Haberler

Hizan'da Nuriye Hanım Kız Kur'an Kursu Açıldı

Hizan'da "Nuriye Hanım Kız Kur'an Kursu" açıldı Hizan İlçe Müftülüğü tarafından yaptırılan "Nuriye Hanım Kız Kur'an Kursu" törenle açıldı.

Hizan'da "Nuriye Hanım Kız Kur'an Kursu" açıldı Hizan İlçe Müftülüğü tarafından yaptırılan "Nuriye Hanım Kız Kur'an Kursu" törenle açıldı.İlçe Kaymakamı Sedat İnci'nin girişimleriyle, İlçe Müftülüğü hizmet binasında, 4-6 yaş arası kız çocukları için açılan kursa, Bediüzzaman Said Nursi Hazretleri'nin (Hz.) annesi Nuriye Hanım'ın ismi verildi.Açılış töreninde konuşan İnci, özellikle 4 ile 6 yaş arası çocukların aldığı hem dini hem ahlaki eğitimin, çocukların bütün ömürlerini etkilediğini söyledi.Kursta Bediüzzaman Said Nursi hazretleri gibi güzel talebeler yetişeceğini ifade eden İnci, kursun açılmasında emeği geçenlere teşekkür etti.Çocukların ilk eğitim aldığı yerin ailesi olduğunu belirten İnci, şöyle konuştu;"Çocuklarımıza zeka seviyesine göre eğitim verilemezse, yapmış olduğunuz işler çok fazla bir anlam ifade etmez. Eğitimdeki hedef kitlemiz 4 ile 6 yaş grubundaki çocuklarımız olacak. Oyun içerisinde verilecek eğitimler daha kalıcı olur. İnşallah buradan eğitim alan çocuklarımız topluma, millete faydalı birey insan olarak yetişir. Bediüzzaman Said Nursi hazretleri 'Benim en büyük öğretmenim annemdir' diyor. Nuriye hanım her ne kadar okula gitmemiş ve medrese eğitimi almamışsa da zamanın şartlarında Bediüzzaman Said Nursi gibi bir şahsın yetişmesine vesile olmuştur."İl Müftüsü Abdulkerim Akbaba ise çocuk eğitiminin dinde çok önemli olduğunu kaydetti.Çocukların en güzel şekilde yetişmesi için çaba sarf ettiklerini ifade eden Akbaba, şunları ifade etti: "Yeni doğan çocuklar islam fıtratı üzerine doğarlar. Bu yavrularımız bizlere Allah'ın emanetidir. Bu kursumuzda çocuklarımıza dini sevdireceğiz. Yüce kitabımız Kur'an-ı Kerim'i tanıyacaklar. Müftülüğümüzde güzel bir gayret göstererek bu mekanı hazırlamış. İlçemiz zaten manevi değeri açıdan çok zengin. Böyle bir mekanı açmaktan mutluluk duyuyorum."Açılışa, kurum amirleri ve vatandaşlar da katıldı. -Hizan'da "Nuriye Hanım Kız Kur'an Kursu" açıldı

Kaynak: AA / Güncel

Hizan Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İntegral kaldırıldı mı? İntegral müfredattan çıkarıldı mı? Adana Demirspor Galatasaray maçı CANLI izle! 26 Nisan Adana Demirspor GS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Mesut Komiser döndü mü? Şevket Çoruh Arka Sokaklar'a geri döndü mü? Indiana Pacers vs Milwaukee Bucks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 27 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Gaddar 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Kızılcık Şerbeti 61. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 26 Nisan Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title