Haberler

    Hiroşima ve Nagasaki'nin Yaraları 70 Yıl Sonra Hala Kapanmadı

    Amerika Birleşik Devletleri tarafından 6 ve 9 Ağustos 1945 tarihlerinde atılan atom bombaları Japonya'nın iki kenti Hiroşima ve Nagasaki'yi yerle bir etti.

    Amerika Birleşik Devletleri tarafından 6 ve 9 Ağustos 1945 tarihlerinde atılan atom bombaları Japonya'nın iki kenti Hiroşima ve Nagasaki'yi yerle bir etti. Nükleer saldırılarda 200 binden fazla kişi yaşamını yitirdi.

    Nagasaki atom bombaları tarafından vurulduğunda M. Sumiteru Taniguchi 16 yaşındaydı. Patlama sırasında bisikletinin üzerindeydi: "Yere düştüm ve sırtım anında yandı. Yerin sarsıldığını hissettim ve öleceğimi düşündüm. Her şey durulduğunda sol kolumun üzerindeki derinin omzumdan parmaklarımın ucuna kadar paçavraya döndüğünü hissettim. Hiç acı duymadım. Elimle sırtıma dokundum ve tişörtümün olmadığını fark ettim. Siyah bir şey elimin her yerini kaplamıştı."

    Trajediden 70 yıl sonra Kızılhaç hastanelerinde hala saldırının binlerce mağduru tedavi görüyor.

    Doktorlar maruz kalınan radyasyonla ölümcül hastalıklar arasında her geçen gün yeni bağlantılar ortaya koyuyor: "Şimdiye kadar radyasyona maruz kalmayla damar hastalıkları arasında bir bağlantı olmadığına inanılıyordu. A

    Yazar:

    Etiketler: Gönderildi: 04 Ağustos 2015

    İzlenme oranı: 0.0

    Oylar: 0

    Kaynak: Euronews.com / Dünya

    Amerika Birleşik Devletleri Japonya Dünya Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title