Haberler

Hırvatistan'da Kabine Değişikliği

Güncelleme:

Eğitim Bakanı Yovanoviç ve Sağlık Bakanı Ostoyiç görevden alındı Yovanoviç'in yerine Mornar, Ostoyiç'in yerine ise Varga teklif edildi.

Hırvatistan Başbakanı Zoran Milanoviç, Eğitim Bakanı Jelyko Yovanoviç ve Sağlık Bakanı Rayko Ostoyiç'i görevden aldığını açıkladı.

Milanoviç, Başbakanlık binasında düzenlediği basın toplantısında, söz konusu iki bakanlığın yoğun çalışma temposu gerektirdiğini ve görev yapan bakanları yıprattığını belirterek, söz konusu iki bakanın bu nedenle görevden alındığını söyledi.

Milanoviç, bugüne kadar Hırvatistan Sağlık Güvenliği Kurumu (HZZO) Müdürü Sinişa Varga'yı sağlık bakanlığı, Prof. Dr. Vedran Mornar'ı ise eğitim bakanlığı için önerdiklerini ifade etti.

Mornar'ın Sosyal Demokrati Parti (SDP) üyesi olmamasına rağmen eğitim bakanlığı için önerilen isim olmasına dikkat çeken Milanoviç, kendileri için parti üyeliğinin öncelikli olmadığını, bu ismi önerirken uzmanlığını ve yeteneklerini göz önünde bulundurduklarını kaydetti.

Milanoviç, görevden alınan iki bakanın son iki buçuk yıllık görev süresinde başarılı işler yaptığını belirterek, söz konusu iki ismin olağanüstü kapasiteye sahip kişiler olduğunu, ancak yoğun çalışma temposu nedeniyle "yıprandıklarını" dile getirdi.

Moranar ve Varga, mecliste güvenoyu aldıktan sonra resmen göreve başlayacak.

-Milanoviç, Brezilya'ya gidiyor

Bu arada, Milanoviç yarın başlayacak olan 2014 Dünya Kupası'nda evsahibi Brezilya ile Hırvatistan arasında oynanacak açılış maçını izlemek üzere Brezilya'ya gideceği bildirildi.

Milanoviç, Brezilya'ya yapacağı seyahat kapsamında Brezilyalı hükümet yetkilileri ve bu ülkede yaşayan Hırvatistan diyasporası ile de görüşeceğini söyledi. - Zagreb

Kaynak: AA / Güncel

Hırvatistan Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title