Haberler

Hırsız Camide İş Üstünde

Güncelleme:

Eyüp Sultan Camii'nde namaz kılan kadınların çantalarını çalan kadın suçüstü yakalandı.

Eyüp Sultan Camii'nde son 2 aydır, kadınların namaz kıldığı bölümden çok sayıda çanta çalındığı bilgisine ulaşan Asayiş Şube Müdürlüğüne bağlı A Bölgesi Güven Timi Ekipleri camiyi takibe aldı. Güven timi ekiplerinde görevli kadın polisler, başörtüsü takarak camide kadın için ayrılmış olan namaz kılma yerini 1 buçuk ay düzenli olarak izledi. Camiye giren-çıkan kadınları inceleyen polisler, Ayşenur K. 'nin (33)sık sık camiye eli boş olarak gelip, farklı çantalarla çıktığını belirledi. Takibe alınan Ayşenur K. 'nin, namaz kılan kadınların çocuklarını, "Evladım, namaz kılanın önünden geçmek günahtır. Ben çantamı şurada unuttum. Onu bana getirirmisin" diyerek kandırdığı ve çocukların getirdiği çantaları çaldığı belirlendi.

HIRSIZLIK VE GÖZALTI ANLARI KAMERADA

Eyüp Sultan Camii'nin güvenlik kameralarına yansıyan görüntülerde, kadının camiye girdiği anda siyah başörtülü bir kadın sivil polisin arkasından takip ettiği görülüyor. Camii içinde bir süre izlenen kadının, daha sonra küçük bir kız çocuğuna çantalardan birini gösterdiği ve çocuğun da bu çantayı kadına getirdiği dikkat çekiyor. Şüphelinin çocuğun elinden aldığı çantayla caminin avlusuna çıkmasından sonra başörtülü bir kadın sivil polisin Ayşegül K. 'nın yanına gelerek, kadını sakin bir şekilde gözaltına aldığı kameralara yansıyor.

1 YIL KESİNLEŞMİŞ HAPİS CEZASININ OLDUĞU ANLAŞILDI

Çaldığı çantaları caminin başka bir bölümünde, yanında getirdiği poşete koyarken yakalanan Ayşenur K. , güven timi ekiplerince göz altına alınarak Eyüp Polis Merkezi Amirliğine götürüldü. Yapılan sorgulamasında Ayşenur K'nin 1 yıl kesinleşmiş hapis cezasının olduğu, ayrıca 2 ayrı suçtan aramasının bulunduğu ve çok sayıda sabıkasının olduğu belirlendi. Ayşenur K. 'n'in polise verdiği ifadesinde uyuşturucu bağımlısı olduğu ve uyuşturucu alabilmek için camide namaz kılan kadınların çantalarını çaldığını söylediği belirtildi.

İstanbul- DHA

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title