası emek buluşması gerçekleştirdiklerini belirten Arslan, programa şeref konuğu olarak Mısır Çalışma ve Göçmen Bakanı Halit el-Ezher'in geldiğini sözlerine ekledi.

-Diğer konuşmacılar-

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Manisa Milletvekili Hüseyin Tanrıverdi, Hizmet-İş'in kurulduğu günden bu yana düşe kalka ama demokratik bir çizgide bugünlere geldiğini söyledi. Sendikanın popülizme kapılmadan, insan haklarının savunuculuğunu yaptığına işaret eden Tanrıverdi, "Hizmet-İş Sendikası sadece sivil toplum örgütü olarak değerlendirilmemelidir. Aynı zamanda eksilmeyen heyecanın adıdır. Onun için bugünkü perspektif bu inançla ortaya konulamalıdır" değerlendirmesinde bulundu.

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Hizmet-İş'in emek ve iş hayatı adına sadece sendikacılık yapmadığını aynı zamanda Türk milletinin manevi değerlerine sahip çıktığını söyledi.

DSP Genel Başkanı Masum Türker, bir kurumu kurmanın kolay olduğunu ama o kurumun büyüyerek yaşatılmasının çok zor olduğunu ifade ederek, "Emeğin hakkı hep korunsun, bunun korunmadığı yerde ifade ve örgütlenme özgürlüğü olmaz. Sendikacılık, dünyada olduğu gibi ülkemizde de darbe alarak devam ediyor" dedi.

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Hasan Bitmez de Hizmet-İş Sendikası'nın bugüne kadar yürümüş olduğu yolda başarılı olduğunu dile getirdi.

Kalkınma Bakan Yardımcısı Mehmet Ceylan ise sendikacılığın çok önemli olduğunu, Hak-İş ve Hizmet-İş ile grur duyduklarını kaydetti.

Hak-İş Genel Başkanı Arslan, Hizmet-İş'in kurucu ve onursal başkanı AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Tanrıverdi'ye plaket verdi.

Geceye, Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, oyuncu İsmail Hakkı, karikatürist Yalçın Turgut da katıldı.

Muhabir: İlkay Güder

Yayıncı: Tarkan Demir - ANKARA

Kaynak: AA / Güncel

Ekrem Erdem Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title