Haberler

Hızlı Tren İnşaatı Hızla Devam Ediyor"

AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Öztürk, bazı siyasilerin Bursa-Ankara yüksek hızlı tren projesinin durma noktasına geldiği iddialarına cevap verdi.

AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Öztürk, bazı siyasilerin Bursa-Ankara yüksek hızlı tren projesinin durma noktasına geldiği iddialarına cevap verdi.

AK Parti Bursa Milletvekili, Sanayi Ticaret Enerji Tabii Kaynaklar Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Katip Üyesi Mustafa Öztürk, TCDD Genel Müdürlüğü yetkilileri ile yaptığı görüşmeler sonucu Bursa-Ankara hızlı tren çalışmalarında herhangi bir duraksama yaşanmadığı bilgisini verdi. Projenin büyüklüğü itibariyle yapımında gecikmelere sebep olan bazı aksaklıklar yaşandığını söyleyen Öztürk, YHT'nin ilk etabı olan Bursa-Yenişehir kesimi için işin süresinin 913 gün olduğunu, süre uzatılmasıyla yapım süresinin 23.02.2015 tarihine tekabül ettiğini vurguladı.

Projede bazı aksaklıklar yaşandığını kabul eden, fakat bunların projenin durmasına sebep olabilecek problemler olmadığına dikkat çeken Öztürk, "Yapım aşamasında milletvekilleri, valilik, belediyeler, ziraat odaları ve bazı arazi sahiplerinin talepleri ve yapılan görüşmeler neticesinde hat mümkün olduğunca Bursa çevre yoluna yaklaştırılmış, seralar ve meyve bahçeleri ile münasebeti azaltılmıştır. Bu uygulama ile değerli tarım arazileri üzerinden geçmekte olan güzergahta artık parsel kamulaştırmaları önlenmiş, tarım arazilerinin verimli kullanılması sağlanmıştır. Zemin cinsi açısından aynı vasıflı arazilerden geçiş sağlandığından ilave yapım maliyeti de oluşmamıştır. Bir diğer proje içi değişiklik ise, DSİ Genel Müdürlüğünün Gölbaşı göleti kapasite ve gövde yüksekliği artırma planları sebebiyle göletin güneyinden geçmekte olan YHT hattının göletin kuzeyine kaydırılmasını talep edildi. Güzergah, Bursa'nın içme suyu ve sulama ihtiyacını karşılayacak olan Gölbaşı göletinin kuzeyine kaydırılmıştır. Evvela tünel işlerine başlanması kabul edilebilir bir durumdur. Arazi bedellerinin yüksek olması sebebiyle arazi sahipleriyle çoğu zaman uzlaşma yoluyla anlaşma sağlanamamış, ancak mahkeme kararlarının neticelenmesinden sonra arazilere girilebilmiştir. Tünel delme işlemi ilerledikçe gerçek zemin klasları tespit edilmekte ve buna göre imalat gerçekleştirilmekte olup, tünellerde karşılaşılan zemin klasları sözleşme eki projelere göre önemli farklılıklar gösterdiğinden maliyet artılarına da sebep olmuştur. Yenişehir Bilecik (Vezirhan) arasına ilişkin proje tamamlanmış, ancak Bursa projesinin Ankara İstanbul hattına bağlantı noktasında heyelan meydana gelmiştir. Bunun için projeyi uygulama ve öngörülen noktadan bağlantı imkanı kalmadığından yeni bir güzergah tespiti için etüt proje çalışmalarına başlanmasına yönelik ihale işlemleri devam etmektedir. En kısa sürede yeni güzergah projesi hazırlanarak projenin tamamlanması planlanmaktadır" diye bilgi verdi. - BURSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Mustafa Öztürk Ak Parti Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title