Haberler

Hisarcıklıoğlu'ndan Açıklama

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, en karlı yatırımın eğitime yapılan yatırım olduğunu söyledi.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, en karlı yatırımın eğitime yapılan yatırım olduğunu söyledi.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) tarafından Devrekani ilçesine yapılacak olan Meslek Yüksekokulu için imzalar atıldı. TOBB binasında yapılan imza törenine Kastamonu Valisi Erdoğan Bektaş, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, AK Parti Kastamonu Milletvekilleri Hakkı Köylü ve Mustafa Gökhan Gülşen, MHP Kastamonu Milletvekili Emin Çınar, Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Seyit Aydın ile sivil toplum örgütü temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı.

Kastamonu'dan övgüyle bahseden TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, en karlı yatırımın eğitime yapılan yatırım olduğunu belirterek, Türkiye'nin sorununun eğitimli gençliğin az olmasından kaynaklandığını söyledi.

Kastamonu'nun ülke kalkınmasında önemli bir şehir olduğunu vurgulayan Hisarcıklıoğlu, Türkiye'nin sorununun eğitimli gençliğin az olmasından kaynaklandığını belirtti. Hisarcıklıoğlu, "Devrekani ilçesinin bu okulu kazanmasında Remzi Gür, Vali Erdoğan Bektaş, Oda Başkanları Halil Öztosun ve Sedat İşeri ile Devrakani heyetinin önemli anlamda bizi teşvik ettiğini ifade etmek isterim" dedi.

Daha sonra Kastamonu Üniversitesi Rektörü Seyit Aydın, katılımcılara üniversitesi hakkında bilgi verdi. Aydın, açılacak bu fakültenin Devrekani'ye Kastamonu'ya ve Kastamonu Üniversitesi'ne çok şeyler kazandıracağını ifade etti. Ayrıca Aydın, TOBB tarafından yapılan bu anlamlı jestin sevinç ve mutluluğunu yaşadıklarını kaydetti.

Vali Erdoğan Bektaş ise, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu'na teşekkür ederek, "İnşallah bundan sonra alt yapı çalışmaları olmaz denilen Kastamonu'nun hayali olan Ilgaz Tüneli, Kastamonu-İnebolu yolunun çalışmaları yakında başlayacaktır. Havaalanımız, muhteşem olmuştur. 4. Organize Sanayi Bölgesi çalışmalar yapılmaktadır. Kastamonu'da Kastamonu Entegre bir dünya markası olup, diğer sunta fabrikalarımız da yüz akımızdır" dedi.

Devrekani Belediye Başkanı Mümtaz Aliustaoğlu da, "Şunu özellikle vurgulamak istiyorum. Bu işi yapılması kadar Kastamonu'da il ve ilçelerin bir bütünlük arz etmesi de önemli. Kastamonu'ya hizmet aşkıyla bu hizmeti gerçekleştiren bütün il ve ilçe odalarımız burada bir bütün olduğunu gösterdi. Bütün il ve ilçe oda temsilcilerinin törende hazır olması Kastamonu'nun bir bütün olduğunu gösterdi. Bu işe emek veren herkese teşekkür ediyorum. Özellikle de bu işe kendini koyan iş adamı Remzi Gür'e, Sedat İşeri'ye ve Halil Öztosun başta olmak üzere Sayın Milletvekillerimize, Sayın Valimize, Kastamonu Üniversitesi Rektörü Seyit Aydın'a teşekkür ederim" diye konuştu.

Konuşmaların ardından imza törenine geçildi. Yapılan protokolde KÜ ile TOBB arasından Meslek Yüksekokul yapılması kararlaştırıldı. TOBB, Devrekani ilçesine 24 derslikli Meslek Yüksekokulu ile 300 kişilik yurt binası yapmayı planlıyor. - KASTAMONU

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Seyit Aydın Devrekani Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title