Haberler

Hırka-ı Şerif Vakfı Kültür Merkezi'nde Geleneksel Sene Sonu Sergisi Açıldı

Hırka-i Şerif Vakfı Kültür Merkezi kursiyerlerinin Klasik Türk-İslam sanatları ve modern sanat dallarında hazırladıkları eserlerden oluşan sergisi açıldı.

Hırka-i  Şerif Vakfı Kültür Merkezi kursiyerlerinin Klasik Türk-İslam sanatları ve modern sanat dallarında hazırladıkları eserlerden oluşan sergisi açıldı.

Klasik Türk-İslam sanatları, modern sanatlar, müzik ve dil eğitimi ile Türk medeniyetinin izlerini geçmişten geleceğe aktarma yolunda hizmet veren ve Veysel Karani Hırka-i Şerif Camii Hizmet Vakfı'na bağlı olarak 2005 yılında kurulan Hırka-i Şerif Vakfı Kültür Merkezi'nin geleneksel sene sonu sergisi kapılarını açtı.

Vakıftan yapılan açıklamaya göre, 2015-2016 eğitim döneminde Tezhip, Hüsn-i Hat, Ebru, Çini, Kaligrafi, Karakalem, Fotoğraf, Arapça (Başlangıç- Orta Seviye), Osmanlı Türkçesi (Başlangıç ve İleri Seviye), Kuran-ı Kerim Öğrenme - Keman, Ney ve Nazariyat olmak üzere 13 branşta, 18 gruba eğitim verildi. Bazı derslerin İSMEK işbirliği ile açıldığı kültür merkezinde  ortalama 400 öğrenci eğitim aldı. Sevim İsmailoğlu hazırladığı özel çalışmalarıyla sergiye katkıda bulunarak ders veren hocalarından övgü aldı.  Hüsn-i Hatta, Ali Rıza Özcan, Tezhipte, Şehnaz Özcan, Çinide,  Levent Kum, Kaligrafide,  Etem Çalışkan, Keman Eğitiminde, Orhan Aykut Ney Eğitiminde, Fatih Oral, Tarih ve Kültür Sohbetleri Eşliğinde Osmanlıcada, Dursun Gürlek, ders veren hocalar arasında yer aldı. Kültür merkezinde kursiyerler; sahne, görsel, teknik destek, fotoğrafçılıkta 'karanlık oda', çini ve seramik eğitimlerinde sırlama ve fırınlama atölyeleri ile aldıkları eğitimi baştan sona uygulama imkanı buluyorlar. Başarı gösteren kursiyerlere Milli Eğitim Bakanlığınca onaylı sertifikaları veriliyor. Hırka-i Şerif Vakfı Kültür Merkezi çocukları da unutmadı; Resim, Ebru, Kaligrafi, Kur'an-ı Kerim,  Ritim gibi kurslar da ilgi görüyor. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Ali Rıza Özcan Veysel Karani Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title